Ухвала
від 02.04.2021 по справі 461/8313/20
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/8313/20

Провадження № 1-кс/461/1964/21

УХВАЛА

про застосування запобіжного заходу

02.04.2021 року слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , підозрюваної ОСОБА_4 , захисника ОСОБА_5 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Львові клопотання слідчого СУ Головного управління Національної поліції України у Львівській області ОСОБА_6 про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту до підозрюваної

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Львова, громадянки України, українки, раніше не судимої, зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 ,

встановив:

Слідчий СУ Головного управління Національної поліції України у Львівській області ОСОБА_6 , за погодженням прокурора Львівської обласної прокуратури, звернувся до слідчого судді з клопотанням про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту до підозрюваної ОСОБА_4 . Клопотання мотивує тим, що слідчим управлінням ГУ Національної поліції у Львівській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженні, відомості про яке 02.10.2020 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020140000000800 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14 ч. 4 ст. 190, ч. 3, ч. 4 ст. 190, ч. ч. 1, 3 ст. 358 КК України. ОСОБА_4 обґрунтовано підозрюється у вчиненні інкримінованого злочину, може переховуватись від органів досудового розслідування та/або суду; незаконно впливати на учасників кримінального провадження; перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, що унеможливлює застосування до підозрюваної більш м`якого запобіжного заходу та свідчить про необхідність застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Підозрювана та захисник клопотання заперечили. Просили обрати більш м`який запобіжний захід та врахувати, що підозрювана приймає участь у ліквідації аварійних ситуацій, у зв`язку з виконання службових обов`язків.

Прокурор клопотання підтримав, з підстав наведених у ньому.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши доводи учасників процесу, оцінивши всі обставини кримінального провадження в сукупності, приходжу до наступного висновку.

Частиною 1 ст. 194 КПК України визначено, що під час розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу слідчий суддя зобов`язаний встановити, чи доводять надані сторонами кримінального провадження докази обставини, які свідчать про: 1) наявність обґрунтованої підозри у вчиненні підозрюваним кримінального правопорушення; 2) наявність достатніх підстав вважати, що існує хоча б один із ризиків, передбачених ст. 177 цього Кодексу, і на які вказує слідчий, прокурор; 3) недостатність застосування більш м`яких запобіжних заходів для запобігання ризику або ризикам, зазначеним у клопотанні.

Подане слідчим клопотання відповідає вимогам ст.184 КПК України.

Положеннями ч.2 ст.177 КПК України, визначено, що підставою застосування запобіжного заходу є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення, а також наявність ризиків, які дають достатні підстави слідчому судді, суду вважати, що підозрюваний, обвинувачений, засуджений може здійснити дії, передбаченічастиною першоюцієї статті. Слідчий, прокурор не мають права ініціювати застосування запобіжного заходу без наявності для цього підстав, передбачених цим Кодексом.

Встановлено, що органом досудового розслідування ОСОБА_4 повідомлено про підозру у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190, ч. 3 ст. 358, ч.2 ст.28 -ч. 4 ст. 358 КК України.

Обґрунтованість пред`явленої ОСОБА_4 підозри на даному етані досудового розслідування підтверджується зібраними по справі доказами, зокрема протоколом зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж мобільного терміналу ОСОБА_7 ; протоколом прийняття заяви про кримінальне правопорушення ОСОБА_8 ; заявою про залучення до провадження у якості потерпілого ОСОБА_9 ; протоколом допиту потерпілого ОСОБА_8 ; протоколом тимчасового доступу до речей і документів, котрі перебували у володінні 5-ї Львівської державної нотаріальної контори; витягами з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, щодо квартири АДРЕСА_2 ; протоколом обшуку службового кабінету ОСОБА_4 , який знаходиться у приміщенні ЛМКП «Айсберг», за адресою: м. Львів, пр. Свободи, 39; протоколом обшуку Львівського комунального підприємства «Княже місто»; протоколом огляду предметів, вилучених в ході обшуку Львівського комунального підприємства «Княже місто»; протоколом тимчасового доступу до речей і документів, а саме: мобільного терміналу ОСОБА_4 ; протоколом огляду цифрового носія отримано в ході тимчасового доступу до речей і документів, а саме: мобільного терміналу ОСОБА_4 ; висновками судових почеркознавчих експертиз №СЕ-19/114-20/23288-ПЧ; №СЕ-19/114-20/23286-ПЧ; висновком судової технічної експертизи документів №СЕ-19/114-21/2522ДД.

Оцінюючи матеріаликлопотання,обставини наведеніу підозрі,вважаю,що наявнівагомі доказитого,що ОСОБА_4 обґрунтовано підозрюєтьсяу вчиненніінкримінованого злочину,може незаконно впливати на учасників кримінального провадження у цьому ж кримінальному провадженні.

Відповідно до ч.1 ст. 181 КПК України, домашній арешт полягає у забороні підозрюваному, обвинуваченому залишати житло цілодобово або у певний період доби.

Вирішуючи питання про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно підозрюваної ОСОБА_4 , враховую вимоги пп. 3 і 4 ст. 5 Конвенції про захист прав людини та практику Європейського суду з прав людини, згідно з якими, обмеження права особи на свободу і особисту недоторканість можливе лише в передбачених законом випадках за встановленою процедурою.

Оцінюючи матеріали клопотання та обставини справи в їх сукупності, беручи до уваги наявність вагомих доказів того, що ОСОБА_4 обґрунтовано підозрюється у вчиненні інкримінованого злочину, може переховуватись від органів досудового розслідування та/або суду; незаконно впливати на учасників кримінального провадження; перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, з метою запобігти цим ризикам, приходжу до переконання, що до ОСОБА_4 слід застосувати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час доби.

Такий запобіжний захід є співмірним існуючим ризикам, відповідає особі підозрюваної та тяжкості пред`явленої їй підозри, зможе забезпечити виконання підозрюваною своїх процесуальних обов`язків, а відтак є необхідним за даних обставин та відповідає характеру кримінального провадження. Водночас, зважаючи на те, що слідчому судді надані документи, які підтверджують необхідність залучення підозрюваної до ліквідації аварійних ситуацій під час виконання службових обов`язків, приходжу до висновку, що при визначенні часу перебування на місцем проживання слід надати підозрюваній можливість виконувати свої службові обов`язки. Таким чином, клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.176, 177, 178, 181, 193, 194, 196, 197 КПК України,

постановив:

Клопотання задовольнити.

Застосувати до ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, з обмеженням права покидати без дозволу слідчого, який здійснює досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні, прокурора чи суду місце постійного проживання з 22 години 00 хвилин до 07 години 00 хвилин щоденно.

Покласти на підозрювану ОСОБА_4 наступні обов`язки:

1) прибувати до слідчого, в провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження, прокурора та суду за першим викликом;

2) не відлучатися із Львівської області без дозволу слідчого, в провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження, прокурора або суду, за винятком випадків залучення підозрюваної до ліквідації аварійних ситуацій;

3) повідомляти слідчого СУ ГУ НП у Львівській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_6 або іншого слідчого, в провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;

4) утримуватися від спілкування зі підозрюваним ОСОБА_7 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , та свідками у кримінальному провадженні, іншими особами котрі можуть бути причетними до вчинення кримінальних

правопорушень;

5) здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) громадянина України для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну, у разі наявності таких.

Строк дії ухвали до 31 травня 2021 року.

Роз`яснити підозрюваному порядок виконання ухвали, передбачений ч.5 ст.181 КПК України.

Копію ухвалискерувати до Головного управління Національної поліції у Львівській області для виконання.

Контроль за виконанням даної ухвали покласти на прокурора Львівської обласної прокуратури ОСОБА_12 .

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Львівського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення02.04.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу95989717
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про застосування запобіжних заходів домашній арешт

Судовий реєстр по справі —461/8313/20

Ухвала від 21.10.2022

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 23.04.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 23.04.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 14.04.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 02.04.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 02.04.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 01.03.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 02.03.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні