Ухвала
від 03.03.2021 по справі 400/2629/20
КАСАЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

про відмову у відкритті касаційного провадження

03 березня 2021 року

м. Київ

справа № 400/2629/20

провадження № К/9901/5457/21

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду:

судді-доповідача Єзерова А.А.,

суддів: Кравчука В.М., Стародуба О.П.,

перевіривши касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю РИБОПРОМИСЛОВА АСОЦІАЦІЯ БЕРЕЗАНСЬКИЙ ЛИМАН на постанову П`ятого апеляційного адміністративного суду від 01.12.2020 у справі № 400/2629/20 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю РИБОПРОМИСЛОВА АСОЦІАЦІЯ БЕРЕЗАНСЬКИЙ ЛИМАН до Державного агентства рибного господарства України про визнання протиправним та скасування рішення від 25.02.2020, зобов`язання вчинити певні дії,

у с т а н о в и в:

Товариство з обмеженою відповідальністю РИБОПРОМИСЛОВА АСОЦІАЦІЯ БЕРЕЗАНСЬКИЙ ЛИМАН звернулося до Миколаївського окружного адміністративного суду з позовом до Державного агентства рибного господарства України, в якому просило:

- визнати протиправним та скасувати рішення Державного агентства рибного господарства України від 25.02.2020 про відмову у погодженні проекту Режиму рибогосподарської експлуатації Березанського лиману та науково-біологічних обґрунтувань розроблених ДП ОДЦ Півден НІРО для Товариства з обмеженою відповідальністю Рибопромислова асоціація Березанський лиман ;

- зобов`язати Державне агентство рибного господарства України погодити проект Режиму рибогосподарської експлуатації Березанського лиману та науково-біологічні обґрунтування розроблені ДП ОДЦ Півден НІРО для Товариства з обмеженою відповідальністю Рибопромислова асоціація Березанський лиман .

Миколаївський окружний адміністративний суд рішенням від 03.09.2020, позов Товариства з обмеженою відповідальністю РИБОПРОМИСЛОВА АСОЦІАЦІЯ БЕРЕЗАНСЬКИЙ ЛИМАН задовольнив, внаслідок чого суд:

- визнав протиправним та скасував рішення Державного агентства рибного господарства України про відмову у погодженні проекту Режиму рибогосподарської експлуатації Березанського лиману та науково-біологічних обґрунтувань розроблених ДП ОДЦ Півден НІРО для Товариства з обмеженою відповідальністю Рибопромислова асоціація Березанський лиман , викладене у листі від 25.05.2020 № 10-4.1-17/1212-20;

- зобов`язав Державне агентство рибного господарства України погодити проект Режиму рибогосподарської експлуатації Березанського лиману та науково-біологічні обґрунтування розроблені ДП ОДЦ Півден НІРО для Товариства з обмеженою відповідальністю Рибопромислова асоціація Березанський лиман .

Не погодившись з таким рішенням суду першої інстанції, Державне агентство рибного господарства України звернулося до П`ятого апеляційного адміністративного суду з апеляційною скаргою, в якій просило суд скасувати рішення суду першої інстанції та прийняти нову постанову, якою у задоволенні вимог позивача відмовити.

В обґрунтування вимог апеляційної скарги апелянт посилався на неповне з`ясування судом обставин, що мають значення для справи, невідповідність висновків суду обставинам справи, порушення норм матеріального та процесуального права.

Постановою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 01.12.2020, апеляційну скаргу Державного агентства рибного господарства України було задоволено. Рішення Миколаївського окружного адміністративного суду від 03.09.2020 - скасовано. Прийнято нову постанову, якою у задоволені позовних вимог Товариства з обмеженою відповідальністю РИБОПРОМИСЛОВА АСОЦІАЦІЯ БЕРЕЗАНСЬКИЙ ЛИМАН - відмовлено.

Не погодившись з таким судовим рішенням суду апеляційної інстанції, Товариство з обмеженою відповідальністю РИБОПРОМИСЛОВА АСОЦІАЦІЯ БЕРЕЗАНСЬКИЙ ЛИМАН звернулося з касаційною скаргою до Верховного Суду, в якій просить скасувати постанову суду апеляційної інстанції, натомість, залишити в силі рішення суду першої інстанції.

За правилом частини першої статті 334 Кодексу адміністративного судочинства України (далі за текстом - КАС України) суд касаційної інстанції постановляє ухвалу про відкриття касаційного провадження у справі за відсутності підстав для залишення касаційної скарги без руху, повернення касаційної скарги чи відмови у відкритті касаційного провадження.

Перевіривши наявність підстав для касаційного оскарження постанови П`ятого апеляційного адміністративного суду від 01.12.2020 у справі № 400/2629/20, колегія суддів вважає, що у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю РИБОПРОМИСЛОВА АСОЦІАЦІЯ БЕРЕЗАНСЬКИЙ ЛИМАН на зазначене судове рішення належить відмовити з огляду на таке.

Згідно з частиною першою статті 13 КАС України учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, мають право на апеляційний перегляд справи та у визначених законом випадках - на касаційне оскарження судового рішення.

Відповідно до частини першої статті 328 КАС України учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, мають право оскаржити в касаційному порядку рішення суду першої інстанції після апеляційного перегляду справи, а також постанову суду апеляційної інстанції повністю або частково у випадках, визначених цим Кодексом.

На підставі інформації, яка міститься в Єдиному державному реєстрі судових рішень, колегія суддів встановила, що Верховний Суд ухвалою від 08.02.2021 (провадження № К/9901/3652/21) відмовив у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю РИБОПРОМИСЛОВА АСОЦІАЦІЯ БЕРЕЗАНСЬКИЙ ЛИМАН на постанову П`ятого апеляційного адміністративного суду від 01.12.2020 у справі № 400/2629/20 за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю РИБОПРОМИСЛОВА АСОЦІАЦІЯ БЕРЕЗАНСЬКИЙ ЛИМАН до Державного агентства рибного господарства України про визнання протиправним та скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії.

Згідно з вимогами пункту 3 частини першої статті 333 КАС України суд касаційної інстанції відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо є постанова про залишення касаційної скарги цієї самої особи без задоволення або ухвала про відмову у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою цієї особи на це саме судове рішення.

Зазначена норма процесуального закону є імперативною, жодні винятки з неї не передбачені.

Отже, наявність судового рішення, яким суд касаційної інстанції відмовив у відкритті касаційного провадження за попередньо поданою позивачем касаційною скаргою на те саме судове рішення у справі № 400/2629/20, унеможливлює повторний розгляд питання про відкриття касаційного провадження у цій справі.

З огляду на вимоги, передбачені пунктом 3 частини першої статті 333 КАС України, Верховний Суд робить висновок, що у відкритті касаційного провадження на постанову П`ятого апеляційного адміністративного суду від 01.12.2020 у справі № 400/2629/20 треба відмовити.

Керуючись положеннями статей 12, 328, 333 КАС України, Верховний Суд

у х в а л и в:

1. Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю РИБОПРОМИСЛОВА АСОЦІАЦІЯ БЕРЕЗАНСЬКИЙ ЛИМАН на постанову П`ятого апеляційного адміністративного суду від 01.12.2020 у справі № 400/2629/20.

2. Копію цієї ухвали разом з касаційною скаргою та доданими до неї матеріалами надіслати особі, яка її подала.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями, є остаточною та не може бути оскаржена.

Суддя-доповідач А.А. Єзеров

Суддя В.М. Кравчук

Суддя О.П. Стародуб

СудКасаційний адміністративний суд Верховного Суду
Дата ухвалення рішення03.03.2021
Оприлюднено05.03.2021
Номер документу95315036
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —400/2629/20

Ухвала від 24.03.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Ухвала від 03.03.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Єзеров А.А.

Ухвала від 08.02.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бевзенко В.М.

Постанова від 01.12.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Семенюк Г.В.

Постанова від 01.12.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Семенюк Г.В.

Ухвала від 15.10.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Семенюк Г.В.

Ухвала від 15.10.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Семенюк Г.В.

Ухвала від 03.09.2020

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Малих О.В.

Рішення від 03.09.2020

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Малих О.В.

Ухвала від 10.07.2020

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Малих О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні