Ухвала
від 18.03.2021 по справі 591/222/21
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/222/21

Провадження № 1-кс/591/757/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 березня 2021 року м. Суми

Зарічний районнийсуд м.Суми вскладі слідчогосудді ОСОБА_1 ,за участюсекретаря ОСОБА_2 ,розглянувши клопотанняст.слідчого вОВС СУГУНП вСумській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні за №12020200440001666 про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся з погодженим прокурором клопотанням про проведення обшуку нежитлових приміщень, розташованих за адресою місця здійснення діяльності ТОВ «СМНВО» (код ЄДРПОУ 05747991): м. Суми, вулиця Горького, 58, з метою відшукання та вилучення флеш-карт, оптичних дисків, серверів та інших носіїв електронної інформації, оригіналів та/або копій документів, у тому числі в електронному вигляді шляхом копіювання інформації з комп`ютерної техніки.

Слідчий у судове засідання не з`явився, про розгляд справи повідомлений належним чином. Від нього надійшла заява про розгляд справи у його відсутність, клопотання підтримує.

Суд вважає за можливе розглянути справу без його участі, а також на підставі ч. 4 ст. 107 КПК України, не здійснювати фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів.

Дослідивши надані матеріали справи, суд вважає, що клопотання не підлягає задоволенню з наступних підстав.

У провадженні слідчого управління ГУНП в Сумській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесені 22.05.2020 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020200440001666 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 388, ч.3 ст.358, ч.1 ст.382, ч.3 ст.3652, ч.2 ст.382, ч.3 ст.362 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що у провадженні відділу примусового виконання рішень Північно-Східного міжрегіонального управління юстиції (м. Суми) знаходиться зведене виконавче провадження АСВП №61566573 про стягнення заборгованості з ТОВ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання» (далі ТОВ «СМНВО») на загальну суму 11 млн. грн.

У ході здійснення виконавчого провадження, державним виконавцем винесено постанову про арешт майна боржника від 25.03.2020, а об`єктом обтяження зазначено все нерухоме майно ТОВ «СМНВО» та внесено дані до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта.

У подальшому приватним виконавцем виконавчого округу Сумської області ОСОБА_4 в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, Державному реєстрі іпотек, Єдиному реєстрі заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо ТОВ «СМНВО» 29.04.2020, 22.05.2020, 07.08.2020, 08.09.2020, 11.12.2020, вносились зміни, якими виключено з-під арешту майже весь майновий комплекс боржника.

Так, приватним виконавцем виконавчого округу Сумської області ОСОБА_4 з-під арешту виключене наступне майно ТОВ «СМНВО»: будівля цеху №57 (літ. ГУ), градирня, (літ. ГФ), будівля складу хімікатів (літ. ГС), будівля аргонно-наповнювальної станції (літ. ГТ), за адресою: м. Суми, вул. Горького, 58, генераторний цех (літ. ВА), контрольно-пропускний пункт (літ. ВО), огорожі (літ. 1,2), операторна (літ. ВМ), за адресою: м. Суми, пр.-т. Курський, 30, нежитлове приміщення овочесховище (літ. Ж), за адресою м. Суми, пр.-т. Курський, 30, нерухоме майно та складові частини, а саме: цех №17 (будівля допоміжних цехів, будівля складу обладнання), загальна площа 19258,4 кв. м., за адресою: м. Суми, пр.-т. Курський, 48, будівля механічно-складального цеху №22 (літ. 2Б) загальною площею 49045,3 кв. м., адміністративно-побутовий корпус (літ. Д) загальною площею 3419,6 кв. м., за адресою: м. Суми, пр.-т. Курський, 48, комплекс нежитлових будівель та споруд за адресою: м. Суми, пр.-т. Курський, 30 та складових частин об`єкта нерухомого майна: будівля цеху №19, ковально-пресовий корпус цеху №19, будівля цеху №32, будівля цеху №3, адміністративно-побутовий корпус цеху №14, будівля цеху №32, будівля цеху №3, адміністративно-побутовий корпус цеху №2 та №15, станція перекачки промислових стоків, головний механічно-складальний корпус, адміністративно-побутовий корпус цеху №16. Нежитлові будівлі та споруди та складових частин об`єктів нерухомого майна за адресою: м. Суми, пр.-т. Курський, 30, а саме: авто гараж на 12 автомобілів, будівля побутового цеху, будівля закритих стоянок, інженерний корпус СКБ ТКМ, киснево-роздаточна станція цеху №57, будівля цеху №54, будівля експериментно-дослідного цеху з адміністративно-побутовим корпусом цеху №°41, водогінна башта, цех з електрообладнання з адміністративно-побутовим корпусом, корпус ремонтної дільниці головного механіка та інше майно ТОВ. У подальшому вказане майно перереєстровано за ТОВ «Югсевморсервіс». Кінцевим бенефіціарним власником як ТОВ «СМНВО», так і ТОВ «Югсевморсервіс», є ОСОБА_5 .

Враховуючи вищевикладене, для відшукання письмових і речових, які мають суттєве значення у кримінальному провадженні та для встановлення усіх обставин вчинення кримінального правопорушення у слідства виникла об`єктивна необхідність у проведенні обшуку нежитлових приміщень, розташованих за адресою місця здійснення діяльності ТОВ «СМНВО» (код ЄДРПОУ 05747991): м. Суми, вулиця Горького, 58, оскільки є достатньо підстав вважати, що за вищезазначеною адресою можуть знаходитися документи та речі, які підтверджують злочинну діяльність та обставини вчинення злочину.

Відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ «СМНВО» (код ЄДРПОУ 05747991), розташоване за адресою: Сумська область, місто Суми, вулиця Горького, буд. 58.

Відповідно до інформації з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна земельна ділянка з кадастровим номером 5910136600:16:002:0002 за адресою: м. Суми, вул. Горького, буд.58 має комунальну форму власності та перебуває в оренді у товариства з обмеженою відповідальністю «Сумське машинобудівне науково - виробниче об`єднання», код ЄДРПОУ: 34013028.

Відповідно до ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обов`язковою умовою для винесення слідчим суддею ухвали про проведення обшуку є доведеність того факту, що відшукувані речі, документи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи (п.4. ч.5 ст.234 КПК України).

Проведення обшуку без відповідних правових підстав може порушити конституційні права громадян.

Отже, з контексту ч.3 ст.234 КПК України клопотання не відповідає вимогам закону, оскільки слідчим не доведено, що відшукувані речі знаходяться саме у зазначеному приміщенні.

На підставі викладеного, керуючись ст. 30 Конституції України, ст. 234 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

У задоволенні клопотання ст. слідчого в ОВС СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку нежитлових приміщень, розташованих за адресою місця здійснення діяльності

ТОВ «СМНВО»(кодЄДРПОУ 05747991):м.Суми,вулиця Горького,58,з метоювідшукання тавилучення флеш-карт,оптичних дисків,серверів таінших носіївелектронної інформації,оригіналів та/абокопій документів,у томучислі велектронному виглядішляхом копіюванняінформації зкомп`ютерної техніки,а саме:документів,щодо накладеннята зняттяарешту зоб`єктів нерухомогомайна будівля цеху№57(літ.ГУ),градирня,(літ.ГФ),будівля складухімікатів (літ.ГС),будівля аргонно-наповнювальноїстанції (літ.ГТ),за адресою:м.Суми,вул.Горького,58,генераторний цех(літ.ВА),контрольно-пропускнийпункт (літ.ВО),огорожі (літ.1,2),операторна (літ.ВМ),за адресою:м.Суми,пр.-т.Курський,ЗО,нежитлове приміщенняовочесховище (літ.Ж),за адресоюм.Суми,пр.-т.Курський,ЗО,нерухоме майнота складовічастини,а саме:цех №17(будівлядопоміжних цехів,будівля складуобладнання),загальна площа19258,4кв.м.,за адресою:м.Суми,пр.-т.Курський,48,будівля механічно-складальногоцеху №22(літ.2Б)загальною площею49045,3кв.м.,адміністративно-побутовийкорпус (літ.Д)загальною площею3419,6кв.м.,за адресою:м.Суми,пр.-т.Курський,48,комплекс нежитловихбудівель таспоруд заадресою:м.Суми,пр.-т.Курський,30та складовихчастин об`єктанерухомого майна:будівля цеху№19,ковально-пресовийкорпус цеху№19,будівля цеху№32,будівля цеху№3,адміністративно-побутовийкорпус цеху№14,будівля цеху№32,будівля цеху№3,адміністративно-побутовийкорпус цеху№2та №15,станція перекачкипромислових стоків,головний механічно-складальнийкорпус,адміністративно-побутовийкорпус цеху№16.Нежитлові будівліта спорудита складовихчастин об`єктівнерухомого майназа адресою:м.Суми,пр.-т.Курський,30,а саме:авто гаражна 12автомобілів,будівля побутовогоцеху,будівля закритихстоянок,інженерний корпусСКБ ТКМ,киснево-роздаточнастанція цеху№57,будівля цеху№54,будівля експериментно-дослідногоцеху задміністративно-побутовимкорпусом цеху№°41,водогінна башта,цех зелектрообладнання задміністративно-побутовимкорпусом,корпус ремонтноїдільниці головногомеханіка таіншого майнаТОВ «СМНВО»;договорів купівлі-продажуз усімадодатками,змінами ідоповненнями,а такожінших документівщодо відчуженнявищевказаних об`єктівнерухомого майнавід ТОВ«СМНВО» доТОВ «Югсевморсервіс»,у томучислі рахунків,платіжних доручень,квитанцій,чеків,виписок збанківських рахунків,податкових,видаткових накладних,актів приймання-передачітощо;наказів пропризначення напосади,звільнення зпосад,переведення керівниката заступниківкерівника ТОВ«СМНВО»,їх посадових(службових)інструкцій (обов`язків); чорновихзаписів,блокнотів,зошитів,аркушів,які містятьзаписи,помітки,що стосуютьсяпроцедури зняттяарешту таподальшої перереєстраціїправа власностіна вищевказанемайно. - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЗарічний районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення18.03.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу95628934
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —591/222/21

Ухвала від 23.10.2023

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Рунов В. Ю.

Ухвала від 20.07.2023

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Рунов В. Ю.

Ухвала від 02.08.2023

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Рунов В. Ю.

Ухвала від 20.07.2023

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Рунов В. Ю.

Ухвала від 07.06.2023

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Рунов В. Ю.

Ухвала від 30.05.2023

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Філонова Ю. О.

Постанова від 30.05.2023

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Макаровець Алла Миколаївна

Ухвала від 30.05.2023

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Філонова Ю. О.

Ухвала від 19.05.2023

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Клімашевська І. В.

Ухвала від 09.05.2023

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Філонова Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні