Ухвала
від 19.05.2021 по справі 552/959/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/959/19

Провадження № 1-кс/552/839/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.05.2021 року слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 розглянувши клопотання заступника начальника третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів

В СТ А Н О В И В :

Заступник начальника третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області ОСОБА_4 звернулася до слідчого судді Київського районного суду м. Полтави з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходиться у володінні ТОВ НВП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_1 , та які підтверджують фінансово-господарські взаємовідносини між ТОВ НВП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ПП « ОСОБА_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42018171090000055 від 14.03.2018 року за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що групою осіб на території м. Кременчука протягом 2017-2021 років, шляхом використання реквізитів підконтрольних даній групі осіб підприємств, надаються послуги зі штучного формування податкового кредиту з ПДВ та валових витрат з податку на прибуток підприємства суб`єктам господарської діяльності реального сектору економіки без реального руху товарів (робіт, послуг), що призвело до ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Окрім цього, при проведенні аналізу встановлено, що вказана транзитно-конвертаційна група підприємств відображає по податковому обліку придбання продуктів харчування, алкогольних напоїв, нафтопродуктів, а реалізацію одягу, сільгосппродукції (соя, пшениця, макуха, олія соєва), металопрокату, а також надання юридичних та бухгалтерських послуг та виконання робіт, що вказує на зміну номенклатури товару та підтверджує безтоварність проведених операцій.

Досудовим розслідуванням встановлено, що одним з підприємств, які документально відображали фінансово-господарські взаємовідносини з підприємствами, які входять до транзитно-конвертаційно групи є ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Також встановлено, що з метою розкрадання бюджетних коштів службові особи ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) незаконно здійснюють значне завищення ціни на придбані ліфти, через реквізити ФСПД ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), які фіктично придбані у виробника ТОВ НВП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 )

Таким чином, з метою встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, повного кола осіб, причетних до його вчинення та реального обсягу збитків, заподіяних злочинними діями винних осіб, в ході досудового розслідування виникла необхідність в тимчасовому доступі до оригіналів документів, які підтверджують фінансово-господарські взаємовідносини між ТОВ НВП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах та заслухавши думку слідчого, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Стаття 163 КПК України передбачає, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Частиною 7 ст. 163 КПК України також передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів. Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи той факт, що документи до яких планується отримати тимчасовий доступ в подальшому будуть використані як докази у кримінальному провадженні та враховуючи, що іншими способами неможливо підтвердити чи спростувати факт неправомірних дій осіб, причетних до вчинення даного злочину, та підтвердити протиправні дії осіб, яким підконтрольні вищевказані підприємства з ознаками фіктивності, клопотання підлягає задоволення.

Керуючись ст. ст.160,163 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до оригіналів документів, які перебувають у володінні ТОВ НВП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), за адресою: АДРЕСА_1 , та які підтверджують фінансово-господарські взаємовідносини між ТОВ НВП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), а саме: договорів (угод, контрактів) з додатками та специфікаціями, додаткових угод, рахунків-фактур, податкових накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних, маршрутних листів, актів приймання-передачі, актів виконаних робіт (послуг), акти звірки, довіреності на отримання ТМЦ, сертифікати відповідності, якісні свідоцтва, паспорти, технічна документація, платіжні доручення, банківські виписки (роздруківки) або інші документи, які підтверджують розрахунки, листування, журнали обліку в`їзду/виїзду автотранспорту (журнали входу/виходу осіб на територію), доручення на отримання товару, за період з 01.01.2017 по 19.05.2021 року.

Виконання ухвали доручити: старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області підполковнику податкової міліції ОСОБА_6 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області підполковнику податкової міліції ОСОБА_7 , начальнику третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області підполковнику податкової міліції ОСОБА_3 , заступнику начальника третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_4 , старшому слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області підполковнику податкової міліції ОСОБА_8 .

Строк дії ухвали до 19.06.2021 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення19.05.2021
Оприлюднено27.05.2024
Номер документу97009159
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —552/959/19

Ухвала від 07.06.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 24.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 24.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 14.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 26.04.2021

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Остапук Віктор Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні