Ухвала
від 31.05.2010 по справі 11/327
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа номер 11 - 327 \ 2010 рік

Категорія: ст. 185 ч. 3 КК Україн и, Т.З. Головуючий у 1-й інстанції Хоменко О.А. Ujkjde.Головуючи у 1-ій інстанції Кононенко С.Д.

Доповідач: Довгаль С.А.

У Х В А Л А

Іменем України

2010 року травня місяц я 12 дня колегія суддів судов ої палати у кримінальних спр авах Апеляційного суду Полта вської області в складі:

головуючого Давиденка Е.В.

суддів: Довгаль С.А., Кисіль А.М.

з участью прокурора Рибачук А.А.

засудженого ОСОБА_2

розглянула у відкритому с удовому засіданні в м. Полтав і кримінальну справу за апе ляціями із наданими доповнен нями прокурора Ленінського району м. Полтави та засуджен ого ОСОБА_2 на вирок Лен інського районного суду м. П олтави від 4 лютого 2010 року, яким

ОСОБА_2, ІНФОР МАЦІЯ_1, уродженця с. Решет илівка Полтавської області , гр. України, освіта серед ня спеціальна, неодружен ий, не працює, зареєстровани й у АДРЕСА_1, раніше судим ий:

- 19.05.2006 року Дніпровсь ким районним судом м. Києв а за ч.2 ст.186 КК України до поз бавлення волі на 4 роки;

- 11.02.2009 року постаново ю Ленінського районного суду м. Полтави умовно-достроково звільнено на 9 місяців;

засуджено за ч. 3 ст.185 КК України на 3 роки позб авлення волі, а відповідно до ст. 71 КК України, за сукупніст ю вироків - до позбавлення во лі на 3 роки 9 місяців.

Постановлено стяг нути з ОСОБА_2 на корист ь потерпілої ОСОБА_3 41 100 гр н. на відшкодування матеріа льної шкоди.

Вирішено питання з речовими доказами.

Згідно з вироко м суду, ОСОБА_2 визнано винним у тому, що він з трав ня по 20 червня 2010 року перебува ючи у квартирі АДРЕСА_2 своєї знайомої ОСОБА_3 та ємно викрав золоті ювелірні вироби, побутову техніку та г рошові кошти на загальну сум у 48 121 грн.05 коп.

У апеляції, як вид но із її змісту, прокурор Ле нінського району м. Полта ви просить вирок суду скасув ати в частині призначення по карання ОСОБА_2 та поста новити новий вирок, яким виз нати ОСОБА_2 винним у вчин енні злочину, передбаченого ст.185 ч.3 КК України і призначи ти покарання за ч.3 ст.185 КК Укра їни 5 років позбавлення во л і на підставі ч.1 ст.71 КК Украї ни, за сукупністю вироків, шл яхом приєднання до покарання за останнім вироком не відбу ту частину покарання за попе реднім вироком та остаточно визначити покарання у виді 5 р оків 9 місяців позбавлення во лі. Також прокурор пропонує п ри призначенні покарання не враховувати як обтяжуючу об ставину рецидив злочину.

Засуджений ОСОБ А_2 у апеляції просив перегл янути вирок та пом' якшити п ризначене судом першої інста нції покарання із застосуван ням ст. 69 КК України, оскільки має на утриманні батька ІН ФОРМАЦІЯ_5 і який потребує матеріальної допомоги.

Заслухавши допові дача, думку прокурора, який пі дтримав доводи апеляції, зас удженого, який просив пом' я кшити йому призначене судом першої інстанції покарання з астосувавши ст. 69 КК України, п еревіривши матеріали справи та доводи апеляцій, колегія с уддів вважає, що апеляція про курора Ленінського району м. Полтави підлягає до частко вого задоволення, в той час я к апеляція засудженого до за доволення не підлягає із так их підстав.

Суд правильно вст ановив фактичні обставини с прави, і обґрунтовано визнав ОСОБА_2 винним у вчиненн і зазначеного у вироку зло чину.

Його дії правильн о кваліфіковані за ч.3 ст.185 КК У країни.

Висновки суду щод о фактичних обставин справи та правильність юридичної кв аліфікації дій ОСОБА_2 ґ рунтуються на досліджених в судовому засіданні та дета льно викладених у вироку док азах і в апеляціях не оскаржу ються.

Відповідно до пост анови Ленінського районного суду м. Полтави від11 лютого 2009 р оку ОСОБА_2 звільнено умов но - достроково на не відбутий строк - 9 місяців.

Як вбачається із ма теріалів справи новий злочин ОСОБА_2 учинив до закінче ння строку умовно достроков ого - звільнення.

Згідно п.25 Постанов и Пленуму Верховного Суду Ук раїни від 24 жовтня 2003 року №7 зі змінами, внесеними постанов ою Пленуму від 10 грудня 2004 року №18»Про практику призначення судами кримінального покара ння» при застосування прави л ст.71КК України судам належит ь враховувати, що остаточне п окарання за сукупністю вирок ів має бути більшим, ніж покар ання, призначене за новий вир ок, і ніж невідбута частина по карання за попереднім вироко м.

Таким чином суд пра вильно застосував ст.71 КК Укр аїни, повністю приєднавши не відбутий строк покарання.

Відповідно до вимо г ч.2 ст.65 КК України особі, яка в чинила злочин, має бути пр изначено покарання, необхідн е й достатнє для її виправле ння і попередження нових зло чинів.

Суд повною мірою вр ахував конкретні обстав ини справи, дані про особу зас удженого і призначив ОСОБ А_2 покарання, необхідне й д остатнє для його виправленн я та попередження вчинення н ових злочинів.

Отже підстав для пом' якшення покарання про щ о просить засуджений, або при значення більш суворого пок арання як це пропонує прокур ор не вбачається.

Згідно зі ст. 67 КК У країни, якщо будь-яка з обстав ин, що обтяжує покарання, пере дбачена в статті Особливої частини КК України як ознака злочину, що впливає на квалі фікацію, суд не може ще раз вра хувати ї при призначенні пок арання як таку, що обтяжує від повідальність винної особи.

Цю вимогу закону місцевим судом було порушено , оскільки, визнав обтяжуючою обставиною покарання - рец идив злочину.

Проте повторніст ь є кваліфікуючою ознакою ч. 3 ст.185 КК України, а тому таке по силання суду як на обтяжуючу обставину підлягає виключен ню із вироку.

Керуючись ст. ст.36 5,366,382 КПК України, колегія судді в, -

У Х В А Л И Л А :

Апеляцію проку рора із внесеними доповнення ми Ленінського району м. Полт ави частково задовольнити, з алишивши без задоволення ап еляцію засудженого ОСОБА_2

Вирок Ленінськ ого районного суду м. Полта ви від 04 лютого 2010 року стосовн о ОСОБА_2 змінити: виключи ти із мотивувальної частини вироку посилання суду як на обставину, що обтяжує покара ння,- рецидив злочину.

В іншій частині вирок залишити без змін.

С У Д Д І :

Давиденко Е.В. Кисіль А.М. Довгаль С.А.

СудАпеляційний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення31.05.2010
Оприлюднено15.06.2010
Номер документу9802243
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —11/327

Ухвала від 16.12.2010

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 10.06.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пукшин Л.Г.

Рішення від 20.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 05.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 31.05.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Полтавської області

Довгаль Світлана Анатоліївна

Ухвала від 31.05.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Полтавської області

Довгаль Світлана Анатоліївна

Ухвала від 19.10.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чернота Л.Ф.

Постанова від 20.03.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Винокуров К.С.

Рішення від 23.08.2007

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Тимощенко О.М.

Судовий наказ від 03.09.2007

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Тимощенко О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні