Ухвала
від 07.07.2021 по справі 308/721/20
ЗАКАРПАТСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 308/721/20

У Х В А Л А

07 липня 2021 року м. Ужгород

Закарпатський апеляційний суд у складі

головуючого судді КОНДОРА Р.Ю.

суддів СОБОСЛОЯ Г.Г., МАЦУНИЧА М.В.

за участю секретаря МАЦОЛИ О.-Д.В.

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в м. Ужгороді цивільну справу № 308/721/20 за позовом ОСОБА_1 до Ужгородської міської ради Закарпатської області про визнання права власності на об`єкт самочинного будівництва, за апеляційною скаргою виконувача обов`язків керівника Ужгородської місцевої прокуратури Закарпатської області І. Савка в інтересах держави в особі Департаменту культури Закарпатської обласної державної адміністрації (структурний підрозділ - Управління охорони культурної спадщини, правового супроводу, організаційної та кадрової роботи, Відділ охорони культурної спадщини) та Виконавчого комітету Ужгородської міської ради Закарпатської області на рішення Ужгородського міськрайонного суду від 23 квітня 2020 року, повний текст якого складено 23 квітня 2020 року, головуюча суддя Лемак О.В., -

встановив:

ОСОБА_1 у січні 2020 року звернулася до суду з вищезазначеним позовом до Ужгородської міської ради і просила визнати за нею право власності на самочинно збудований об`єкт нерухомого майна - житлову мансарду над власними квартирами №№ 1, АДРЕСА_1 .

Рішенням Ужгородського міськрайонного суду від 23.04.2020 позов задоволено, визнано за ОСОБА_1 право власності на реконструйований об`єкт нерухомого майна - житлове приміщення над власними квартирами №№ 1, АДРЕСА_1 .

Виконувач обов`язків керівника Ужгородської місцевої прокуратури Закарпатської області І. Савко в інтересах держави в особі Департаменту культури Закарпатської обласної державної адміністрації (структурний підрозділ - Управління охорони культурної спадщини, правового супроводу, організаційної та кадрової роботи, Відділ охорони культурної спадщини) та Виконавчого комітету Ужгородської міської ради Закарпатської області оскаржив рішення суду як незаконне, просить рішення скасувати, в позові - відмовити.

Відповідач Ужгородська міська рада Закарпатської області подав відзив на апеляційну скаргу, в якому вказуючи на її необґрунтованість просить залишити скаргу без задоволення, а рішення суду - без змін.

До початку розгляду справи до апеляційного суду надійшло клопотання Департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської обласної державної адміністрації про залучення Департаменту до участі в справі як правонаступника Департаменту культури Закарпатської обласної державної адміністрації. Клопотання вмотивовано тим, що відповідно до розпорядження голови Закарпатської облдержадміністрації від 01.02.2021 № 22-р Про структуру обласної державної адміністрації юридичні особи публічного права Департамент культури Закарпатської обласної державної адміністрації та Управління національностей та релігій Закарпатської обласної державної адміністрації реорганізовано шляхом злиття та утворено 07.04.2021 нову юридичну особу публічного права - Департамент культури, національностей та релігій Закарпатської обласної державної адміністрації.

Заслухавши суддю, думку прокурора Андрейчик А.М., яка проти залучення до участі в справі правонаступника Департаменту культури Закарпатської облдержадміністрації не заперечує, розглянувши питання за правилами ст. 372 ч. 2 ЦПК України за відсутності інших учасників процесу, процесуальні права яких власне заміною учасника справи правонаступником не порушуються, перевіривши матеріали справи, суд приходить до такого.

За приписами ЦК України, юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації; у разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників ; злиття, приєднання, поділ та перетворення юридичної особи здійснюються за рішенням його учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами, а у випадках, передбачених законом, - за рішенням суду або відповідних органів державної влади (ст. 104 ч. 1, ст. 106 ч. 1).

Виконавчу владу в областях здійснюють обласні державні адміністрації; місцева державна адміністрація є місцевим органом виконавчої влади і входить до системи органів виконавчої влади; місцева державна адміністрація в межах своїх повноважень здійснює виконавчу владу на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, а також реалізує повноваження, делеговані їй відповідною радою; склад місцевих державних адміністрацій формують голови місцевих державних адміністрацій; у межах бюджетних асигнувань, виділених на утримання відповідних місцевих державних адміністрацій, … їх голови визначають структуру місцевих державних адміністрацій (ст.ст. 1, 5 Закону України Про місцеві державні адміністрації .

З доданої до клопотання Департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської облдержадміністрації копії розпорядження голови Закарпатської облдержадміністрації від 01.02.2021 № 22-р Про структуру обласної державної адміністрації та з інших матеріалів справи вбачається, що внаслідок злиття юридичних осіб публічного права Департаменту культури Закарпатської обласної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 02227943) та Управління національностей та релігій Закарпатської обласної державної адміністрації утворено та зареєстровано 07.04.2021 нову юридичну особу публічного права - Департамент культури, національностей та релігій Закарпатської обласної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 44361754), який є правонаступником майна, прав і обов`язків указаних юридичних осіб. Державна реєстрація припинення юридичної особи Департаменту культури Закарпатської обласної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 02227943) проведена 07.04.2021. Розпорядженням голови Закарпатської облдержадміністрації від 07.05.2021 № 117-р призначено директором Департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської обласної державної адміністрації Тищука Є.В.

Відповідно до ст. 55 ч. 1 ЦПК України, у разі припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони на будь-якій стадії судового процесу.

Відтак, клопотання слід задовольнити та залучити Департамент культури, національностей та релігій Закарпатської обласної державної адміністрації до участі в справі як правонаступника Департаменту культури Закарпатської обласної державної адміністрації.

Керуючись ст. 55 ч. 1, ст. 258 ч. 2, ст. 260, ст. 368 ч. 1 ЦПК України, апеляційний суд -

ухвалив:

Залучити Департамент культури, національностей та релігій Закарпатської обласної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 44361754) до участі в справі як правонаступника Департаменту культури Закарпатської обласної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 02227943).

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення, але протягом тридцяти днів з 7 липня 2021 року, яке є днем складення повного судового рішення, може бути оскаржена до Верховного Суду.

Судді

СудЗакарпатський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення07.07.2021
Оприлюднено13.07.2021
Номер документу98251471
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —308/721/20

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Лемак О. В.

Постанова від 03.07.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Ухвала від 14.11.2022

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Ухвала від 22.03.2022

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Ухвала від 07.07.2021

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Ухвала від 26.03.2021

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Ухвала від 01.02.2021

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Ухвала від 21.01.2021

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Ухвала від 15.01.2021

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Рішення від 23.04.2020

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Лемак О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні