Ухвала
від 15.11.2021 по справі 192/1245/16-ц
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/1245/16-ц

Провадження № 4-с/192/4/21

Ухвала

15 листопада 2021 року Солонянський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого - судді Стрельникова О.О.

за участю секретаря судового засідання - Корота Л.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт Солоне, Солонянського району, Дніпропетровської області скаргу ОСОБА_1 на бездіяльність старшого державного виконавця Бахмутського відділу державної виконавчої служби у Бахмутському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) Абдули Романа Валерійовича ,

В С Т А Н О В И В:

Від адвоката Петрощук Катерини Володимирівни, як представникаОСОБА_1 , надійшла заява про участь у судовому засіданні 17 листопада 2021 року в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Суд, ознайомившись із заявою вважає, що вона підлягає поверненню заявнику без розгляду з таких підстав.

Статтею 182 ЦПК України передбачено, що при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань.

Заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі.

Відповідно до ст. 212 ЦПК України - учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Згідно п. 3 Розділу ІІІ Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженому Наказом ДСА України № 196 від 23 квітня 2020 року - учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

У заяві учасник справи обов`язково зазначає:

- назву суду;

- номер судової справи;

- дату та час судового засідання, в якому учасник бажає взяти участь в режимі відеоконференції;

- своє прізвище, ім`я та по-батькові;

- свій статус в судовій справі;

- електронну адресу, яка використана їм для реєстрації в Системі;

- назву системи, яка пропонується для проведення відеоконференцзв`язку (у разі використання іншого програмного забезпечення, ніж розміщеного за посиланням vkz.court.gov.ua);

- номер телефону для зв`язку із судом;

- відмітку про наявність або відсутність електронного підпису.

Копія заяви в той самий строк надсилається учасником, що подав заяву, іншим учасникам справи.

Заява подається до суду та надсилається іншим учасникам справи в порядку, визначеному процесуальним законодавством, дозволеними засобами зв`язку.

Згідно ст. 183 ЦПК України - суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Як вбачається із заяви заявника електронна адреса, яка використана ним для реєстрації в Системівказана заява не містить, також заявником не додано відомості про направлення вказаної заяви іншим учасникам справи у зв`язку з чим, суд вважає, що підстав для призначення за даною заявою судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням заявником саме власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon, немає, оскільки вказана заява не відповідає вищезазначеним вимогам.

Таким чином, суд вважає, що заяву адвоката Петрощук К.В. слід повернути заявнику без розгляду, оскільки вона не відповідає Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 182, 183, 212ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Заяву адвоката Петрощук Катерини Володимирівни про участь в розгляді справи в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складання повного судового рішення, і набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повне судове рішення складено 15 листопада 2021 року.

Головуючий: суддя Стрельников О.О.

СудСолонянський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення15.11.2021
Оприлюднено16.11.2021
Номер документу101069641
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —192/1245/16-ц

Ухвала від 09.12.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 01.12.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 17.11.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 15.11.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 10.05.2018

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 23.03.2018

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Рішення від 29.09.2016

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 08.09.2016

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 06.06.2016

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні