Ухвала
від 01.12.2021 по справі 192/1245/16-ц
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/1245/16-ц

Провадження № 2-зз/192/2/21

У Х В А Л А

01 грудня 2021 року Солонянський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого - судді Щербини Н. О.,

за участю секретаря судового засідання - Корота Л. С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт Солоне Солонянського району Дніпропетровської області клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Петрощук Катерини Володимирівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду,

В С Т А Н О В И В:

30 листопада 2021 року на електронну адресу суду надійшло клопотання ОСОБА_1 - адвоката Петрощук Катерини Володимирівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України розгляд клопотання здійснювався без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Суд, ознайомившись з клопотанням, дослідивши матеріали справи, приходить наступного висновку.

Згідно ст. 212 ЦПК України - учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву. Свідок, перекладач, спеціаліст, експерт можуть брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції виключно в приміщенні суду. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Судом встановлено, що клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів подана з додержанням вимог наказу Державної судової адміністрації України від 23 квітня 2020 року № 196 Про внесення змін до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду та норм ЦПК України.

Ухвалою від 29 листопада 2021 року було визнано обов`язковою явку ОСОБА_1 , адвоката Петрощук Катерини Володимирівни, представника товариства з обмеженою відповідальністю Торговий Дім Агроальянс в судове засідання до Солонянського районного суду Дніпропетровської області. Відкладено проведення судового засідання по справі до 09 грудня 2021 року до 11 години 00 хвилин.

З урахуванням того, що адвокат Петрощук К. В. посилається на складну ситуацію із запобіганням поширення COVID-19 та значною віддаленістю від суду, тому з метою дотримання прав відповідачки та її представника на участь в судовому засіданні, клопотання підлягає задоволенню і проведення судового засідання слід проводити з участю представника відповідачки в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою сервісу EasyCon.

На підставі викладеного, керуючись ст. 212, 260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Петрощук Катерини Володимирівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою сервісу EasyCon - задовольнити.

Здійснювати розгляд заяви про скасування заходів забезпечення позову у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Торговий Дім Агроальянс до ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , третя особа - приватне підприємство Землі Бахмута про стягнення заборгованості, за участю представника ОСОБА_1 - адвоката Петрощук Катерини Володимирівни в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою сервісу EasyCon з ідентифікацією представника через офіційну електрону адресу: ІНФОРМАЦІЯ_1 09 грудня 2021 року об 11 годині 00 хвилин.

Копію ухвали негайно направити представнику відповідачки.

У випадку неможливості участі особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції або відсутності технічної можливості організувати проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою сервісу EasyConневідкладно повідомити суд.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання і оскарженню не підлягає.

Головуючий: суддя Н. О. Щербина

СудСолонянський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення01.12.2021
Оприлюднено02.12.2021
Номер документу101543121
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —192/1245/16-ц

Ухвала від 09.12.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 01.12.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 17.11.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 15.11.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 10.05.2018

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 23.03.2018

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Рішення від 29.09.2016

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 08.09.2016

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 06.06.2016

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні