Ухвала
від 04.05.2022 по справі 570/5093/20
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/5093/20

Номер провадження 2/570/71/2022

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 травня 2022 року Рівненський районний суд Рівненської області

в особі судді Остапчук Л.В.

за участю: секретаря судового засідання Захарук Г.Л.

відповідачки ОСОБА_1

представника відповідачки, адвоката Шміда В.В.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Рівне за правилами загального позовного провадження

цивільну справу за позовом ОСОБА_2 , в інтересах якої діє ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , третя особа: Приватний нотаріус Рівненського районного нотаріального округу САМСОНЮК Федір Павлович про визнання договорів купівлі-продажу недійсними,

в с т а н о в и в :

В провадженні Рівненського районного суду перебуває вказана цивільна справа, по якій відкрито провадження і яка була призначена до підготовчого судового засідання.

У підготовче судове засідання від представника позивачки ОСОБА_5 , адвоката Шеруди О.П., надійшла заява про виклик та допит свідків, а також клопотання про призначення посмертної комплексної судової психолого-психіатричної експертизи ОСОБА_6 , проведення якої вона просить доручити експертам КЗ "Рівненський обласний центр психічного здоров`я населення".

В судове засідання від представника позивачки, адвоката Шеруди О.П., надійшла заява, в якій вона просить провести підготовче судове засідання без участі позивачки та її участі та вирішити раніше подані клопотання і заяви.

Представник відповідачки ОСОБА_1 , адвокат Шмід В.В., подав заперечення проти задоволення клопотань про виклик свідків та призначення посмертної комплексної судової психолого-психіатричної експертизи, в яких зазначає, що показання свідків не можуть спростувати висновків судово-психіатричного експерта за результатами вже проведеної посмертної судово-психіатричної експертизи з приводу розуміння ОСОБА_6 під час укладання спірних договорів значення своїх дій та керування ними, проведення будь-яких інших експертиз (зокрема посмертної судової психолого-психіатричної) законом не передбачено, а клопотання про призначення додаткової або повторної експертизи представником позивача не подавалося.

Відповідачка ОСОБА_1 та її представник, адвокат Шмід В.В. в судовому засіданні заперечення проти поданих клопотань підтримали, не заперечили проти закриття підготовчого провадження і призначення справи до судового розгляду.

Дослідивши матеріали справи та додані клопотання, суд приходить до висновку про задоволення клопотання про виклик свідків з метою повного, всебічного і об`єктивного з`ясування всіх обставин справи.

Що стосується клопотання представника позивачки, адвоката Шеруди О.П., про призначення посмертної комплексної судової психолого-психіатричної експертизи ОСОБА_6 , то таке клопотання до задоволення не підлягає, оскільки з метою визначення психічного стану ОСОБА_6 на момент укладення спірних правочинів уже була призначена посмертна судово-психіатрична експертиза, за результатами якої експертом КЗ "Рівненський обласний центр психічного здоров`я населення" було зроблено висновок щодо психічного стану ОСОБА_6 на момент укладення спірних договорів купівлі-продажу і саме психічний, а не психологічний стан особи в момент вчинення правочинів має істотне значення для вирішення спору. У достовірності вказаного висновку у сторін не виникає сумніву, крім того клопотань про призначення додаткової чи повторної експертизи з приводу предмета доказування до суду не надходило.

Зважаючи на те, що клопотання, які подані у підготовче судове засідання судом вирішені, підстав для залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі немає, тому за результатом підготовчого провадження, суд прийшов до висновку про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.189-200, 221, 258-261, 353, 354, 355 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в :

В задоволенні клопотання представника позивачки ОСОБА_2 ,адвоката ШерудиОлени Павлівни, про призначення посмертної комплексної психолого-психіатричної експертизи - відмовити.

Клопотання представника позивачки ОСОБА_2 , адвоката Шеруди Олени Павлівни, про виклик свідків - задоволити.

Викликати в судове засідання та допитати в якості свідків:

- ОСОБА_7 , що проживає за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_8 , що проживає за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_9 а, що проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

Закрити підготовче провадження в справі за позовом ОСОБА_2 , в інтересах якої діє ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , третя особа: Приватний нотаріусРівненського районногонотаріального округуСАМСОНЮК ФедірПавлович про визнання договорів купівлі-продажу недійсними та призначити справу до судового розгляду по суті в приміщенні Рівненського районного суду Рівненської області на 29 червня 2022 року на 10:00 год.

В судове засідання викликати учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua.

Ухвала оскарженнюне підлягаєі набираєзаконної силиз моментуїї підписаннясуддею.

Суддя Остапчук Л.В.

СудРівненський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення04.05.2022
Оприлюднено21.06.2022
Номер документу104260977
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —570/5093/20

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Рішення від 01.03.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Рішення від 01.03.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 17.02.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 04.05.2022

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 09.11.2021

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 02.06.2021

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 02.06.2021

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 24.02.2021

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні