Ухвала
від 24.02.2021 по справі 570/5093/20
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/5093/20

Номер провадження № 2/570/448/2021

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 лютого 2021 року Рівненський районний суд Рівненської області

в особі судді Остапчук Л.В.

за участю: секретаря судового засідання Захарук Г.Л.

представників позивача, опікуна ОСОБА_1

адвоката Шеруди О.П.

відповідачки ОСОБА_2

представника відповідача, адвоката Шмід В.В.

представника ООіП Рівненської

райдержадміністрації Медведюк К.М.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Рівне за правилами загального позовного провадження

цивільну справу за позовом ОСОБА_3 в інтересах якої діє ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , третя особа - Приватний нотаріус Рівненського районного нотаріального округу САМСОНЮК Федір Павлович про визнання договорів купівлі-продажу недійсними ,

в с т а н о в и в :

В провадженні Рівненського районного суду перебуває вказана цивільна справа, по якій відкрито провадження і яка призначена до слухання судом у підготовчому судовому засіданні.

В підготовче судове засідання від представника відповідачки ОСОБА_2 , адвоката Шміда В.В., надійшов відзив на позовну заяву, який протокольною ухвалою долучено до матеріалів справи.

Крім того, від представника відповідача, адвоката Шміда В.В., надійшло клопотання про витребування доказів, в якому він просить витребувати у КП "Рівненський обласний центр психічного здоров`я" Рівненської обласної ради письмову інформацію про те, чи перебував на "Д" обліку у психіатра КП "Рівненський обласний центр психічного здоров`я населення" Рівненської обласної ради ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в період з 26 березня 2009 року по 12 травня 2018 року. Якщо так, то вказати періоди його перебування на лікуванні (амбулаторно, стаціонарно) у вказаному медичному закладі.

Від представника позивачки ОСОБА_7 , адвоката Шеруди О.П., надійшло ряд клопотань.

Зокрема: клопотання адвоката Шеруди О.П., в якому вона просить витребувати у відповідачки ОСОБА_2 оригінал договорів купівлі-продажу для огляду в суді, а у третьої особи - приватного нотаріуса Самсонюка Ф.П. належно завірені копії договорів, що містяться в матеріалах архівної справи приватного нотаріуса та відомості з реєстру про реєстрацію нерухомого майна, в тому числі належно завірені копії квитанції про сплату податків і зборів, звіту про оцінку майна, копії технічного паспорта.

Крім того, надійшло клопотання адвоката Шеруди О.П., в якому вона просить витребувати інформацію відносно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 :

- з Рівненської міжрайонної спеціалізованої психоневрологічної МСЕК відомості про встановлення інвалідності з зазначенням визначеного діагнозу, а також копію матеріалів огляду МСЕК згідно актів та документів, передбачених Положенням про медико-соціальну експертизу, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 03 грудня 2009 року № 1317;

- з КЗ "Острозька обласна психіатрична лікарня" Рівненської обласної ради та Рівненської центральної районної лікарні відомості про перебування на психіатричному обліку, а також періоди перебування на стаціонарному лікуванні в психоневрологічному диспансері у зв`язку з психічним захворюванням та надати відомості про встановлені (підтверджені) діагнози;

- з архіву Комунального некомерційного підприємства "Рівненська центральна районна лікарня Рівненської районної ради поліклінічне відділення № 1" відомості про перебування на обліку та виписку з амбулаторної медичної картки про період проходження огляду чи звернення з психічним захворюванням та надати відомості про встановлені (підтверджені) діагнози.

Крім того, адвокатом Шерудою О.П. подано клопотання про долучення доказів, зокрема медичних документів, що фіксують виїзди до ОСОБА_6 бригад "Швидкої медичної допомоги".

Також адвокатом Шерудою О.П. подано клопотання про призначення посмертної судово-психіатричної експертизи.

В судовому засіданні представники позивачки ОСОБА_7 , її опікун - ОСОБА_1 та адвокат Шеруда О.П., позов, а також подані ними клопотання підтримали, просять їх задоволити, проти задоволення клопотання представника відповідача заперечили, оскільки відомості, зазначені в клопотанні представника відповідача повинна підтверджувати районна лікарня.

Відповідачка ОСОБА_2 та її представник, адвокат Шмід В.В., в судовому засіданні позов не визнали, подане адвокатом Шмідом В.В. клопотання про витребування доказів підтримали, проти задоволення клопотань представника позивачки, адвоката Шеруди О.П., заперечили.

Представник Органу опіки і піклування Рівненської райдержадміністрації Медведюк К.М. вирішення клопотань, поданих сторонами, віднесла на розсуд суду.

Третя особа - приватний нотаріус Рівненського районного нотаріального округу Самсонюк Ф.П. в судове засідання не з`явився, подав до суду клопотання, в якому просить справу слухати без його участі.

Заслухавши думку учасників справи, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що клопотання представника відповідачки ОСОБА_2 , адвоката Шміда В.В., про витребування доказів та клопотання представника позивачки ОСОБА_7 , адвоката Шеруди О.П, підлягають до задоволення, оскільки, зазначені вище докази мають значення для повного та всебічного з`ясування обставин справи.

Частина 1 ст.84 ЦПК України передбачає, що учасники справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч.6-8 ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Виходячи з вищевикладеного суд вважає, що клопотання представників сторін про витребування доказів підлягають до задоволення і ці докази матимуть значення для правильного вирішення справи.

Що стосується клопотання представника позивачки ОСОБА_7 , адвоката Шеруди О.П., про призначення посмертної судової-психіатричної експертизи, то це питання необхідно залишається відкритим і вирішити його після отримання витребовуваних доказів.

Крім того, суд вважає за необхідне продовжити строк для проведення підготовчого судового засідання.

Керуючись ст.ст.76, 84, 189-200, 221, 258-261, 353 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Відзив на позовну заяву долучити до матеріалів справи.

Долучити до матеріалів справи надані представником позивачки ОСОБА_3 , адвокатом Шерудою О.П., докази, зокрема: медичні документи, що фіксують виїзди до ОСОБА_6 бригад "Швидкої медичної допомоги".

Клопотання представника відповідачки ОСОБА_5 , адвоката Шміда В.В., про витребування доказів - задоволити.

Витребувати з Комунального підприємства "Рівненський обласний центр психічного здоров`я" Рівненської обласної ради письмову інформацію про те, чи перебував на "Д" обліку у психіатра КП "Рівненський обласний центр психічного здоров`я населення" Рівненської обласної ради ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в період з 26 березня 2009 року по 12 травня 2018 року?

Якщо так, вказати періоди його перебування на обліку та лікуванні (амбулаторно, стаціонарно) у вказаному медичному закладі.

Клопотання представника позивачки ОСОБА_3 , адвоката Шеруди О.П., про витребування доказів - задоволити.

Витребувати у ОСОБА_5 оригінали договорів для огляду в суді, а саме:

- договору купівлі-продажу житлового будинку з надвірними будівлями по АДРЕСА_1 , укладений 07 липня 2017 року, посвідчений приватним нотаріусом Рівненського районного нотаріального округу Самсонюком Ф.П., зареєстрований в реєстрі за № 1003;

- договору купівлі-продажу житлового будинку з надвірними будівлями по АДРЕСА_1 , укладений 05 січня 2018 року, посвідчений приватним нотаріусом Рівненського районного нотаріального округу Самсонюком Ф.П., зареєстрований в реєстрі за № 24;

- договору купівлі продажу земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1 , укладений 05 січня 2018 року, посвідчений приватним нотаріусом Рівненського районного нотаріального округу Самсонюком Ф.П., зареєстрований в реєстрі за № 26.

Витребувати у приватного нотаріуса Самсонюка Федора Павловича належно завірені копії вищеперерахованих договорів купівлі-продажу і копії документів, на підставі яких вони були укладені, що містяться в матеріалах архівної справи приватного нотаріуса, відомості з реєстру нотаріальних дій та відомості з реєстру про реєстрацію нерухомого майна, в тому числі належно завірені копії квитанції про сплату податків і зборів, звіту про оцінку майна, копії технічного паспорта.

Клопотання представника позивачки ОСОБА_3 , адвоката Шеруди О.П., про витребування доказів - задоволити.

Витребувати інформацію відносно ОСОБА_9 , а саме:

- з Рівненського обласного центру медико-соціальної експертизи Рівненської обласної державної адміністрації відомості про встановлення інвалідності з зазначенням визначеного діагнозу, а також копію матеріалів огляду МСЕК згідно актів та документів, передбачених Положенням про медико-соціальну експертизу, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 03 грудня 2009 року № 1317;

- з КЗ "Острозька обласна психіатрична лікарня" Рівненської обласної ради та Рівненської центральної районної лікарні відомості про перебування на психіатричному обліку, а також періоди перебування на стаціонарному лікуванні в психоневрологічному диспансері, Острозькій обласній психлікарні, у зв`язку з психічним захворюванням та надати відомості про встановлені (підтверджені) діагнози;

- з архіву КНП "Рівненська центральна районна лікарня Рівненської районної ради поліклінічне відділення № 1" відомості про перебування на обліку та виписку з амбулаторної медичної картки про період проходження огляду чи звернення з психічним захворюванням та надати відомості про встановлені (підтверджені) діагнози.

Ухвалу направити до Комунального підприємства "Рівненський обласний центр психічного здоров`я" Рівненської обласної ради (вул.Дубенська, № 64, м.Рівне, 33010), ОСОБА_10 ( АДРЕСА_2 ), приватному нотаріусу Рівненського районного нотаріального округу Самсонюку Федору Павловичу (вул.Гагаріна, № 67, м.Рівне, 33000), Рівненського обласного центру медико-соціальної експертизи Рівненської обласної державної адміністрації (вул.Словацького, № 10, м.Рівне, 33028), КЗ "Острозька обласна психіатрична лікарня" Рівненської обласної ради (пр.Незалежності, № 40-А, м.Острог, Рівненської області, 35800), КНП "Рівненська центральна районна лікарня" Рівненської районної ради (вул.Центральна, № 1, смт.Клевань, Рівненського району Рівненської області, 35312) для виконання, роз`яснивши обов`язок повідомити суд протягом п`яти днів з дня отримання ухвали із зазначенням причин про неможливість надати даний доказ у встановлений законом строк.

Продовжити строк для проведення підготовчого судового засідання.

Призначити справу за позовом ОСОБА_3 в інтересах якої діє ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , третя особа - Приватний нотаріус Рівненського районного нотаріального округу САМСОНЮК Федір Павлович про визнання договорів купівлі-продажу недійсними до підготовчого судового засідання на 24 березня 2021 року на 15:00 год. в приміщенні Рівненського районного суду Рівненської області.

В судове засідання викликати учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: inbox@rv.rv.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Остапчук Л.В.

СудРівненський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення24.02.2021
Оприлюднено06.05.2021
Номер документу96696449
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —570/5093/20

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Рішення від 01.03.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Рішення від 01.03.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 17.02.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 04.05.2022

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 09.11.2021

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 02.06.2021

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 02.06.2021

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 24.02.2021

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні