Ухвала
від 02.06.2021 по справі 570/5093/20
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/5093/20

Номер провадження 2/570/448/2021

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

(резолютивна частина)

02 червня 2021 року Рівненський районний суд Рівненської області

в особі судді Остапчук Л.В.

за участю: секретаря судового засідання Захарук Г.Л.

представників позивача, опікуна ОСОБА_1

адвоката Шеруди О.П.

відповідачки ОСОБА_2

представника відповідача, адвоката Шмід В.В.

представника ООіП Городоцької сільської

ради Рівненського району Рачкилюк М.В.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Рівне за правилами загального позовного провадження

цивільну справу за позовом ОСОБА_3 , в інтересах якої діє ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , третя особа - приватний нотаріус Рівненського районного нотаріального округу САМСОНЮК Федір Павлович про визнання договорів купівлі-продажу недійсними ,

в с т а н о в и в :

В провадженні Рівненського районного суду перебуває вказана цивільна справа, по якій відкрито провадження і по якій проводиться підготовче судове засідання.

Під час розгляду справи судом вирішено клопотання представника відповідачки ОСОБА_2 , адвоката Шміда В.В., про залишення справи без розгляду та клопотання представника позивачки ОСОБА_6 , в інтересах якої діє ОСОБА_1 , адвоката Шеруди О.П., про призначення посмертної судової-психіатричної експертизи. Однак складання повного тексту ухвали вимагає значного часу. Але враховуючи передбачену нормами ЦПК України можливість складання вступної і резолютивної частини рішення (ухвали), суд вважає можливим оголосити вступну і резолютивну частину ухвали, виготовивши її повний текст у встановлені законом строки.

Керуючись ст.ст.103, 104, 136, 185, 189-200, 252, 253, 258-261, 353, 354 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

У задоволенні клопотання представника відповідачки ОСОБА_5 , адвокат Шміда В.В., про залишення справи без розгляду - відмовити.

Відстрочити сплату судового збору по справі до ухвалення кінцевого рішення.

Клопотання представника позивачки ОСОБА_3 , в інтересах якої діє ОСОБА_4 , адвоката Шеруди О.П. про призначення посмертної судово-психіатричної експертизи - задоволити.

Призначити по справі за позовом ОСОБА_3 , в інтересах якої діє ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , третя особа - приватний нотаріус Рівненського районного нотаріального округу САМСОНЮК Федір Павлович про визнання договорів купівлі-продажу недійсними - посмертну судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити експертам Комунального закладу "Рівненський обласний центр психічного здоров`я населення" (33010, м.Рівне, вул.Дубенська, № 64), попередивши експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

На вирішення експертизи поставити такі питання:

1. Чи страждав ОСОБА_7 будь-яким психічним розладом на момент укладення наступних угод:

- договору купівлі-продажу житлового будинку з надвірними будівлями по АДРЕСА_1 , укладеного 07 липня 2017 року, посвідченого приватним нотаріусом Рівненського районного нотаріального округу Самсонюком Федором Павловичем, зареєстрованого в реєстрі за № 1003;

- договору купівлі-продажу житлового будинку з надвірними будівлями по АДРЕСА_1 укладеного 05 січня 2018 року, посвідченого приватним нотаріусом Рівненського районного нотаріального округу Самсонюком Федором Павловичем, зареєстрованого в реєстрі за № 24;

- договору купівлі-продажу земельної ділянки по АДРЕСА_1 укладеного 05 січня 2018 року, посвідченого приватним нотаріусом Рівненського районного нотаріального округу Самсонюком Федором Павловичем, зареєстрованого в реєстрі за № 26.

2. З врахуванням індивідуально-психологічних властивостей ОСОБА_8 , а також встановлених йому діагнозів, чи могло психічне захворювання ОСОБА_8 тягнути неможливість останнім усвідомлювати значення своїх дій та/або керувати ними?

3. Чи міг ОСОБА_7 під час укладання спірних договорів розуміти значення своїх дій, надавати їм належну оцінку та керувати ними?

Витрати з оплати експертизи покласти на позивачку ОСОБА_9 , в інтересах якої діє ОСОБА_4 .

Копію ухвали направити до Комунального закладу "Рівненський обласний центр психічного здоров`я населення" для виконання, надавши їм матеріали цивільної справи. Повідомити експертів, що будь-яких інших матеріалів у суду немає.

В разі необхідності подання експертам додаткових відомостей, повідомити про це сторони і суд для відому. Одночасно зобов`язати сторони надати експертам документи, які додатково будуть їм необхідні для повного проведення експертизи.

Провадження по справі за позовом ОСОБА_3 , в інтересах якої діє ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , третя особа - приватний нотаріус Рівненського районного нотаріального округу САМСОНЮК Федір Павлович про визнання договорів купівлі-продажу недійсними - зупинити на час проведення експертизи. .

Продовжити строк для проведення підготовчого судового засідання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Рівненського апеляційного суду через Рівненський районний суд Рівненської області.

Ухвала набере законної сили після розгляду апеляційної скарги Рівненським апеляційним судом.

Ухвала, що постановлена судом без повідомлення (виклику) учасників справи, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Остапчук Л.В.

СудРівненський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення02.06.2021
Оприлюднено18.07.2021
Номер документу98371067
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —570/5093/20

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Рішення від 01.03.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Рішення від 01.03.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 17.02.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 04.05.2022

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 09.11.2021

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 02.06.2021

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 02.06.2021

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 24.02.2021

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні