Ухвала
від 12.07.2010 по справі 51/87
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел. 284-18-98

УХВАЛА

Справа № 51/87 12.07.10

За позовом Товариства з обмеженою відповідальніст ю «ДольчеВіта»

до Головного управлінн я комунальної власності міст а Києва виконавчого органу К иївської міської ради (Київс ької місткої державної адмін істрації)

про визнання права влас ності на нерухоме майно

Суддя Пригунова А.Б.

Представники:

від позивача: Пицик Я.М.

від відповідача: не з' явил ись

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Позивач звернувся до Го сподарського суду міста Києв а з вимогою про визнання за по зивачем права власності на н ерухоме майно - нежитлові пр иміщення (літ. «Є», літ «Ж», літ «З») загальною площею 5 834, 4 кв.м ., розташовані за адресою: м. Ки їв, Бориспільське шосе, буд. 7, ш ляхом оформлення Головним уп равлінням комунальної власн ості міста Києва виконавчого органу Київської міської ра ди (Київської місткої держав ної адміністрації) на зазнач ене нерухоме майно. Позовні в имоги обґрунтовані тим, що по зивачем було здійснено рекон струкцію вказаних нежитлови х приміщень, у результаті чог о створено нові приміщення.

Ухвалою Господарського су ду міста Києва від 09.04.2010 р. поруш ено провадження у даній спра ві, призначено її до розгляду у судовому засіданні на 19.05.2010 р . за участю представників сто рін, яких зобов' язано надат и суду певні документи.

У процесі провадження у спр аві позивач подав заяву про у точнення позовних вимог, у як ій просить визнати за Товари ством з обмеженою відповідал ьністю «ДольчеВіта»право вл асності на нерухоме майно: не житлові приміщення (літ. «Є», л іт «Ж», літ «З») загальною площ ею 3 468, 7 кв.м., розташовані за адр есою: м. Київ, Бориспільське шо се, буд. 7, а саме: адміністратив на будівля літ «Є»загальною площею 268, 6 кв.м., складська буді вля літ «Ж»загальною площею 453, 5 кв.м., виробнича складська б удівля з адміністративними п риміщеннями літ «З»загально ю площею 2 746, 6 кв.м. Суд прийняв в ищевказану заяву до розгляду .

Також позивач подав письмо ві пояснення по справі, у яких зазначає, що ним було здійсне но реконструкцію нежилих при міщень розташованих за адрес ою: м. Київ, Бориспільське шосе , буд. 7. Як зазначає позивач, вка зані приміщення розташовані на земельній ділянці, якою по зивач користується на підста ві договору оренди від 06.11.2007 р., ч астина будівлі, зазначеної в технічному паспорті під літ ерою «З»площею 472, 1 кв.м. знаход иться на земельній ділянці, я ка знаходиться в користуванн і відповідно до договору оре нди від 06.11.2007 р., а червоним - від повідно до договору оренди в ід 20.04.200 р.

Розгляд справи переносивс я через нез' явлення у судов е засідання повноважного пре дставника відповідача, невик онання ним вимог суду та необ хідність витребувати додатк ові докази у справі.

Через відділ діловодства Г осподарського суду міста Киє ва відповідач подав клопотан ня про припинення провадженн я у справі у зв' язку з відсут ністю предмета спору, яке обґ рунтовує тим, що позивач не зв ертався до Головного управлі ння комунальної власності мі ста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київ ської місткої державної адмі ністрації) з заявою про оформ лення права власності на неж итлові приміщення загальною площею 3 468, 7 кв.м., розташовані з а адресою: м. Київ, Бориспільсь ке шосе, буд. 7, розгляд якого су дом перенесено.

07.07.2010 р. через відділ діловодс тва Господарського суду міст а Києва позивач подав письмо ві пояснення по справі, у яких зазначає, що ним було здійсне но реконструкцію придбаних п риміщень, шляхом збільшення їх площі. Окрім того, Товарист во з обмеженою відповідальні стю «ДольчеВіта»здійснило н а наданій, відповідно до дого вору оренди від 06.11.2007 р. під вже з будоване нерухоме майно, зем ельній ділянці будівництво д вох будівель, зазначених в те хнічному паспорті під літ «Є »- адміністративна будівля п лощею 268, 6 кв.м. та «Ж»- складська будівля площею 453, 5 кв.м.

У даному судовому засіданн і представник позивача підтр имав свої вимоги, однак вимог и ухвали суду від 09.06.2010 р. викона в неналежним чином.

Представник відповідача н а виклик суду не з' явився, ви мог суду не виконав, про поваж ні причини неявки суд не пові домив.

Оскільки нез' явлення у су дове засідання повноважного представника відповідача та неналежне виконання сторона ми вимог суду перешкоджає по вному, всебічному та об' єкт ивному розгляду справи, суд в важає за доцільне її розгляд відкласти.

Відповідно до ст. 27 Господар ського процесуального кодек су України треті особи, які не заявляють самостійних вимо г на предмет спору, можуть в ступити у справу на сторон і позивача або відповідача до прийняття рішення господ арським судом, якщо рішення з господарського спору може в плинути на їх права або обо в'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участ і у справі також за клопота нням сторін, прокурора або з ініціативи господарсько го суду.

За таких обставин, суд вва жає за необхідне залучити до участі у розгляді справи тре тіми особами, які не заявляют ь самостійних вимог на предм ет спору на стороні відповід ача - Дарницьку районну у мі сті Києві раду та Київську мі ську раду, яких зобов' язати надати суду письмові поясне ння по справі.

Враховуючи наведене та кер уючись ст. 27, п.п. 1, 2 ч. 1 ст. 77, 86 Госпо дарського процесуального ко дексу України, Господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи відкласти та призначити суд ове засідання на 26.07.2010 р. о 15 год. 00 хв. Засідання відбудеться у п риміщенні Господарського су ду міста Києва за адресою: 01030, м . Київ, вул. Богдана Хмельницьк ого, 44-Б, кабінет № 4.

2. Залучити до участі у ро згляді справи третіми особам и, які не заявляють самостійн их вимог на предмет спору на с тороні відповідача - Дарниц ьку районну у місті Києві рад у (третя особа 1) та Київську мі ську раду (третя особа 2).

3. Зобов' язати позивача надіслати на адреси третіх о сіб копії позовної заяви та д оданих до неї документів, док ази про що надати у судовому з асіданні.

4. Повторно зобов' язати позивача виконати вимоги ух вали суду від 19.05.2010 р. та від 07.06.2010 р . у невиконаній частині.

5. Повторно зобов' язати відповідача надати суду від зив на позовну заяву у порядк у, передбаченому ст. 59 ГПК Укра їни, з нормативно обґрунтова ними поясненнями по суті зая влених вимог та доданням ори гіналів для огляду та належн им чином завірених копій під тверджуючих документів, на я кі міститься посилання у від зиві.

6. Зобов' язати третіх ос іб надати суду письмові пояс нення по справі.

7. Попередити позивача, щ о у разі ненадання господарс ькому суду без поважних прич ин витребуваних судом докуме нтів або нез' явлення його п редставника у судове засідан ня, позов відповідно до п. 5 ч. 1 с т. 81 ГПК України може бути зали шений без розгляду.

8. Попередити відповідач а, що у разі ненадання відзиву на позов та витребуваних суд ом документів, справа згідно зі ст. 75 ГПК України буде розгл янута за наявними в ній матер іалами.

9. Нагадати, що сторони ві дповідно до ст. 80 ГПК України, м ожуть укласти мирову угоду н а будь-якій стадії розгляду с пору.

10. Звернути увагу учасни ків провадження у справі на н еобхідність дотримання вимо г ч. 2 ст. 36 ГПК України щодо необ хідності засвідчення копій д окументів, які подаються до с уду.

11. Викликати для у часті у судовому засіданні п редставників сторін та треті х осіб.

12. Примірники даної ухв али направити сторонам та тр етім особам.

Документи надавати у п рошитому та пронумерованому вигляді з описом

Суддя Пригунова А.Б.

Дата ухвалення рішення12.07.2010
Оприлюднено10.08.2010
Номер документу10426280
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання права влас ності на нерухоме майно

Судовий реєстр по справі —51/87

Рішення від 16.02.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

Ухвала від 09.02.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

Ухвала від 24.01.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

Ухвала від 10.12.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

Ухвала від 02.08.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

Ухвала від 12.07.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

Ухвала від 21.06.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

Ухвала від 07.06.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

Ухвала від 19.05.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

Ухвала від 09.04.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні