Ухвала
від 06.09.2022 по справі 438/552/20
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 438/552/20 Головуючий у 1 інстанції: Грицай М.М.

Провадження № 22-ц/811/4330/21 Доповідач в 2-й інстанції: Приколота Т. І.

У Х В А Л А

судового засідання

07 вересня 2022 року м.Львів

Справа № 438/552/20

Провадження № 22ц/811/4330/21

Львівський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого - Приколоти Т.І.,

суддів: Мікуш Ю.Р., Савуляка Р.В.,

секретар Іванова О.О.

розглянув заяви представника фінансового управління Бориславської міської ради - Петріва Юрія Ігоровича, представника Бориславської міської ради Львівської області - Тахтарової Оксани Богданівни та міського голови м. Борислава Львівської області Яворського Ігоря Романовича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у цивільній справі за апеляційною скаргою міського голови м.Борислава Львівської області ЯворськогоІ.Р., яку підписав адвокат Сливка В.В. на рішення Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області, ухвалене 20 листопада 2020 року у складі судді Грицай М.М., у справі за позовом ОСОБА_1 до міського голови м. Борислава Львівської області Яворського І.Р., першого заступника міського голови м. Борислава Львівської області з питань діяльності виконавчих органів ради Садлівського Романа Станіславовича, фінансового управління Бориславської міської ради, комунального некомерційного підприємства «Центральна міська лікарня м. Борислава» Бориславської міської ради, з участю третьої особи: Бориславської міської ради Львівської області, про визнання незаконними та скасування розпоряджень та наказів, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, -

встановив:

В провадженні Львівського апеляційного суду перебуває цивільна справа за апеляційною скаргою міського голови м.Борислава Львівської області Яворського І.Р., яку підписав адвокат Сливка В.В. на рішення Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 20 листопада 2020 року.

Розгляд справи призначено на 12 вересня 2022 року на 11 год. 00 хв.

2 вересня 2022 року на адресу Львівського апеляційного суду надійшла заява представника фінансового управління Бориславської міської ради Петріва Ю.І. про участь в судовому засіданні у режимі відеоконференції. Просить провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою системи «ВКЗ» (захищений відеоконференцзв`язок з судом).

5 вересня 2022 року заяви аналогічного змісту поступили від представника Бориславської міської ради Львівської області - Тахтарової О.Б. та міського голови м. Борислава Львівської області Яворського І.Р.

Колегія суддів прийшла до висновку про задоволення заяв відповідачів з огляду на таке.

Відповідно до вимог ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Відповідно до пунктів 1-4 розділу ІІІ Порядку роботи з технічними засобами відеконференцзв`язку затвердженого наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23 квітня 2020 року, під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі відеоконференцзв`язку (комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) або інші доступні суду та учасникам судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства) та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою.

За змістом п. 6 розділу ІІІ зазначеного Порядку головуючий суддя приймає рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час).

У зв`язку із запровадженням на території України воєнного стану, проведення судових засідань поза межами приміщення суду передбачено за допомогою судової системи за посиланням на офіційному веб порталі «Судова влада України» vkz.court.gov.ua. Даною системою є «ВКЗ» (захищений відеоконференцзв`язок з судом).

Суд вважає за необхідне надати можливість представникам фінансового управління Бориславської міської ради, Бориславської міської ради Львівської області та міського голови м. Борислава Львівської області Яворського І.Р. приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та забезпечити проведення відеоконференцій за допомогою ВКЗ (захищений відеоконференцзв`язок з судом), розміщеного за посиланням vkz.court.gov.ua.

Керуючись ст.ст. 212, 258-261 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в :

Заяви представника фінансового управління Бориславської міської ради - Петріва Юрія Ігоровича, представника Бориславської міської ради Львівської області - Тахтарової Оксани Богданівни та міського голови м. Борислава Львівської області Яворського Ігоря Романовича про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі за апеляційною скаргою міського голови м.Борислава Львівської області ЯворськогоІ.Р., яку підписав адвокат Сливка В.В. на рішення Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 20 листопада 2020 року,- задовольнити.

Надати відповідачам можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, а саме системи «ВКЗ» (захищений відеоконференцзв`язок з судом) 12 вересня 2022 року о 11 год. 00 хв.

Роз`яснити представнику фінансового управління Бориславської міської ради - Петріву Ю.І., представнику Бориславської міської ради Львівської області - Тахтаровій О.Б. та міському голові м. Борислава Львівської області Яворському І.Р., що відповідно до ч.5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою системи ВКЗ (захищений відеоконференцзв`язок з судом) розміщеного за посиланням vkz.court.gov.ua. за наступними реквізитами: електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_1 - представник фінансового управління Бориславської міської ради - Петрів Ю.І.; info@boryslavrada.gov.ua представника Бориславської міської ради Львівської області Тахтарової О.Б. та міського голови м. Борислава Львівської області Яворського І.Р.

Копію ухвали надіслати сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підписана 7 вересня 2022 року.

Головуючий


Т.І. Приколота

Судді:


Ю.Р. Мікуш
Р.В. Савуляк

СудЛьвівський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення06.09.2022
Оприлюднено09.09.2022
Номер документу106108341
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —438/552/20

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сердюк Валентин Васильович

Постанова від 24.05.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сердюк Валентин Васильович

Ухвала від 12.05.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сердюк Валентин Васильович

Ухвала від 25.01.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сердюк Валентин Васильович

Постанова від 28.11.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Постанова від 28.11.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 06.09.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 12.06.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 08.03.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні