Ухвала
від 17.10.2022 по справі 761/21898/16-ц
КАСАЦІЙНИЙ ЦИВІЛЬНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

17 жовтня 2022 року

м. Київ

справа № 761/21898/16-ц

провадження № 61-9971зно22

Верховний Суд у складі судді Касаційного цивільного суду Сердюка В. В., розглянув заяву ОСОБА_1 про перегляд судових рішень суду за нововиявленими або виключними обставинами,

ВСТАНОВИВ:

10 жовтня 2022 року ОСОБА_1 , засобами поштового зв`язку, звернувся до Верховного Суду із заявою про перегляд судових рішень за нововиявленими або виключними обставинами.

Відповідно до частини першої статті 426 ЦПК України заяви про перегляд судових рішень суду за нововиявленими або виключними обставинами за формою і змістом повинні відповідати вимогам цього Кодексу щодо оформлення заяв до суду першої інстанції.

З прохальної частини заяви про перегляд судових рішень за нововиявленими або виключними обставинами не можливо встановити яке саме судове рішення та якого саме суду ОСОБА_1 просить переглянути за нововиявленими або виключними обставинами.

Відповідно до частини 2 статті 426 ЦПК України у заяві зазначаються: дата ухвалення і зміст судового рішення, про перегляд якого подано заяву; нововиявлені або виключні обставини, якими обґрунтовується вимога про перегляд судового рішення, дата їх відкриття або встановлення; посилання на докази, що підтверджують наявність нововиявлених або виключних обставин.

У порушення вимог частини 2 статті 426 ЦПК України ОСОБА_1 у заяві про перегляд судових рішень за нововиявленими або виключними обставинами не зазначає дати ухвалення і зміст судового рішення, про перегляд якого ним подано заяву, не зазначає нововиявлені або виключні обставини, якими обґрунтовується вимога про перегляд судового рішення, дата їх відкриття або встановлення та до заяви не додано докази, що підтверджують наявність нововиявлених або виключних обстави.

За таких обставин, заявнику необхідно подати до Верховного Суду виправлену заяву, в якій слід уточнити: яке саме судове рішення та якого саме суду

ОСОБА_1 просить переглянути за нововиявленими або виключними обставинами; зазначити конкретну дату ухвалення і зміст судового рішення, про перегляд якого ним подано заяву; вказати нововиявлені або виключні обставини, якими обґрунтовується вимога про перегляд судового рішення, дата їх відкриття або встановлення та надати докази, що підтверджують наявність нововиявлених або виключних обстави.

Відповідно до пункту 1 частини третьої статті 426 ЦПК України до заяви про перегляд судових рішень суду за нововиявленими або виключними обставинами додаються копії заяви відповідно до кількості учасників справи.

У порушення вимог пункту 1 частини третьої статті 426 ЦПК України до заяви про перегляд судових рішень суду за нововиявленими або виключними обставинами не додано копії заяви відповідно до кількості учасників справи.

Відповідно до частини третьої статті 427 ЦПК України у разі, якщо заява про перегляд судових рішень суду за нововиявленими або виключними обставинами оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 426 цього Кодексу, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу (залишення заяви без руху), про що суддею постановляється відповідна ухвала.

Отже, заяву ОСОБА_1 про перегляд судових рішень суду за нововиявленими або виключними обставинами необхідно залишити без руху з наданням можливості усунути вищевказані недоліки.

Керуючись статтями 185, 390, 392, 393 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про перегляд судових рішень суду за нововиявленими або виключними обставинами залишити без руху.

Надати для усунення зазначених вище недоліків строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення цієї ухвали.

У разі невиконання у встановлений строк вимог цієї ухвали заява про перегляд судових рішень суду за нововиявленими або виключними обставинами вважатиметься неподаною та буде повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В. В. Сердюк

Дата ухвалення рішення17.10.2022
Оприлюднено28.10.2022
Номер документу106964572
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —761/21898/16-ц

Ухвала від 18.01.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Осіян Олексій Миколайович

Ухвала від 29.12.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Погрібний Сергій Олексійович

Ухвала від 09.12.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сердюк Валентин Васильович

Ухвала від 21.11.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сердюк Валентин Васильович

Ухвала від 17.10.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сердюк Валентин Васильович

Ухвала від 15.09.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сердюк Валентин Васильович

Ухвала від 26.07.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поливач Любов Дмитрівна

Постанова від 20.06.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Ухвала від 12.06.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Ухвала від 30.11.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні