Ухвала
від 21.11.2022 по справі 569/12942/22
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/12942/22

1-кс/569/5335/22

УХВАЛА

21 листопада 2022 рокум. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого слідчого відділення ВП №1 Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 (далі - слідчий), розглянувши в судовому засіданні в м. Рівне клопотання слідчого погоджене прокурором відділу Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 , подане в рамках кримінального провадження №12021180000000167 від 10.06.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України (далі - це ж кримінальне провадження) про обшук, -

ВСТАНОВИВ:

Досудове розслідування кримінального провадження розпочато на підставі матеріалів в Рівненській області ДСР НПУ, про те, що службові особи одного із органів місцевого самоврядування Рівненської області діючи умисно, за попередньою змовою групою осіб із службовими особами суб`єктів господарської діяльності, зловживаючи своїм службовим становищем, у період часу 2020-2021 заволоділи бюджетними коштами, під час їх використання.

Слідчий у клопотанні вказує, що в ході досудового розслідування встановлено, що на території Рівненської області зорганізувалась злочинна група з числа посадових комунального підприємства «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради, (далі - КП «Костопількомунсервіс»), а також суб`єктів підприємницької діяльності, ТзОВ «Про-Кор Плюс», які протягом 2020-2021 років вчиняють дії спрямовані на зловживання владою, службовим становищем, з метою заволодіння бюджетними коштами, під час використання коштів на придбання товарів, робіт та послуг, а також проведення ремонтних та будівельних робіт комунальній та соціальній сферах, шляхом завищення їх об`ємів та вартості.

Зокрема, встановлено, що директор КП «Костопількомунсервіс» ОСОБА_5 та головний інженер вказаного комунального підприємства ОСОБА_6 , разом з іншими посадовими особами Костопільської міської ради, здійснюють вплив на членів тендерного комітету КП «Костопількомунсервіс», які надають незаконні вказівки голові тендерного комітету КП «Костопількомунсервіс» ОСОБА_7 , а також іншим членам зазначеного комітету щодо проведення тендерів, їх відміни та обрання переможців, надаючи перевагу підконтрольним суб`єктам господарювання, а саме ТзОВ «Про-Кор Плюс».

Директором ТзОВ «Про-Кор Плюс», є ОСОБА_8 , фактичним неофіційним власником та бенефіціаром - головний інженер КП «Костопількомунсервіс» ОСОБА_6 , який окрім цього, як ФОП здійснював та здійснює технічний нагляд під час виконання робіт по окремих об`єктах на замовлення КП «Костопількомунсервіс», внаслідок чого до актів приймання виконаних робіт форми КБ-2в умисно внесено та вносяться завідомо неправдиві відомості про обсяги будівельних робіт, завищення розцінок на роботи, значне завищення цін від середньориноквих на будівельні матеріали, внесено недостовірні дані щодо суми витрат по заробітній платі.

Крім того, ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , залучають робітників КП «Костопількомунсервіс» у робочий час до виконання робіт на об`єктах, де згідно укладених із замовником договорів підрядниками є ТзОВ «Про-Кор Плюс», та інші суб`єкти господарювання.

Під час виконання робіт на замовлення КП «Костопількомунсервіс», вищевказаними підконтрольними суб`єктами господарювання у змові з певними посадовими особами КП «Костопількомунсервіс» до актів приймання-виконаних робіт форми КБ-2в, вносились та вносяться завідомо неправдиві відомості, застосовувались подвійні розцінки, штучне завищення обсяги виконаних робіт, вартості будівельних матеріалів, які не відповідають проектно-кошторисній документації та тендерній документації замовника, а також закупляються для виконання робіт будівельні матеріали, що не відповідають вимогам ДСТУ та ДБН.

Загалом за здійснення технічного нагляду за об`єктами будівництва протягом 2019-2021 років, де замовником є КП «Костопількомунсервіс» на рухунок головного інженера КП «Костопількомунсервіс» - ОСОБА_6 перераховано кошти на загальну суму - 553 649 грн., на рахунок ТОВ «Про-Кор Плюс» вказане комунальне підприємство перерахувало коштів на загальну суму - 6 489 221 грн.

Злочинна діяльність службових осіб ТзОВ «Про-Кор Плюс» підтверджується матеріалами аналітичного дослідження Державної податкової служби України головного Управління ДПС у Рівненській області від 31.05.2021 №25/17-00-08-07/33556138, в ході проведення якого за період 01.01.2020 по 31.12.2021 встановлено, що ТзОВ «Про-Кор Плюс» при оформленні актів приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в на загадану суму 4 871 483, 67 грн. для замовників - бюджетних установ КП «Костопількомунсервіс» та КП «УК Костопільське БЖКП» внесено недостовірні дані щодо суми витрати по заробітній платі відображеної в актах виконаних робіт , як наслідок, відбулось завищення ТзОВ «Про-Кор Плюс» суми витрат по заробітній платі, на загальну суму 420 888, 27 грн.

Відповідно, службовими особами ТзОВ «Про-Кор Плюс» вчинено дії, спрямовані на заволодіння бюджетними коштами у сумі 420 888, 27 грн.

Покликаючись на наведене, слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку за фактичним місцем знаходження ТзОВ «Про-Кор Плюс», за адресою: м. Костопіль, Рівненського району, Рівненської області вул. Нова, буд. 2д, з метою відшукування речей та документів, щодо діяльності КП «Костопількомунсервіс», перелік яких наведено у клопотанні, які мають значення для кримінального провадження.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна - нежитлова будівля по вул. Нова, будинок 2д в м. Костопіль Рівненської області на праві приватної власності належить ОСОБА_9 .

Дослідивши клопотання та додані матеріали, заслухавши слідчого який просив клопотання задоволити, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Оцінюючи клопотання, яке відповідає вимогам встановленим ч. 3 ст. 234 КПК України, так само доведені органом досудового розслідування підстави передбачені ч.5 ст. 234 КПК України, надані до клопотання матеріали, в тому числі матеріали кримінального провадження оглянуті слідчим суддею у встановленому законодавством порядку, слідчий суддя вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення обшуку за фактичним місцем знаходження ТзОВ «Про-Кор Плюс», з метою відшукування речей та документів, щодо діяльності КП «Костопількомунсервіс», яке свідчить про вчинення кримінального правопорушення та яке планує відшукати слідчий, і саме обшук, є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання цього майна.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Надати дозвіл на проведення обшуку у нежитловій будівлі по АДРЕСА_1 , яка на праві приватної власності належить ОСОБА_9 за фактичним місцем знаходження ТзОВ «Про-Кор Плюс» (код ЄДРПОУ 33556138), з метою відшукання: предметів, речей та документів, щодо діяльності ТзОВ «Про-Кор Плюс» (код ЄДРПОУ 33556138), а також інших знарядь кримінального правопорушення (жорстких дисків, флеш носів, магнітних носіїв інформації та комп`ютерної техніки тощо), інформації щодо виконання робіт, придбання товарно-матеріальних цінностей, взаєморозрахунків з іншими суб`єктами господарської діяльності протягом 2019-2021 років, штампів, печаток (або відтиски печаток), чорнових записів, майна, яке здобуте в результаті його вчинення та документів, а саме:

1. Усієї тендерної документації ТзОВ «Про-Кор Плюс» (код ЄДРПОУ 33556138), що стосується виконання робіт та надання послуг по вищевказаних об`єктах, в тому числі:

- тендерні пропозиції, рішення про допущення до аукціону, повідомлення про усунення невідповідностей та інших недоліків, документи що подавались для підтвердження на відповідність критеріям учасника закупівлі, усі зміни та додатки до тендерної документації, інші документи подані під час вказаних закупівель;

- проектів договорів, що стосуються виконання робіт та надання послуг по вищевказаних об`єктах.

2. Проектно-кошторисної документації, що стосується виконання робіт та надання послуг по вищевказаних об`єктах, тощо.

3. Усіх юридичних, фінансових, бухгалтерських документів, щодо господарських взаємовідносин ТзОВ «Про-Кор Плюс» (код ЄДРПОУ 33556138), зі КП «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради, ФОП ОСОБА_6 протягом 2019-2021 років, в тому числі які стосуються виконання будівельних, проектних, авторського нагляду та ямкових робіт на вищезазначених об`єктах, а саме:

- укладені угоди, договори, (генпідряду, підряду, субпідряду, постачання товарів, надання послуг, виконання робіт) та зміни до них, додаткові угоди, усі додатки до договорів, специфікації, календарні плани та плани фінансування до угод та договорів;

- виконавча документація на проведення робіт по вищевказаних об`єктах, робочі проекти, пояснювальні записки, відомості обсягів робіт, журнали виконання робіт, виконавчі схеми на ділянки виконання робіт, акти прихованих робіт;

- розрахунки матеріальних затрат генпідрядників та субпідрядників, розрахунки використання машино-годин генпідрядниками, субпідрядниками, калькуляції (специфікації) на виконані роботи та інші документи;

- усе листування між замовником, виконавцями робіт, особами які здійснювали технічний і авторський нагляд та проектантами, в т.ч. листи від замовника, адресовані генпідряднику, листи генпідрядника адресовані замовнику, листи генпідрядника адресовані субпідряднику та листи субпідрядника адресовані генпідряднику, стосовно виконання робіт по вищевказаних об`єктах, листи та завдання на коригування, регістри аналітичного та синтетичного обліку щодо відображення операцій по виконанню вищевказаних робіт, тощо.

- пропозиції виконавців робіт про коригування термінів надання послуг; повідомлення виконавців робіт про виявлення надзвичайних або аварійних ситуацій, інформація про проведення несанкціонованих робіт в смузі відведення, акти приймання-передачі матеріалів від КП «Костопількомунсервіс» і до виконавців робіт, звіти про використання матеріалів КП «Костопількомунсервіс»; акти повернення залишків невикористаних матеріалів та основних відходів.

- інформація виконавців робіт про проведення поточних перевірок, випробування матеріалів та устаткування та результати цих перевірок; сповіщення про необхідність приймання робіт, що підлягають закриттю, повідомлення про залучення субпідрядних організацій; документи, які надавали субпідрядники в підтвердження відповідності кваліфікаційними вимогам, документи, що підтверджують погодження КП «Костопількомунсервіс» на залучення субпідрядників (якщо такі підряди були наявні); акти приймання-передачі дозвільної документації, необхідної для виконання договорів.

- декларації/повідомлення про початок підготовчих чи будівельних робіт, декларації готовності об`єктів до експлуатації.

- акти здачі-приймання виконаних (підрядних) робіт форми № КБ-2в (з відомостями витрат матеріалів та ресурсів, розрахунками загальновиробничих витрат, розрахунками рівня заробітної плати при визначенні вартості робіт на об`єкті, договірних цін), довідки про вартість виконаних робіт та витрати форми КБ-3, відомості ресурсів, довідки про вартість виконаних робіт, акти проведення взаємозвірок, протоколи лабораторних досліджень, сертифікати, акти, паспорти на асфальтобетонні суміші, плитку ФЕМ та результати лабораторних досліджень по ним.

- видаткові накладні, платіжні доручення а також інші бухгалтерські документи щодо проведення розрахунків за даними договорами, об`єктні та локальні кошториси, відомості ресурсів до договірної ціни укладених договорів, кошториси послуг, протоколи погодження вартості послуг за договорами між КП «Костопількомунсервіс» та генпідрядником стосовно виконання робіт на вищевказаних об`єктах.

- документи, що підтверджують придбання товарів та послуг, накладні, податкові накладні, акти прийому-передачі, товарно-транспортні накладні.

- підтверджуючі документи щодо наявної власної та орендованої техніки, механізмів та обладнання.

- оригінали спеціальних журналів з окремих видів робіт, журнали виконання робіт, журнали по всім ділянкам робіт, акти на закриття прихованих робіт, документи, що підтверджують дані, внесені в довідки про вартість виконаних робіт (форми КБ-3) та акти приймання виконаних робіт (форма КБ-2В) (підсумкові відомості ресурсів, звіти та розрахунки загальновиробничих та адміністративних витрат, перевезення працівників, витрат трудових та матеріально-технічних ресурсів, заготівельно-складські витрати, вартості експлуатації машин та механізмів; акти визначення обсягів та вартості зворотних матеріалів; накладні та/чи реєстри накладних на придбані товари, конструкції, вироби та інші документи, які підтверджують витрати виконавців робіт (з виділенням послуг наданих субпідрядниками);

- розрахунок фактичних витрат по експлуатації машин та механізмів, довідки про вартість матеріалів, калькуляції вартості матеріалів виготовлених власними силами, акти приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг); акти приймання-передачі товарно-матеріальних цінностей, які використовувалися при виконанні робіт, акти на списання чи використання товарно-матеріальних цінностей, податкові накладні, оборотні відомості з надходження та вибуття матеріалів які використовувалися при виконання робіт, реєстри вибуття матеріалів, прибуткові ордери та накладні на матеріали які використовувалися на об`єктах виконання робіт, матеріальні звіти відповідальних осіб (майстрів) та звіти про витрати матеріалів при виконанні робіт, - журнали обліку роботи машин і механізмів які використовувалися при проведенні робіт, рапорти та доповідні записки про роботу машин і механізмів;

- рахунки-фактури, акти звірки взаєморозрахунків, банківські виписки, наряди працівникам на виконання робіт, шляхові листи, відомості (чеки, акти звірки чи інше) щодо отримання паливно-мастильних матеріалів, відомості нарахування та виплати заробітної плати, посвідчення про відрядження, звіти про відрядження, накази на відрядження, журнали реєстрації наказів на відрядження, тощо;

- уся кореспонденція, комерційні пропозиції, інші підтверджуючі юридичні та бухгалтерські документи, щодо взаємовідносин з КП «Костопількомунсервіс», ФОП ОСОБА_6 та СПД, які причетні до виконання ремонтних та будівельних робіт на вищезазначених об`єктах.

- погодження цін на матеріальні ресурси та витрати, претензійної роботи та інших.

4. Оборотно-сальдові відомості, картки рахунку на яких вівся, ведеться облік матеріалів, виробів, конструкцій тощо, отриманих від розбирання колишніх об`єктів, які підпалали під реконструкцію чи капітальних ремонтів, за 2019-2021 роки, в тому числі:

- документація щодо лабораторних випробувань плитки ФЕМ, та асфальтобетонного покриття (якщо такі були передбачені);

- рішення, накази, розпорядження, листування чи інші документи щодо необхідності та доцільності повторного використання отриманих матеріальних ресурсів.

- рішення, накази, розпорядження, листування чи інші документи щодо залучення фахівців експертної організації для визначення технічних та якісних характеристик матеріальних ресурсів, повторного використання плитки ФЕМ отриманих від розбирання на об`єктах будівництва або таких що прописані у складі зворотних сум.

5. Усі юридичні, фінансові, бухгалтерські документи щодо взаємовідносин ТзОВ «Про-Кор Плюс» (код ЄДРПОУ 33556138) з наступними суб`єктами: КП «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради (код ЄДРПОУ 03352024), ФОП ОСОБА_6 та з іншими СПД, в тому числі: договори (контракти) на придбання, продаж товарно-матеріальних цінностей, акти виконаних робіт, наданих послуг, акти приймання-передачі, сертифікати, накладні, податкові накладні, товарно-транспортні накладні, митні декларації, що підтверджують фактичну поставку матеріалів і інших ТМЦ, документи щодо оренди техніки, устаткування, механізмів та іншого обладнання, що використовувались при виконанні будівельно-монтажних та ремонтних робіт на вказаних об`єктах, довіреності, по яких одержано продукцію, сертифікати відповідності, паспорта, калькуляції (специфікації) на виготовлену продукцію, платіжні документи по перерахуванню коштів, інші юридичні та бухгалтерські документи, щодо взаємовідносин з вказаними СПД, документи по списанню паливно-мастильних матеріалів і інших матеріальних цінностей, посвідчення про відрядження, шляхові листи, табелі обліку робочого часу працівників, відомості нарахування заробітної плати та інші документи, що підтверджують понесені затрати.

6. Уся кореспонденція, інші підтверджуючі юридичні, технічні та бухгалтерські документи, щодо взаємовідносин ТзОВ «Про-Кор Плюс» (код ЄДРПОУ 33556138) з КП «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради (код ЄДРПОУ 03352024), ФОП ОСОБА_6 .

7. Статут ТзОВ «Про-Кор Плюс» (код ЄДРПОУ 33556138) (копії), накази, розпорядження, рішення, протоколи, контракти на призначення на посаду, посадові інструкції, функціональні обов`язки, повноваження: директора, заступників директора, керівників структурних підрозділів, головного бухгалтера, бухгалтерів, головного інженера, інженерів, виконробів.

8. Вільні зразки підписів, почерку та цифрових позначень посадових осіб та працівників ТзОВ «Про-Кор Плюс» (код ЄДРПОУ 33556138).

9. Акти перевірок ТзОВ «Про-Кор Плюс» (код ЄДРПОУ 33556138) органами Держаудитслужби, органами державної податкової служби, а також іншими контролюючими органами.

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення21.11.2022
Оприлюднено23.11.2023
Номер документу107436112
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —569/12942/22

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 29.12.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 29.12.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 29.12.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 08.12.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 21.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 21.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 21.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 21.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні