Ухвала
від 01.03.2023 по справі 569/12942/22
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 569/12942/22

1-кс/569/1250/23

01 березня 2023 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянув клопотання слідчого у кримінальному провадженні слідчого слідчого відділення відділення поліції №1 Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів (інформації),

ВСТАНОВИВ:

Слідчий у кримінальному провадженні слідчий слідчого відділення відділення поліції №1 Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітан поліції ОСОБА_3 за погодженням із прокурором відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться Комунальному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Костопільської міської ради (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що по АДРЕСА_1 з можливістю ознайомитися з ними та вилучити їх оригінали (здійснити виїмку).

В обґрунтування клопотання вказав, що у провадженні слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області перебуває кримінальне провадження № 12021180000000167 внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.06.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

З матеріалів клопотання вбачається, що 09.06.2021 до ГУНП в Рівненській області надійшли матеріали з УСР в Рівненській області ДСР НПУ, про те, що службові особи одного із органів місцевого самоврядування Рівненської області діючи умисно, за попередньою змовою групою осіб із службовими особами суб`єктів господарської діяльності, зловживаючи своїм службовим становищем, у період часу 2020-2021 заволоділи бюджетними коштами, під час їх використання.

26.10.2022 до органу досудового розслідування надійшов рапорт старшого оперуповноваженого 3-го відділу УСР в Рівненській області ДСР НПУ ОСОБА_5 про те, що в ході виконання доручення встановлено, що на території Рівненської області зорганізувалась злочинна група з числа посадових комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Костопільської міської ради, код ЄДРПОУ НОМЕР_1 (далі - КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 »), а також суб`єктів підприємницької діяльності, ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , які протягом 2020-2021 років вчиняють дії спрямовані на зловживання владою, службовим становищем, з метою заволодіння бюджетними коштами, під час використання коштів на придбання товарів, робіт та послуг, а також проведення ремонтних та будівельних робіт комунальній та соціальній сферах, шляхом завищення їх об`ємів та вартості.

Крім того, під час фінансового аудиту діяльності Комунального підприємства Костопільської міської ради « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період з 01.01.2019 по 31.03.2022 (аудиторський звіт №13-17-05-09/5 від 30.08.2022) виявлено порушення, чим спричинено збитки бюджету громади, в тому числі під час виконань робіт на об`єктах: «Капітальний ремонт тротуару по вул. Б. Хмельницького в м. Костопіль», «Капітальний ремонт тротуару частини вулиці Сарненська; від перехрестя вулиці Сарненська-Прибережна до перехрестя вулиць Сарненська-Заріччя в м. Костопіль», «Капітальний ремонт частини тротуару по вулиці Бурова від перехрестя з вулицею 1-го Травня до перехрестя з вулицею Проектова в м. Костопіль», «Капітальний ремонт тротуару по вулиці 1-го Травня в м. Костопіль».

Враховуючи вищевказане на даний час виникла необхідність у призначені ряду експертиз, предметом дослідження яких є проектно-кошторисна документація по об`єктах: «Капітальний ремонт тротуару по вул. Б. Хмельницького в м. Костопіль», «Капітальний ремонт тротуару частини вулиці Сарненська; від перехрестя вулиці Сарненська-Прибережна до перехрестя вулиць Сарненська-Заріччя в м. Костопіль», «Капітальний ремонт частини тротуару по вулиці Бурова від перехрестя з вулицею 1-го Травня до перехрестя з вулицею Проектова в м. Костопіль», «Капітальний ремонт тротуару по вулиці 1-го Травня в м. Костопіль», виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей та документів з КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та вилучення оригіналів вищевказаної проектно-кошторисної документації.

Відомості, що містяться у вказаних документах є джерелом перевірки законності прийнятих рішень, виявлення конкретних осіб, які вчинили вказаний злочин та встановлення фактичних даних, а самі документи можуть бути використані в якості доказів по кримінальному провадженню і є необхідними для встановлення істини по ньому, а також призначення судових експертиз та інших експертиз для виконання яких необхідно надати вищевказані документи.

У разі їх відсутності даних документів у матеріалах даного кримінального провадження, це істотно ускладнить забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування даного кримінального провадження та притягнення до відповідальності осіб, які вчинили вищевказані кримінальні правопорушення.

Слідчий у кримінальному провадженні слідчий слідчого відділення відділення поліції №1 Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітан поліції ОСОБА_3 подав суду заяву про розгляд клопотання у його відсутність, просив задовольнити.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цьогоКодексусудове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи те, що учасники процесуальної дії не з`явились в судове засідання, слідчий суддя вважає за можливим розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання підлягає до задоволення із наступних підстав.

Відповідно доч.1ст.159КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч.7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи,що слідчимдоведено наявністьдостатніх підставвважати,що вказанідокументи знаходятьсяв Комунальномупідприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_1 »Костопільської міськоїради (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ),що по АДРЕСА_1 слідчийсуддя прийшовдо висновку,що документимають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні,а відомості,що містятьсяв даних документах можуть бути використані як докази, також використання якдоказів відомостей,що містятьсяв цихречах ідокументах танеможливість іншимиспособами довестиобставини,які передбачаєтьсядовести задопомогою цихречей ідокументів шляхом ознайомлення та вилучення.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. ст. 131, 132, 159, 162-164 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчому слідчого відділення відділення поліції №1 Рівненського районного управління поліції ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 (відрядженому до СУ ГУНП в Рівненській області), слідчому СУ ГУНП в Рівненській області капітану поліції ОСОБА_6 , заступнику начальника відділу СУ ГУНП в Рівненській області капітану поліції ОСОБА_7 на тимчасовий доступ до речей та документів, у Комунальному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Костопільської міської ради (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що по АДРЕСА_1 з можливістю вилучити оригінали проектно-кошторисної документації по об`єктах: «Капітальний ремонт тротуару по вул. Б. Хмельницького в м. Костопіль», «Капітальний ремонт тротуару частини вулиці Сарненська; від перехрестя вулиці Сарненська-Прибережна до перехрестя вулиць Сарненська-Заріччя в м. Костопіль», «Капітальний ремонт частини тротуару по вулиці Бурова від перехрестя з вулицею 1-го Травня до перехрестя з вулицею Проектова в м. Костопіль», «Капітальний ремонт тротуару по вулиці 1-го Травня в м. Костопіль» з можливістю ознайомитися з ними та вилучити їх оригінали (здійснити виїмку).

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_8

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення01.03.2023
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу109356768
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —569/12942/22

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 29.12.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 29.12.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 29.12.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 08.12.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 21.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 21.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 21.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 21.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні