Ухвала
від 09.06.2023 по справі 569/12942/22
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/12942/22

1-кс/569/3951/23

УХВАЛА

09 червня 2023 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовомузасіданніклопотання слідчого у кримінальному провадженні слідчий слідчого відділення відділення поліції №1 Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітана поліції ОСОБА_3 , яке погоджено із прокурором відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12021180000000167 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.06.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий у кримінальному провадженні слідчий слідчого відділення відділення поліції №1 Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітан поліції ОСОБА_3 звернувся до Рівненського міського суду із клопотанням, яке погоджено із прокурором відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021180000000167 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.06.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

Клопотання обґрунтовано тим, що у провадженні слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області перебуває кримінальне провадження № 12021180000000167 внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.06.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 09.06.2021 до ГУНП в Рівненській області надійшли матеріали з УСР в Рівненській області ДСР НПУ, про те, що службові особи одного із органів місцевого самоврядування Рівненської області діючи умисно, за попередньою змовою групою осіб із службовими особами суб`єктів господарської діяльності, зловживаючи своїм службовим становищем, у період часу 2020-2021 заволоділи бюджетними коштами, під час їх використання.

26.10.2022 до органу досудового розслідування надійшов рапорт старшого оперуповноваженого 3-го відділу УСР в Рівненській області ДСР НПУ ОСОБА_5 про те, що в ході виконання доручення встановлено, що на території Рівненської області зорганізувалась злочинна група з числа посадових комунального підприємства «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради, код ЄДРПОУ 03352024 (далі - КП «Костопількомунсервіс»), а також суб`єктів підприємницької діяльності, ТзОВ «Про-Кор Плюс» код ЄДРПОУ 33556138, які протягом 2020-2021 років вчиняють дії спрямовані на зловживання владою, службовим становищем, з метою заволодіння бюджетними коштами, під час використання коштів на придбання товарів, робіт та послуг, а також проведення ремонтних та будівельних робіт комунальній та соціальній сферах, шляхом завищення їх об`ємів та вартості.

Так, директор КП «Костопількомунсервіс» ОСОБА_6 та головний інженер вказаного комунального підприємства ОСОБА_7 , разом з іншими посадовими особами Костопільської міської ради, здійснюють вплив на членів тендерного комітету КП «Костопількомунсервіс», які надають незаконні вказівки голові тендерного комітету КП «Костопількомунсервіс» ОСОБА_8 , а також іншим членам зазначеного комітету щодо проведення тендерів, їх відміни та обрання переможців, надаючи перевагу підконтрольним суб`єктам господарювання, а саме ТзОВ «Про-Кор Плюс».

Зокремавстановлено, щоТзОВ «Про-Кор Плюс» на замовлення КП «Костопількомунсервіс» Костопільськоїміської ради протягом 2019-2021 років проводились проектніроботи, авторськийнагляд, будівельно-монтажні та ремонтніроботи на наступнихоб`єктах:

1. Виконання проектно-кошториснихробіт "Капітальний ремонт тротуару по вулиціБ.Хмельницького в м. Костопіль ".

2.Виконання проектно-кошториснихробіт "Капітальний ремонт частини тротуару по вулиціВ.Стуса в м. Костопіль ".

3. Виконання проектно-кошториснихробіт "Капітальний ремонт тротуару поправійсторонівулиціСтепанськавідбудинку №8 до будинку №16 в м. Костопіль".

4. Капітальний ремонт тротуару по вулиці Б. Хмельницького в м. Костопіль.

5. Капітальний ремонт частини тротуару тротуару по вулиці Бурова відперехрестя з вулицею 1-го Травня до перехрестя з вулицею Проектова в м. Костопіль.

6. Капітальний ремонт тротуару частини вулиці Сарненська; від перехрестя вулиць Сарненська-Прибережна до перехрестя вулиць Сарненська-Заріччя в м. Костопіль.

7. Виконання проектно-кошториснихробіт "Капітальний ремонт колекторадощовоїканалізації, що проходить по вул. Ціолковського, вул. Курчатова, вул. Ломоносова, вул. Парківська, вул. П. Орлика, вул. Лугова в м. Костопіль, Рівненськоїобласті з експертизою проекту.

8.Капітальний ремонт колекторадощовоїканалізації, що проходить по вул. Ціолковського, вул. Курчатова, вул. Ломоносова, вул. Парківська, вул. П. Орлика, вул. Лугова в м. Костопіль, Рівненськоїобласті.

9. Розробкапроектноїдокументації "Капітальний ремонт тротуару по вулиці 1-го Травня в м. Костопіль.

10. Капітальний ремонт тротуару по вулиці 1-го Травня в м. Костопіль.

11. Виготовленняробочого проекту на поточний ремонт лініїлініївуличногоосвітленнявід ТП-293 в м. Костопіль, Рівненськоїобласті.

12. Коригуванняробочого проекту "Капітальний ремонт МеморіалуСлави" м. Костопіль, Рівненськоїобласті.

13. Розробкапроектноїдокументації "Капітальний ремонт майдану Грушевського в м. Костопіль".

14. Авторськийнагляд за виконаннямробіт з "Капітального ремонту майдану Грушевського в м. Костопіль".

15. Виготовленняробочого проекту на поточний ремонт вуличногоосвітленнявід ТП-100 м. Костопіль, Рівненського району, Рівненськоїобласті.

16. Виготовленняробочого проекту на поточний ремонт вуличногоосвітленнявід ТП-292 м. Костопіль, Рівненського району, Рівненськоїобласті.

Об`єкти будівництва на замовлення «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради протягом 2019 2021 років де технічний нагляд здійснював головний інженер комунального підприємства в якості фізичної особи підприємця ОСОБА_7 :

1. Технічний нагляд за виконанням робіт з будівництва об`єкту "Капітальний ремонт тротуару по вулиці 1-го Травня в м. Костопіль".

2. Технічний нагляд за виконанням робіт з будівництва об`єкту "Капітальний ремонт тротуару по вулиці Б. Хмельницького в м. Костопіль".

3. Технічний нагляд за виконанням робіт з будівництва об`єкту "Капітальний ремонт Меморіалу Слави" в м. Костопіль, Рівненської області".

4. Технічний нагляд за виконанням робіт за об`єктом "Капітальний ремонт майдану Грушевського в м. Костопіль".

5. Здійснення технічного нагляду за виконанням робіт з будівництва об`єкту "Капітальний ремонт колектора дощової каналізації, що проходить по вул. Ціолковського, вул. Курчатова, вул. Ломоносова, вул. Парківська, вул. П. Орлика, вул. Лугова в м. Костопіль, Рівненської області".

ТзОВ «Про-Кор Плюс» код ЄДРПОУ 33556138, юридична адреса: Рівненська область, м. Костопіль, вул. Нова, буд.2/д, було засновано 13.07.2005, основний вид діяльності згідно КВЕД надання послуг у сфері архітектури. Директором на сьогоднішній день є ОСОБА_9 . Фактичним неофіційним власником та бенефіціаром ТзОВ «Про-Кор Плюс» є головний інженер КП «Костопількомунсервіс» ОСОБА_7 , який окрім цього, як фізична особа-підприємець здійснював та здійснює технічний нагляд під час виконання робіт по окремих об`єктах на замовлення КП «Костопількомунсервіс», внаслідок чого до актів приймання виконаних робіт форми КБ-2в умисно внесено та вносяться завідомо неправдиві відомості про обсяги будівельних робіт, завищення розцінок на роботи, значне завищення цін від середньориноквих на будівельні матеріали, внесено недостовірні дані щодо суми витрат по заробітній платі.

Крім того, ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , залучають робітників КП «Костопількомунсервіс» у робочий час до виконання робіт на об`єктах, де згідно укладених із замовником договорів підрядниками є ТзОВ «Про-Кор Плюс», та інші суб`єкти господарювання.

Таким чином, під час виконання робіт на замовлення КП «Костопількомунсервіс», вищевказаними підконтрольними суб`єктами господарювання у змові з певними посадовими особами КП «Костопількомунсервіс» до актів приймання-виконаних робіт форми КБ-2в, вносились та вносяться завідомо неправдиві відомості, застосовувались подвійні розцінки, штучне завищення обсяги виконаних робіт, вартості будівельних матеріалів, які не відповідають проектно-кошторисній документації та тендерній документації замовника, а також закупляються для виконання робіт будівельні матеріали, що не відповідають вимогам ДСТУ та ДБН.

Зокрема під час виконання «Капітального ремонту тротуару по вулиці Першого Травня в м. Костопіль» (сума договору з урахуванням додаткових угод становить 2402922, 00 грн.); Капітальний ремонт тротуару по вулиці Б.Хмельницького в м.Костопіль». Вартість об`єкту торгів 610 000 грн.; Капітальний ремонт тротуару частини вулиці Сарненська від перехрестя вулиць Сарненська-Прибережна до перехрестя вулиць Сарненська-Заріччя в м.Костопіль. Вартість об`єкту торгів - 586 000 грн.; Капітальний ремонт частини тротуару по вулиці Бурова від перехрестя з вулицею 1-го Травня до перехрестя з вулицею Проектова в м. Костопіль. Вартість об`єкту торгів 522 000 грн., де виконавцем як будівельних робіт, так і автором проектно-кошторисної документації являється ТзОВ «Про-Кор Плюс», до актів виконаних робіт за формою № КБ-2в, були внесені завідомо неправдиві відомості, щодо завищення обсягів улаштування покриття з фігурних елементів мощення (ФЕМ бруківки) з приготуванням піщано-цементної суміші. Встановлено, що по об`єктах будівництва були застосовані елементи мощення неналежної якості, що не відповідають вимогам та нормам ДСТУ та ДБН. При цьому, технічний нагляд за об`єктом будівництва в якості фізичної особи-підприємця здійснював фактичний власник та бенефіціар ТОВ «Про-Кор Плюс» головний інженер КП «Костопількомунсервіс» - ОСОБА_7 .

Загалом за здійснення технічного нагляду за об`єктами будівництва протягом 2019-2021 років, де замовником є КП «Костопількомунсервіс» на рухунок головного інженера КП «Костопількомунсервіс» - ОСОБА_7 перераховано кошти на загальну суму - 553649 грн., на рахунок ТОВ «Про-Кор Плюс» вказане комунальне підприємство перерахувало коштів на загальну суму 6489221 грн.

Крім того, злочинна діяльність службових осіб ТзОВ «Про-Кор Плюс» підтверджується матеріалами аналітичного дослідження Державної податкової служби України головного Управління ДПС у Рівненській області від 31.05.2021 №25/17-00-08-07/33556138 про результати дослідження фінансових операцій ТзОВ «Про-Кор Плюс» щодо наявності ознак правопорушень, пов`язаних з легалізацією (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, та/або інших правопорушень при виконанні робіт на замовлення КП «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради.

В ході проведення аналітичного дослідження за період 01.01.2020 по 31.12.2021 встановлено, що ТзОВ «Про-Кор Плюс» при оформленні актів приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в на загадьну суму 4871483, 67 грн. для замовників бюджетних установ КП «Костопількомунсервіс» та КП «УК Костопільське БЖКП» (код ЄДРПОУ 31650754), внесено недостовірні дані щодо суми витрати по заробітній платі (загальне значення кошторисної заробітної плати), відображеної в актах виконаних робіт за формою № КБ-2в за квітень 2020 року, травень 2020 року, червень 2020 року, липень 2020 року, серпень 2020 року, вересень 2020 року. Як наслідок, відбулось завищення ТзОВ «Про-Кор Плюс» суми витрат по заробітній платі, на загальну суму 420888, 27 грн., відображену в вищезазначених актах виконаних робіт за формою № КБ 2-в, замовником яких є КП «Костопількомунсервіс». Відповідно, службовими особами ТзОВ «Про-Кор Плюс» вчинено дії, спрямовані на заволодіння бюджетними коштами у сумі 420888, 27 грн.

Таким чином, окремі службові особи, КП «Костопількомунсервіс», спільно зі посадовими особами ТзОВ «Про-Кор Плюс» за попередньою змовою групою осіб вчинили та продовжують вчиняти злочинні дії, внаслідок яких незаконно заволоділи та продовжують заволодівати бюджетними коштами, сума збитку встановлюється.

Під час досудового розслідування жодній особі про підозру неповідомлялося.

Так, в ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження, з метою встановлення обставин, які згідно статті 91 КПК України підлягають доказуванню, проведено наступні слідчі (розшукові) та інші процесуальні дії, а саме:

10.06.2021 долучено висновок аналітичного дослідження №25/17-00-08-07/33556138 від 31.05.2021 відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДПС у Рівненській області за результатами дослідження фінансових операцій ТОВ «ПРО-КОР ПЛЮС» (код ЄДРПОУ 33556138) щодо наявності ознак правопорушень, повязаних з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом , та/або інших правопорушень при виконанні робіт на замовлення КП «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради (код ЄДРПОУ 03352024) та КП «Управляюча компанія «Костопільське багатогалузеве житлово-комунальне підприємство» Костопільської міської ради (код ЄДРПОУ 31650754) за період з 01.01.2020 по 31.12.2020;

07.06.2022 відібрано пояснення в заступника начальника відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДПС у Рівненській області ОСОБА_10 ;

29.09.2022 долучено належним чином завірену копію аудиторського звіту Комунального підприємства «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради від 30.08.2022 №13-17-05-09/5;

01.09.2022 до Рівненського міського суду скеровано клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, що перебувають у володінні Головного управління ДПС у Рівненській області (вул. Відінська, 12, м. Рівне), а саме документів, інформації та звітності щодо діяльності «Про-Кор Плюс» (код ЄДРПОУ 33556138), ТзОВ «ВК Вікторія» (код ЄДРПОУ 42837430) ФОП ОСОБА_7 (код НОМЕР_1 ), за період 2019-2021 років (у тому числі подані платником податків у електронній формі щодо діяльності СГД за 2019-2021 роки);

14.09.2022 отримано ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду ОСОБА_11 про тимчасовий доступ до речей та документів, що перебувають у володінні Головного управління ДПС у Рівненській області (вул. Відінська, 12, м. Рівне), а саме документів, інформації та звітності щодо діяльності «Про-Кор Плюс» (код ЄДРПОУ 33556138), ТзОВ «ВК Вікторія» (код ЄДРПОУ 42837430) ФОП ОСОБА_7 (код НОМЕР_1 ), за період 2019-2021 років (у тому числі подані платником податків у електронній формі щодо діяльності СГД за 2019-2021 роки);

11.10.2022 проведено тимчасовий доступ до речей та документів, що перебувають у володінні Головного управління ДПС у Рівненській області (вул. Відінська, 12, м. Рівне), а саме документів, інформації та звітності щодо діяльності «Про-Кор Плюс» (код ЄДРПОУ 33556138), ТзОВ «ВК Вікторія» (код ЄДРПОУ 42837430) ФОП ОСОБА_7 (код НОМЕР_1 ), за період 2019-2021 років (у тому числі подані платником податків у електронній формі щодо діяльності СГД за 2019-2021 роки);

01.09.2022 до Рівненського міського суду скеровано клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, що перебувають у володінні Комунальному підприємстві «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради (ЄДРПОУ 03352024), що по вул. Сарненська, 30 в м. Костопіль Рівненського району Рівненської області з можливістю вилучити копії фінансово-господарських документів щодо виконання робіт по об`єктах за 2020-2022 роки;

14.09.2022 отримано ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду ОСОБА_11 про тимчасовий доступ до речей та документів, що перебувають у володінні Комунальному підприємстві «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради (ЄДРПОУ 03352024), що по вул. Сарненська, 30 в м. Костопіль Рівненського району Рівненської області з можливістю вилучити копії фінансово-господарських документів щодо виконання робіт по об`єктах за 2020-2022 роки;

13.10.2022 проведено тимчасовий доступ до речей та документів, що перебувають у володінні Комунальному підприємстві «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради (ЄДРПОУ 03352024), що по вул. Сарненська, 30 в м. Костопіль Рівненського району Рівненської області з можливістю вилучити копії фінансово-господарських документів щодо виконання робіт по об`єктах за 2020-2022 роки;

08.04.2023 призначено чотири судових будівельно-технічних експертиз.

Строк досудового розслідування цього кримінального провадження відповідно до ст. 219 КПК України закінчується 10 червня 2023 року, однак завершити досудове розслідування до вказаного строку не представляється можливим, внаслідок складності кримінального провадження, оскільки для всебічно, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, надання їм належної правової оцінки та забезпечення прийняття законного і неупередженого процесуального рішення, необхідно провести слідчі (розшукові) та процесуальні дії, що потребують додаткового часу, зокрема:

Допитати як свідків службових осіб та працівників КП «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради (код ЄДРПОУ 03352024), ТОВ «Про-Кор Плюс» (код ЄДРПОУ 33556138), ТзОВ «ВК Вікторія» (код ЄДРПОУ 42837430) ФОП ОСОБА_7 (код НОМЕР_1 );

допитати як свідків працівників Західного офісу Держаудитслужби Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області, які проводили та складали аудиторський звіт Комунального підприємства «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради від 30.08.2022 №13-17-05-09/5;

завершити виконання судових будівельно-технічних експертиз;

за результатами вищевказаних слідчих дій вирішити питання щодо залучення у кримінальному провадженні спеціалістів працівників Західного офісу Держаудитслужби Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області для аналізу фінансово-господарської діяльності КП «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради (код ЄДРПОУ 03352024) та складання відповідної довідки.

Зазначені слідчі та процесуальні дії мають істотне значення для кримінального провадження, а також для ухвалення законного, обґрунтованого та справедливого процесуального рішення.

Провести вказані слідчі дії у передбачений законом строк не представилося можливим у зв`язку із складністю провадження, тривалим часом відшукання та вилучення первинних документів, які підлягають дослідженню, а також тривалістю проведення необхідних слідчих (розшукових) дій, тривалістю проведення судової експертизи, а також необхідністю призначення інших судових експертиз, без яких неможливо завершити досудове розслідування, проведення яких є досить тривалим.

В судове засідання слідчий не з"явився, подав заяву про розгляд клопотання у його відсутність, клопотання підтримав з підстав, у ньому наведених.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали кримінального провадження, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Досудове розслідування повинно бути закінчено:

1) протягом одного місяця з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального проступку;

2) протягом двох місяців з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину.

Строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4 глави 24цього Кодексу. При цьому загальний строк досудового розслідування не може перевищувати:

1) двох місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального проступку;

2) шести місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину невеликої або середньої тяжкості;

3) дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Відповідно до ч. 3ст.294 КПК України, якщо з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину досудове розслідування (досудове слідство) неможливо закінчити у строк, зазначений у пункті 2 абзацу третього частини першої статті 219 цього Кодексу, він може бути продовжений в межах строків, встановлених пунктами 2 та 3 частини другої статті 219 цього Кодексу:

1) до трьох місяців - керівником місцевої прокуратури, заступником Генерального прокурора;

2) до шести місяців - слідчим суддею за клопотанням слідчого, погодженим з керівником регіональної прокуратури або його першим заступником чи заступником, заступниками Генерального прокурора;

3) до дванадцяти місяців - слідчим суддею, за клопотанням слідчого, погодженим з Генеральним прокурором чи його заступниками.

Судом встановлено, що у провадженні слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області перебуває кримінальне провадження № 12021180000000167 внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.06.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

Строк досудового розслідування цього кримінального провадження відповідно до ст. 219 КПК України закінчується 10 червня 2023 року, однак завершити досудове розслідування до вказаного строку не представляється можливим, внаслідок складності кримінального провадження, оскільки для всебічно, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, надання їм належної правової оцінки та забезпечення прийняття законного і неупередженого процесуального рішення, необхідно провести слідчі (розшукові) та процесуальні дії, що потребують додаткового часу, зокрема:

Допитати як свідків службових осіб та працівників КП «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради (код ЄДРПОУ 03352024), ТОВ «Про-Кор Плюс» (код ЄДРПОУ 33556138), ТзОВ «ВК Вікторія» (код ЄДРПОУ 42837430) ФОП ОСОБА_7 (код НОМЕР_1 );

допитати як свідків працівників Західного офісу Держаудитслужби Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області, які проводили та складали аудиторський звіт Комунального підприємства «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради від 30.08.2022 №13-17-05-09/5;

завершити виконання судових будівельно-технічних експертиз;

за результатами вищевказаних слідчих дій вирішити питання щодо залучення у кримінальному провадженні спеціалістів працівників Західного офісу Держаудитслужби Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області для аналізу фінансово-господарської діяльності КП «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради (код ЄДРПОУ 03352024) та складання відповідної довідки.

Зазначені слідчі та процесуальні дії мають істотне значення для кримінального провадження, а також для ухвалення законного, обґрунтованого та справедливого процесуального рішення.

Згідно з ч. 2 ст. 9 КПК України, прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий зобов`язані всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, виявити як ті обставини, що викривають, так і ті, що виправдовують підозрюваного, обвинуваченого, а також обставини, що пом`якшують чи обтяжують його покарання, надати їм належну правову оцінку та забезпечити прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Провести вказані слідчі дії у передбачений законом строк не представилося можливим у зв`язку із складністю провадження, тривалим часом відшукання та вилучення первинних документів, які підлягають дослідженню, а також тривалістю проведення необхідних слідчих (розшукових) дій, тривалістю проведення судової експертизи, а також необхідністю призначення інших судових експертиз, без яких неможливо завершити досудове розслідування, проведення яких є досить тривалим.

Провести дані слідчі і процесуальні дії в повному обсязі у передбачений законом строк не представилося можливим у зв`язку із складністю провадження, зокрема, тривалістю виконання судових експертиз, без яких неможливо завершити досудове розслідування.

Враховуючи конкретні обставини справи, також те, що строк досудового розслідування спливає, а провести вищевказані слідчі та процесуальні дії у передбачений законом строк не надається за можливе з об`єктивних причин, слідчий суддя приходить до висновку про обґрунтованість клопотання слідчого та наявність підстав для його задоволення.

Керуючись ст.ст.219,294,309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання - задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні№ 12021180000000167 внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.06.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України, до шести місяців, тобто до 10 грудня 2023 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.06.2023
Оприлюднено23.06.2023
Номер документу111700944
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12021180000000167 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.06.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України

Судовий реєстр по справі —569/12942/22

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 29.12.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 29.12.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 29.12.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 08.12.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 21.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 21.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 21.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 21.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні