Ухвала
від 13.08.2010 по справі 2а-13613/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Донецький окружний адм іністративний суд

У Х В А Л А

Іменем України

13 серпня 2010 р. справа № 2а-13613/10/0570

приміщення суду: м. Донець к, вул. 50-ої Гвардійської дивіз ії, 17

Донецький окружний адміні стративний суд у складі:

головуючого - судді Могильницького М.С.

при секретарі Фенделєвій В.Є.

за участю:

представника позивача - ОСОБА_1,

представника відповідача - Мороз Л.Я.,

представника третьої особ и - Донецької обласної держа вної адміністрації - Моро з Л.Я.,

представника третьої особ и - ТОВ «Север-Авто»- Каву на І.О.,

представника третьої особ и - ТОВ «Фортуна» - Соцько го П.В., Дергільова О.М.,

представників третьої осо би - ТОВ «Донбасавтосервіс» - Дегтярьової С.І., Клим енко Н.В.,

представника третьої особ и - ТОВ «Пасажир» - Дегтяр ьова Є.В.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом фіз ичної особи-підприємця ОСО БА_9 до Головного управлінн я промисловості та розвитку інфраструктури, третя особа без самостійних вимог на пре дмет спору - Донецька обласн а державна адміністрація, тр еті особи на стороні відпові дача - приватне підприємств о «Пасажир», мале підприємст во у вигляді товариства з обм еженою відповідальністю «Фо ртуна», товариство з обмежен ою відповідальністю «Север-А вто», товариство з обмеженою відповідальністю «Донбасав тосервіс», про скасування оф ормленого протоколом № 177/41 від 05.05.2010 року рішення комітету з п ідготовки та проведення конк урсу № 41 з пасажирських автопе ревезень в частині визначенн я переможця з об' єкту конку рсу № «8+»та визначення переві зника-претендента, який зайн яв друге місце у конкурсі за о б' єктом № «7+», зобов' язання конкурсного комітету з підг отовки та проведення конкурс у № 41 з пасажирських автоперев езень провести перерахунок б алів претендентам МП ТОВ «Фо ртуна»в частині об' єктів ко нкурсу № «8+», та претенденту П П «Пасажир»в частині об' єкт ів конкурсу № «7+», а також відн яти усі безпідставно нарахов ані бали,

ВСТАНОВИВ:

Фізична особа-підпри ємець ОСОБА_9 звернувся до суду із позовом до Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури, тр етя особа без самостійних ви мог на предмет спору - Донец ька обласна державна адмініс трація, треті особи на сторон і відповідача - приватне під приємство «Пасажир», мале пі дприємство у вигляді товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Фортуна», товариство з обмеженою відповідальністю «Север-Авто», товариство з об меженою відповідальністю «Д онбасавтосервіс», про скасув ання оформленого протоколом № 177/41 від 05.05.2010 року рішення коміт ету з підготовки та проведен ня конкурсу № 41 з пасажирських автоперевезень в частині ви значення переможця з об' єкт у конкурсу № «8+»та визначення перевізника-претендента, як ий зайняв друге місце у конку рсі за об' єктом № «7+», зобов' язання конкурсного комітету з підготовки та проведення к онкурсу № 41 з пасажирських авт оперевезень провести перера хунок балів претендентам МП ТОВ «Фортуна»в частині об' є ктів конкурсу № «8+», та претен денту ПП «Пасажир»в частині об' єктів конкурсу № «7+», а та кож відняти усі безпідставно нараховані бали.

03.08.2010 року суду через канцеля рію третьою особою на сторон і відповідача ПП «Пасажир»бу в поданий адміністративний п озов, відповідно до якого дан а третя особа виступає як тре тя особа з самостійними вимо гами на предмет спору, відпов ідачем є Головне управління промисловості та розвитку ін фраструктури та у якому прос ить суд скасувати рішення ко мітету з підготовки та прове дення конкурсу № 41 з пасажирсь ких автоперевезень, оформлен е протоколом № 177/41 від 05.05.2010 року в частині визначення переможц я з об' єкту конкурсу № «8+»та № «7+»та зобов' язати конкурс ний комітет з підготовки та п роведення конкурсу № 41 з пасаж ирських автоперевезень пров ести перерахунок балів учасн икам конкурсу в частині об' єктів конкурсу № «8+»та № «7+».

В судовому засіданні предс тавник позивача зазначив, що позов третьої особи не може б ути прийнятий судом до спіль ного розгляду, оскільки він н е виключає ані повністю, ані ч астково задоволення вимог по зивача до відповідача.

Представник відповідача т а третьої особи - Донецької обласної державної адмініст рації, заперечувала проти на даного позову третьою особою .

Представники третіх осіб Т ОВ «Фортуна», ТОВ «Север-Авто », ТОВ «Донбасавтосервіс»під тримали думку представника в ідповідача.

Заслухавши думку представ ників сторін, суд приходить д о висновку, що вимога про залу чення до участі у справі прив атного підприємства «Пасажи р», як третьої особи, яка заявл яє самостійні вимоги на пред мет спору задоволенню не під лягає, з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 Кодекс у адміністративного судочин ства України треті особи, які заявляють самостійні вимоги на предмет спору, можуть всту пити у справу у будь-який час д о закінчення судового розгля ду, пред'явивши адміністрати вний позов до сторін. Задовол ення адміністративного позо ву таких осіб має повністю аб о частково виключати задовол ення вимог позивача до відпо відача. У разі вступу третіх о сіб, які заявляють самостійн і вимоги на предмет спору, роз гляд адміністративної справ и починається спочатку.

Тобто, діюче адміністратив но-процесуальне законодавст ва передбачає, що предмет спо ру за позовом третіх осіб, є то й самий, що й у первісному позо ві, за яким відкрито провадже ння в адміністративній справ і.

Також, з наведеної правової норми вбачається, що третя ос оба, яка заявляє самостійні в имоги на предмет спору, - це ос оба, яка для захисту своїх пра в, свобод та інтересів зверта ється з позовом до сторін у сп раві, у якій вже відкрито пров адження. Позовні вимоги трет ьої особи обов'язково повинн і стосуватися предмету спору .

Третя особа, яка заявляє сам остійні вимоги на предмет сп ору, як і сторони, є заінтересо ваною в результатах розгляду справи судом, але її інтерес є самостійним і не збігається з інтересом позивача чи відп овідача у справі. Вимоги пози вача і третьої особи із самос тійними вимогами є взаємовик лючними, а тому вони не можуть діяти як співпозивачі, оскіл ьки між позивачем і третьою о собою є конфлікт інтересів.

Проте, з позовних вимог ОС ОБА_9 та ПП «Пасажир»вбачає ться, що вони є аналогічними. Т аким чином, у разі задоволенн я адміністративного позову т ретьої особи ПП «Пасажир»зад оволення вимог позивача (ОС ОБА_9) до відповідача не буду ть повністю або частково вик лючатися.

Разом з тим, суд дійшов висн овку про можливість подачі п риватним підприємством «Пас ажир»окремого позову в рамка х адміністративного судочин ства, де воно буде виступати позивачем по справі.

Крім того, суд зазначає, що П П «Пасажир»по даній справі є третьою особою на стороні ві дповідача без самостійних ви мог на предмет спору. Таким чи ном, суд вважає, що самостійна зміна даною третьою особою с вого адміністративно-процес уального статусу взагалі є н едопустимою і до того ж, перев едення третьої особи на стор оні відповідача без самостій них вимог на предмет спору на третю особу з самостійними в имогами на предмет спору не у регульована нормами Кодексу адміністративного судочинс тва України.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 53, 160, 165 Кодексу адм іністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Відмовити у залученні до участі у справі приватног о підприємства «Пасажир», як третьої особи, яка заявляє са мостійні вимоги на предмет с пору за позовом фізичної осо би-підприємця ОСОБА_9 до Г оловного управління промисл овості та розвитку інфрастру ктури, третя особа без самост ійних вимог на предмет спору - Донецька обласна державна адміністрація, треті особи н а стороні відповідача - при ватне підприємство «Пасажир », мале підприємство у вигляд і товариства з обмеженою від повідальністю «Фортуна», тов ариство з обмеженою відповід альністю «Север-Авто», товар иство з обмеженою відповідал ьністю «Донбасавтосервіс», п ро скасування оформленого пр отоколом № 177/41 від 05.05.2010 року ріше ння комітету з підготовки та проведення конкурсу № 41 з пас ажирських автоперевезень в ч астині визначення переможця з об' єкту конкурсу № «8+»та в изначення перевізника-прете ндента, який зайняв друге міс це у конкурсі за об' єктом № « 7+», зобов' язання конкурсног о комітету з підготовки та пр оведення конкурсу № 41 з пасажи рських автоперевезень прове сти перерахунок балів претен дентам МП ТОВ «Фортуна»в час тині об' єктів конкурсу № «8+» , та претенденту ПП «Пасажир» в частині об' єктів конкурсу № «7+», а також відняти усі безп ідставно нараховані бали.

Ухвала оскарженню не підля гає.

Суддя Могильницький М.С.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.08.2010
Оприлюднено30.08.2010
Номер документу10898933
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-13613/10/0570

Ухвала від 31.08.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 31.08.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Постанова від 14.09.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Міронова Г.М.

Ухвала від 22.07.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Міронова Г.М.

Постанова від 13.08.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Могильницький М.С.

Ухвала від 13.08.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Могильницький М.С.

Ухвала від 21.06.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Могильницький М.С.

Ухвала від 21.06.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Могильницький М.С.

Ухвала від 31.05.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Могильницький М.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні