Ухвала
від 24.02.2023 по справі 2-21/11
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/2997/23

Справа № 2-21/11

Головуючий у першій інстанції Мислива Л. М.

Доповідач Комлева О. С.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

24.02.2023 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі:

Головуючого-судді Комлевої О.С.,

суддів: Сегеди С.М., Цюри Т.В.,

розглянувши заяву адвоката Приходько Вячеслава Миколайовича, представника Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» в особі філії Одеське обласне управління АТ «Державний ощадний банк України» про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду по цивільній справі за апеляційною скаргою Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» в особі філії-Одеського обласного управління АТ «Ощадбанк» на рішення Теплодарського міського суду Одеської області від 25 січня 2022 року у цивільній справі за позовом відкритого акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення боргу за договором кредиту та за зустрічним позовом ОСОБА_3 до відкритого акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» в особі Одеського міського відділення №7860 ВАТ «Державний ощадний банк України», ОСОБА_1 про визнання недійсним договору поруки,-

В С Т А Н О В И В :

У травні 2008 рокуАТ «Державний ощадний банк України» в особі філії-Одеського обласного управління АТ «Ощадбанк» звернулося до суду з позовом до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення боргу за договором кредиту.

У жовтні 2021 року ОСОБА_3 звернулася до суду з зустрічним позовом до ВАТ «Державний ощадний банк України» в особі Одеського міського відділення №7860 ВАТ «Державний ощадний банк України», ОСОБА_1 про визнання недійсним договору поруки.

Рішенням Теплодарського міського суду Одеської області від 25 січня 2022 року у задоволенні позовних вимог відмовлено.

Не погодившисьз рішеннямсуду, АТ «Державний ощадний банк України» в особі філії Одеського обласного управління АТ «Ощадбанк» звернулося досуду запеляційною скаргою,в якійпросило скасуватирішення судута ухвалитинове рішення,яким позовАТ«Державний ощаднийбанк України»до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору- ОСОБА_4 ,про стягненняборгу задоговором кредиту задовольнити у повному обсязі.

Справу призначено до розгляду у судовому засіданні на 01 березня 2023 року о «14» год «00» хвл.

Від адвоката Приходько В.М., представника АТ «Державний ощадний банк України» в особі філії Одеське обласне управління АТ «Державний ощадний банк України» на електронну адресу апеляційного суду надійшла заява про проведення судового засідання, яке призначено на 01 березня 2023 року о «14» год «00» хвл. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Вивчивши матеріали справи, апеляційний суд приходить до висновку, що вказана заява підлягає задоволенню.

Так, відповідно достатті 64 Конституції Українив умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень. Не можуть бути обмежені права і свободи, передбачені статтями 24,25,27, 28, 29, 40,47,51, 52, 55,56, 57, 58, 59, 60, 61, 62,63цієїКонституції.

Отже, право на судовий захист встановленестаттею 55 Конституції Українине може обмежуватись навіть за умови оголошення карантину.

В тому числі жодній особі, не може бути обмежено право встановлене ч. 5ст. 4 ЦПК України, а саме: на участь у розгляді своєї справи у визначеному цим Кодексом порядку.

Згідно із п.2 ч.1ст. 43 ЦПК Україниучасники справи мають право, зокрема, брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

На підставі викладеного та керуючись ст.212,260 ЦПК України, апеляційний суд,

У Х В А Л И В:

Заяву адвоката Приходько Вячеслава Миколайовича, представника Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» в особі філії Одеське обласне управління Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» про проведення судового засіданняврежимівідеоконференції поза межами приміщення суду, яке призначено на 01 березня 2023 року о 14 год. 00 хв.- задовольнити.

Попередити сторін, що відповідно до частини 4статті 212 ЦПК Україниризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Зобов`язати сторони подати скановані копії документів, що посвідчують особу учасника або його представника для встановлення повноважень, письмових заяв і клопотань, письмових доказів засвідчених електронним цифровим підписом за один робочий день до проведення судового засідання.

Забезпечити проведення судового засідання, що призначене на 01 березня 2023 року о 14 год. 00 хвл. у режимі відеоконференції із застосуванням програми EasyCon.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду сторонам необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Попередити сторони про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

Копію ухвали негайно надіслати сторонам для виконання.

Про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду повідомити сторін.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийнятті та касаційному оскарженню не підлягає.

Головуючий


О.С. Комлева

Судді


С.М. Сегеда


Т.В. Цюра

СудОдеський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення24.02.2023
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу109237090
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-21/11

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Проскурняк І. Г.

Постанова від 24.05.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Ухвала від 07.11.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Постанова від 03.10.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Олійник Алла Сергіївна

Ухвала від 05.05.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Рішення від 24.01.2022

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 28.01.2022

Цивільне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Проскурняк І. Г.

Ухвала від 25.01.2022

Цивільне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні