Ухвала
від 12.06.2023 по справі 452/1674/22
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 452/1674/22 Головуючий у 1 інстанції: Кущ Т.М.

Провадження № 22-ц/811/1617/23 Доповідач: Ніткевич А. В.

У Х В А Л А

про залишення без руху

12 червня 2023 року суддясудової палатиз розглядуцивільних справЛьвівського апеляційногосуду НіткевичА.В.,перевіривши матеріалицивільної справиза апеляційноюскарги Воютицькогозакладу загальноїсередньої освітиІ-ІІІступенів іменіІгоря ДобровольськогоБіськовицької сільськоїради Самбірськогорайону Львівськоїобласті на рішення Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 28 квітня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Воютицького закладу загальної середньої освіти I-III ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області, з участю третіх осіб, якіне заявляють самостійних вимог щодо предмета спору Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області, відділу освіти Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області, про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та за час затримки у видачі трудової книжки, відшкодування моральної шкоди,-

встановив:

Рішенням Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 28 квітня 2023 року позов ОСОБА_1 в особі його представника - адвоката Бобак Оксани Богданівни до Воютицького закладу загальної середньої освіти I-III ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області, про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та за час затримки у видачі трудової книжки, відшкодування моральної шкоди,- задоволено.

Визнано незаконним і скасовано наказдиректора Воютицького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області від 30 травня 2022 року №51/кп про звільнення ОСОБА_1 із посади сторожа у зв`язку із скороченням ставки на підставі п.1 ст. 40 КЗпП України.

Поновлено ОСОБА_1 на роботі на посаді сторожа Воютицького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області.

Стягнуто з Воютицького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 31 травня 2022 року по 28 квітня 2023 рокуу розмірі86534(вісімдесяти шести тисяч п`ятисот тридцяти чотирьох)гривень 73(сімдесяти трьох)копійок,за виключенням податків та зборів і загальнообов`язкових платежів.

Стягнутоз Воютицького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час затримки у видачі трудової книжкиз 31 травня 2022 року по 15 червня 2022 рокуу розмірі5793(п`яти тисяч семисот дев`яносто трьох)гривень 12(дванадцяти)копійок.

Стягнутоз Воютицького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області на користь ОСОБА_1 моральну шкодуу розмірі 10000( десяти тисяч)гривень 00 копійок.

Стягнутоз Воютицького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області на користь ОСОБА_1 судовий збірв розмірі 1984(однієї тисячі дев`ятисот вісімдесяти чотирьох)гривень 80(вісімдесяти)копійокта витрати на професійну правничу допомогув розмірі 5000(п`яти тисяч)гривень 00 копійок.

Стягнутоз Воютицького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області на користь держави судовий збірв розмірі 2977(двох тисяч дев`ятисот сімдесяти семи)гривень 20(двадцяти)копійок.

Допущено негайне виконання рішення суду в частині поновлення на роботі ОСОБА_1 на посадісторожаВоютицького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області.

Допущено негайне виконання рішення суду в частині стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу в межах суми платежу за один місяць.

Рішення суду оскаржив відповідач Воютицький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Ігоря Добровольського Біськовицької сільської ради Самбірського району Львівської області, подавши 08.06.2023 апеляційну скаргу безпосередньо до Львівського апеляційного суду.

Перевіривши матеріали справи приходжу висновку, що апеляційну скаргу необхідно залишити без руху, враховуючи таке.

Згідно норм процесуального закону, подання апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції має відбуватись з дотриманням певних умов.

Форма і зміст апеляційної скарги визначені статтею 356 ЦПК України.

Згідно із п. 3 ч. 4 ст. 356 ЦПК України до апеляційної скарги додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Подавши апеляційну скаргу, апелянт сплатив судовий збір у розмірі 2977,20 грн., що не відповідає розміру, який визначено законом.

Розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються ЗУ «Про судовий збір».

Сплата судового збору за подання апеляційної скарги та його розмір, згідно ЗУ «Про судовий збір» поставлена в залежність від суми сплаченого збору (або яка підлягала сплаті) за подання позовної заяви, іншої заяви і скарги.

З матеріалів справи встановлено, що предметом спору у даній справі є дві вимоги майнового характеру (стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та за час затримки у видачі трудової книжки) та дві вимоги немайнового характеру (визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, відшкодування моральної шкоди), заявлені фізичною особою.

Згідно із пп. 2 п. 1 ч. 2 ст. 4 ЗУ «Про судовий збір» ставка судового збору за позовну заяву майнового характеру, яка подана фізичною особою або фізичною особою - підприємцем становила 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Ставка судового збору за позовну заяву немайнового харавктеру, яка подана фізичною особою становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Таким чином, сума судового збору, що підлягала сплаті за розгляд таких в суді першої інстанції становила 3969,6 грн.

Відповідно до п.п. 6 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» судовий збір за подання до суду апеляційної скарги на рішення суду, заяви про приєднання до апеляційної скарги на рішення суду становить 150 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги.

Відтак, апелянту необхідно доплатити судовий збір у розмірі 2977,20грн. (5954,4 2977,20).

Банківськими реквізитами для сплати судового збору є:

Отримувач: ГУК у Личаківському районі м. Львова 22030101.

Код отримувача (код ЄДРПОУ): 38008294

МФО: 899998

Рахунок отримувача: UA808999980313131206080013954

Код класифікаціїдоходів бюджету: 22030101

Призначенняплатежу: Судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Львівський апеляційний суд (назва суду, де розглядається справа), код ЄДРПОУ 42262398 (суду, де розглядається справа).

При заповненні платіжного документа у графі «Код платника» платником судового збору юридичною особою зазначається код ЄДРПОУ, а платником фізичною особою ідентифікаційний код, а при його відсутності, у зв`язку з релігійними переконаннями, зазначаються його паспортні дані.

Враховуючи допущені при подачі апеляційної скарги недоліки, таку необхідно залишити без руху та надати апелянту строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення апеляційної скарги без руху.

Документ, що підтверджує сплату судового збору або докази про звільнення від такого необхідно у передбачений строк подати Львівському апеляційному суду.

Керуючись ст. ст. 356, 357 ЦПК України, -

ухвалив:

Апеляційну скаргуВоютицького закладузагальної середньоїосвіти І-ІІІступенів іменіІгоря ДобровольськогоБіськовицької сільськоїради Самбірськогорайону Львівськоїобласті на рішення Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 28 квітня 2023 року залишити без руху.

Надати апелянту строк 10днів з дня вручення ухвали про залишення апеляційної скарги без руху для усунення зазначених в мотивувальній частині ухвали недоліків.

У випадку невиконання вимог ухвали, щодо сплати судового збору, апеляційна скарга буде вважатись неподаною та повернута апелянту.

Суддя А.В. Ніткевич

Дата ухвалення рішення12.06.2023
Оприлюднено23.06.2023
Номер документу111685949
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та за час затримки у видачі трудової книжки, відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —452/1674/22

Постанова від 22.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Луспеник Дмитро Дмитрович

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Луспеник Дмитро Дмитрович

Постанова від 14.11.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Постанова від 14.11.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Рішення від 28.04.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 28.04.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні