Ухвала
від 21.08.2023 по справі 452/1674/22
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 452/1674/22

Провадження №2-р/452/2/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 серпня 2023 року м.Самбір

Суддя Самбірського міськрайонного суду Львівської області Кущ Т.М., розглянувши заяву директора Воютицького закладу загальної середньої освіти I-III ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області (далі - Воютицький ЗЗСО I-III ступенів ім. Ігоря Добровольського) Титар Надії Теодозіївни про роз`яснення судового рішення, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Самбірського міськрайонного суду Львівської області перебувала цивільна справа за позовом позовом ОСОБА_1 в особі його представника - адвоката Бобак О.Б. до Воютицького ЗЗСО I-III ступенів ім. Ігоря Добровольського про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та за час затримки у видачі трудової книжки, відшкодування моральної шкоди, треті особи, які не заявляютьсамостійних вимогщодо предметаспору,- Бісковицька сільська рада Самбірського району Львівської області та відділ освіти Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області.

Рішенням Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 28 квітня 2023 року позовні вимоги ОСОБА_1 задоволено в повному обсязі.

04 серпня 2023 року директор Воютицького ЗЗСО I-III ступенів ім. Ігоря Добровольського Титар Н.Т. звернулась до Самбірського міськрайонного суду Львівської області із заявою про роз`яснення вищевказаного рішення суду.

21 серпня 2023 року зазначена заява передана судді Кущ Т.М..

Перевіривши подану заяву, приходжу висновку, що таку необхідно повернути заявнику, виходячи з наступного.

Відповідно до ст.4 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

При цьому, згідно норм процесуального закону, подання відповідних заяв чи скарг має відбуватись з дотриманням певних умов.

Згідно із частинами першою, другою статті 271 ЦПК України за заявою учасників справи, державного виконавця, приватного виконавця суд роз`яснює судове рішення, яке набрало законної сили, не змінюючи змісту судового рішення. Подання заяви про роз`яснення судового рішення допускається, якщо судове рішення ще не виконане або не закінчився строк, протягом якого рішення може бути пред`явлене до примусового виконання.

Таким чином, роз`яснення рішення суду можливе тоді, коли воно є незрозумілим, і це ускладнює його реалізацію. При здійсненні роз`яснення судового рішення суд викладає більш повно і зрозуміло ті частини рішення, розуміння яких викликає труднощі, не вносячи змін до рішення по суті і не торкаючись тих питань, які не були предметом судового розгляду. Якщо фактично порушується питання про зміну рішення або про внесення до нього нових даних, або про роз`яснення мотивів прийняття рішення, або фактично про встановлення чи зміну способу і порядку виконання рішення, суд відмовляє в роз`ясненні рішення.

Аналіз зазначеної статті також свідчить про те, що заява про роз`яснення судового рішення розглядається тим судом, який ухвалив таке рішення.

Разом з тим, рішення Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 28 квітня 2023 року не набрало законної сили, оскільки представником третьої особи було подано апеляційну скаргу та 19 липня 2023 року цивільну справу скеровано до Львівського апеляційного суду для розгляду.

Чинне процесуальне законодавство не передбачає роз`яснення судового рішення, яке не набрало законної сили.

Враховуючи відсутність підстав для роз`яснення судового рішення, заяву про роз`яснення судового рішення необхідно повернути директору Воютицького ЗЗСО I-III ступенів ім. Ігоря Добровольського Титар Н.Т..

При цьому, заявник не позбавлений права звернутись із заявою про роз`яснення судового рішення після набрання ним законної сили відповідно до вимог та умов, визначених ст.271 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.271 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Повернути директору Воютицького закладу загальної середньої освіти I-III ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області Титар Надії Теодозіївни заяву про роз`яснення судового рішення.

Роз`яснити, що заявник не позбавлений права звернутись із заявою про роз`яснення Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 28 квітня 2023 року після набрання ним законної сили відповідно до вимог та умов, визначених ст.271 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: Т.М. Кущ

СудСамбірський міськрайонний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення21.08.2023
Оприлюднено23.08.2023
Номер документу112959381
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —452/1674/22

Постанова від 22.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Луспеник Дмитро Дмитрович

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Луспеник Дмитро Дмитрович

Постанова від 14.11.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Постанова від 14.11.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Рішення від 28.04.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 28.04.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні