Ухвала
від 10.07.2023 по справі 452/1674/22
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 452/1674/22 Головуючий у 1 інстанції: Кущ Т.М.

Провадження № 22-ц/811/1617/23 Доповідач в 2-й інстанції: Ніткевич А. В.

У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження

10 липня 2023 року Львівський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого - судді Ніткевича А.В.,

суддів: Бойко С.М., Копняк С.М.,

вирішуючи питання відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргоюВоютицькогозакладу загальноїсередньої освітиІ-ІІІступенів іменіІгоря ДобровольськогоБіськовицької сільськоїради Самбірськогорайону Львівськоїобласті на рішення Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 28 квітня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Воютицького закладу загальної середньої освіти I-III ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області, з участю третіх осіб, якіне заявляють самостійних вимог щодо предмета спору Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області, відділу освіти Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області, про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та за час затримки у видачі трудової книжки, відшкодування моральної шкоди,-

встановив:

Рішенням Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 28 квітня 2023 року позов ОСОБА_1 в особі його представника - адвоката Бобак Оксани Богданівни до Воютицького закладу загальної середньої освіти I-III ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області, про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та за час затримки у видачі трудової книжки, відшкодування моральної шкоди,- задоволено.

Визнано незаконним і скасовано наказдиректора Воютицького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області від 30 травня 2022 року №51/кп про звільнення ОСОБА_1 із посади сторожа у зв`язку із скороченням ставки на підставі п.1 ст. 40 КЗпП України.

Поновлено ОСОБА_1 на роботі на посаді сторожа Воютицького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області.

Стягнуто з Воютицького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 31 травня 2022 року по 28 квітня 2023 рокуу розмірі86534(вісімдесяти шести тисяч п`ятисот тридцяти чотирьох)гривень 73(сімдесяти трьох)копійок,за виключенням податків та зборів і загальнообов`язкових платежів.

Стягнутоз Воютицького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час затримки у видачі трудової книжкиз 31 травня 2022 року по 15 червня 2022 рокуу розмірі5793(п`яти тисяч семисот дев`яносто трьох)гривень 12(дванадцяти)копійок.

Стягнутоз Воютицького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області на користь ОСОБА_1 моральну шкодуу розмірі 10000( десяти тисяч)гривень 00 копійок.

Стягнутоз Воютицького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області на користь ОСОБА_1 судовий збірв розмірі 1984(однієї тисячі дев`ятисот вісімдесяти чотирьох)гривень 80(вісімдесяти)копійокта витрати на професійну правничу допомогув розмірі 5000(п`яти тисяч)гривень 00 копійок.

Стягнутоз Воютицького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області на користь держави судовий збірв розмірі 2977(двох тисяч дев`ятисот сімдесяти семи)гривень 20(двадцяти)копійок.

Допущено негайне виконання рішення суду в частині поновлення на роботі ОСОБА_1 на посадісторожаВоютицького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області.

Допущено негайне виконання рішення суду в частині стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу в межах суми платежу за один місяць.

Рішення суду оскаржив відповідач Воютицький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Ігоря Добровольського Біськовицької сільської ради Самбірського району Львівської області, подавши 08.06.2023 апеляційну скаргу безпосередньо до Львівського апеляційного суду.

Ухвалою судді Львівського апеляційного суду від 12.06.2023 апеляційну скаргу Воютицькогозакладу загальноїсередньої освітиІ-ІІІступенів іменіІгоря ДобровольськогоБіськовицької сільськоїради Самбірськогорайону Львівськоїобласті на рішення Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 28 квітня 2023 року залишено без руху, зазначено недоліки такої, а саме запропоновано доплатити судовий збір у визначений строк.

07.07.2023 на адресу апеляційного суду надійшла заява Воютицькогозакладу загальноїсередньої освітиІ-ІІІступенів іменіІгоря ДобровольськогоБіськовицької сільськоїради Самбірськогорайону Львівськоїобласті на виконання умов ухвали до якої долучена копія платіжного доручення.

Перевіривши матеріали апеляційної скарги та доводи клопотання про поновлення строку суд приходить переконання, що строк на апеляційне оскарження необхідно поновити, враховуючи таке.

Строк на апеляційне оскарження визначенийстаттею 354 ЦПК України.

Відповідно до ч. 1ст. 354 ЦПК Україниапеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Згідно із ч. 2ст. 354 ЦПК Україниучасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Частиною 3 цієї статті встановлено, що строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Зважаючи на те, що повний текст оскаржуваного рішення оприлюднений в ЄДРСР 08.05.2023,як зазначаєапелянт копіютакого отримано09.05.2023,інші доказиз цьогоприводу відсутні,апеляційна скарга подана 08.06.2023, відтак апелянт має право на поновлення строку на апеляційне оскарження, тому такий необхідно поновити, забезпечивши право на апеляційне оскарження судового рішення.

За своєю формою і змістом апеляційна скарга відповідає вимогамст. 356 ЦПК України.

Судовий збір сплачений, тому є всі підстави для відкриття апеляційного провадження.

Відповідно дост. 368 ЦПК Українисправа розглядається судом апеляційної інстанції за правилами, встановленими для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, з особливостями, встановленими цією главою.

Згідно із ч. 4ст. 359 ЦПК України, якщо апеляційна скарга подана з пропуском визначеного цим Кодексом строку, суд у випадку поновлення строку на апеляційне оскарження зупиняє дію оскаржуваного рішення в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

З врахуванням зазначеного, не підлягає до задоволення клопотання про зупинення виконавчих дій у ВП №71699713 від 01.05.2023.

Зважаючи на те, що апеляційна скарга подана безпосередньо до апеляційного суду, із Самбірського міськрайонного суду Львівської області необхідно витребувати цивільну справу №452/1674/22 за позовом ОСОБА_1 до Воютицького закладу загальної середньої освіти I-III ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області, з участю третіх осіб, якіне заявляють самостійних вимог щодо предмета спору Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області, відділу освіти Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області, про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та за час затримки у видачі трудової книжки, відшкодування моральної шкоди.

Керуючись ст. ст.356,359,360,361,368,369 ЦПК України, суд,-

ухвалив:

Клопотання Воютицькогозакладу загальноїсередньої освітиІ-ІІІступенів іменіІгоря ДобровольськогоБіськовицької сільськоїради Самбірськогорайону Львівськоїобласті задовольнити, поновити строк апеляційного оскарження рішення Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 28 квітня 2023 року.

Відкрити апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою Воютицькогозакладу загальноїсередньої освітиІ-ІІІступенів іменіІгоря ДобровольськогоБіськовицької сільськоїради Самбірськогорайону Львівськоїобласті на рішення Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 28 квітня 2023 року.

Зупинити дію рішення Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 28 квітня 2023 року до ухвалення судового рішення у справі апеляційним судом.

Відмовити у задоволенні клопотання Воютицького закладузагальної середньоїосвіти I-IIIступенів іменіІгоря ДобровольськогоБісковицької сільськоїради Самбірськогорайону Львівськоїобласті про зупинення виконавчих дій у ВП №71699713 від 01.05.2023.

Витребувати з Самбірського міськрайонного суду Львівської області цивільну справу № 452/1674/22 за позовом ОСОБА_1 до Воютицького закладу загальної середньої освіти I-III ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області, з участю третіх осіб, якіне заявляють самостійних вимог щодо предмета спору Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області, відділу освіти Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області, про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та за час затримки у видачі трудової книжки, відшкодування моральної шкоди.

Ухвалу про відкриття апеляційного провадження та копії апеляційної скарги з доданими до неї матеріалами надіслати учасникам справи (крім апелянта), відповідно дост. 360 ЦПК Українизапропонувати їм протягом десяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, подати відзив на апеляційну скаргу.

Відзив подати суду з доказами надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, в касаційному порядку не оскаржується.

Головуючий: А.В. Ніткевич

Судді: С.М. Бойко

С.М. Копняк

Дата ухвалення рішення10.07.2023
Оприлюднено14.07.2023
Номер документу112160814
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та за час затримки у видачі трудової книжки, відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —452/1674/22

Постанова від 22.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Луспеник Дмитро Дмитрович

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Луспеник Дмитро Дмитрович

Постанова від 14.11.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Постанова від 14.11.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Рішення від 28.04.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 28.04.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні