Ухвала
від 01.11.2023 по справі 372/3914/23
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/3914/23

Провадження 2-1462/23

ухвала

01 листопада 2023 року Обухівський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Кравченко М.В.

при секретарі Сікорській М.А.,

за участю представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача Гаврися Я.Б.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Обухівського районного суду цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до публічного акціонерного товариства «Центренерго» про визнання наказів протиправними, поновлення на робот,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду перебуває вказана цивільна справа.

21.08.2023 року разом з позовом позивачем подано клопотання про витребування доказів, в якому він просив витребувати у відповідача ПАТ «Центренерго» докази, зокрема статут підприємства, трудовий договір, положення, інструкції, правила внутрішнього трудового розпорядку, порядки, накази, службові записки, службове листування, листи, протоколи, доповідні записки, матеріали службового листування та службового розслідування, заяви-скарги, дані журналів, листи ознайомлення працівників, акти, розрахункові листи, штатний розпис, дані про щомісячну заробітну плату, про відпустки, грошові компенсації, про нараховані та виплачені суми при звільненні та інші документи, також просив витребувати у Центральному міжрегіональному управлінні Державної служби з питань праці акт за результатами заходу державного нагляду (контролю) у ПАТ «Центренерго», здійсненого за зверненням позивача від 05.07.2023 року щодо можливого порушення законодавства про працю у ПАТ «Центренерго» на виконання доручення Держпраці від 11.07.2023 року № ЦА-3100/1/2.1.7-23а та протокол про адміністративне правопорушення відносно в.о. генерального директора ПАТ Спички Віктора складеного Міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці, на підставі результатів перевірки ПАТ за зверненням позивача від 05.07.2023 року, яке обґрунтоване тим, що станом на час подання даної позовної заяви, позивачем вживались заходи для отримання цих доказів, про що було зазначено в позовній заяві, однак отримати всі перелічені в клопотанні докази в позасудовому порядку отримано не вдалось.

25.09.2023 року представником позивача також було подано клопотання про долучення до матеріалів справи додаткових доказів, зокрема якій надійшли позивача у відповідь на адвокатські запити розрахункові листи, витяг із штатного розписку, копію трудового договору, копії наказів, довідку щодо грошової компенсації, копію акту, в цьому ж клопотанні представник позивача просить витребувати у відповідача інші докази, перелічені в клопотанні від 21.08.2023 року, яке подано разом з позовною заявою, які відповідачем не було надано позивачу на виконання адвокатських запитів.

03.10.2023 року представником відповідача до суду було подано відзив на позовну заяву, який просить долучити до матеріалі справи. Разом з відзивом на позовну заяву представником також було подано ряд документів, зокрема копії заяв, копії наказів, копію трудового договору, копії положень та інструкцій, копії листів, копії повідомлень, копії актів, копії службових записок, пояснювальних записок.

20.10.2023 року на адресу суду представником позивача направлено два клопотання (вх. № 27133/23, № 27157/23) про долучення до матеріалів справи додаткових доказів та витребування доказів, які за своїм змістом аналогічні клопотанням, поданим представником позивача раніше

01.11.2023 року представником відповідача також було подано клопотання про витребування доказів, в якому він просить витребувати у Комунального некомерційного підприємства «Ружинська центральна лікарня», докази, що підтверджують факт перебування позивача на стаціонарному лікуванні позивача ОСОБА_2 , зокрема просить витребувати відомості про лікаря, який ініціював направлення на отримання медичних послуг в стаціонарних умовах, направлення лікаря на отримання медичних послуг в стаціонарних умовах інформацію про лікаря, який відкривав та продовжував лікарняний, журнал обліку хворих, медичну карту позивача, карту пацієнта, інформацію про лікаря, який проводив амбулаторне лікування, графіки робити лікарів, порядок прийому пацієнтів та оформлення на стаціонарне лікування КНП «Ружинська центральна лікарня» в умовах воєнного стану. Клопотання обґрунтоване тим, що отримати перелічені в клопотанні доказів в позасудовому порядку отримати не вдалось можливим, а тому існує необхідність застосування повноважень суду.

В судовому засіданні поставлено на обговорення клопотання представників сторін, про долучення до матеріалів справи додаткових доказів, відзиву на позовну заяву та клопотання про витребування доказів.

Представник відповідача щодо клопотань представника позивача про витребування доказів заперечив, щодо долучення до матеріалів справи додаткових доказів поклався на розсуд суду. Свої клопотання про долучення до матеріалів справи відзиву на позовну заяву та витребування доказів підтримав та просив їх задовольнити.

Представник позивача щодо долучення до матеріалів справи відзив на позовну заяву пояснив, що ні він, ні позивач відзив не отримували. Щодо клопотання представника відповідача про витребування доказів не заперечив. Свої клопотання про долучення до матеріалів справи додаткових доказів, витребування доказів підтримав в повному обсязі та просив їх задовольнити.

Вирішуючи клопотання представників сторін про долучення до матеріалів справи додаткових доказів та відзиву на позовну заяву суд приймає до уваги наступне.

Відповідно до п. п. 2,3 ч.1 ст.43 ЦПК України учасники справи мають право, зокрема, подавати докази, подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Згідно ч.2 ст.83 ЦПК України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи.

За такихобставин,враховуючи думкуучасників процесу,необхідність забезпеченняповноти,всебічності таоб`єктивності розглядусправи,суд вважаєможливим залучитидо матеріалівсправи поданіпредставниками сторінписьмові доказита відзивна позовнузаяву. Оцінка доказів буде надана на більш пізній стадії процесу.

Вирішуючи клопотання представників сторін про витребування доказів, суд приймає до уваги наступне.

Відповідно до п. п. 2,3 ч.1 ст.43 ЦПК України учасники справи мають право, зокрема, подавати докази, подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Відповідно до ч.1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Вислухавши представників сторін, перевіривши та дослідивши матеріали справи, враховуючи предмет і зміст позовних вимог, а також з метою повного і всебічного розгляду даної справи, на підставі ст.84ЦПКУкраїни суд вважає, що клопотання представників сторін про витребування доказів підлягають частковому задоволенню.

Суд вважає, що інформація, яку пропонується витребувати у поданих представниками сторін клопотаннях лише частково має значення для правильного вирішення спору та стосується предмета доказування у цивільній справі, тому клопотання слід задовольнити частково.

За таких обставин, суд вважає необхідним вжити заходи для витребування доказів по цій справі, а саме слід витребувати від публічного акціонерного товариства «Центренерго» (08711, Київська обл., Обухівський р-н, смт Козин, вул.Рудиківська, 49, код ЄДРПОУ 22927045) належним чином завірені копії наступних документів: 1. Статут публічного акціонерного товариства «Центренерго». 2. Наказ (рішення) про призначення ОСОБА_3 на посаду в.о. генерального директора публічного акціонерного товариства «Центренерго». 3. Інструкція про проведення службових розслідувань в публічному акціонерному товаристві «Центренерго», затверджена рішенням Дирекції (протокол засідання № 50/2021 від 02.07.2021 року. 4. Порядок підготовки та погодження розпорядчих документів з кадрових питань (особового складу) в апараті управління публічного акціонерного товариства «Центренерго», затверджений 22 червня 2023 року. 5. Документи, що стали підставою для винесення наказу публічного акціонерного товариства «Центренерго» № 174-к від 23 червня 2023 року. 6. Документи, що стали підставою для винесення наказу публічного акціонерного товариства «Центренерго» № 178-к від 26 червня 2023 року. 7. Документи, що стали підставою для винесення наказу публічного акціонерного товариства «Центренерго» № 200-к від 05 липня 2023 року. 8. Матеріали службового розслідування, висновок якого затверджений 26 квітня 2023 року ОСОБА_2 .

Також суд вважає обґрунтованими і такими, що не порушують права інших осіб вимоги клопотання про витребування від комунального некомерційного підприємства «Ружинська центральна районна лікарня» Ружинської селищної ради (13600, Житомирська обл., Бердичівський р-н, смт Ружин, вул. Київська, 30, код ЄДРПОУ 01991932) належним чином завірені копії медичної документації щодо перебування ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на стаціонарному лікуванні в період з 26.06.2023 року по 30.06.2023 року.

В іншій частині суд вважає вимоги клопотань такими, що виходять за межі цієї цивільної справи, порушують права та законні інтереси інших осіб, які не є учасниками цього цивільного спору, документи, які пропонується витребувати можуть містити персональні дані інших осіб, що не є учасниками цього судового провадження, стосуються внутрішньої діяльності юридичних осіб, яка є промисловим об`єктом, що мають загальнодержавне стратегічне значення, можуть містити комерційну або державну таємницю, розголошення якої під час воєнного стану без достатніх правових підстав є неприпустимим. Відтак, витребування інших зазначених у клопотанні представника позивача доказів саме в межах цієї справи не обумовлюється потребою вирішення саме цього позову, тому є необґрунтованим. При цьому задоволення зазначених вище вимог щодо витребування доказів в достатній мірі забезпечує потреби належного вирішення цього спору, оскільки витребувані докази дійсно стосуються меж саме цього позову.

Таким чином, в задоволенні інших вимог клопотань представників сторін слід відмовити.

Слід звернути увагу осіб, у яких витребовуються докази на те, що засвідчення копії документів слід здійснити із дотриманням вимог ст. 95 ЦПК України (у новій, чинній на цей час редакції).

Керуючись ст.ст. 43, 49, 51, 53, 69, 84, 106-108, 222 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Заяви та клопотання представників сторін задовольнити частково.

Прийняти відзив на позовну заяву.

Долучити доматеріалів справи подані обома сторонами письмові докази.

Витребувати від публічного акціонерного товариства «Центренерго» (08711, Київська обл., Обухівський р-н, смт Козин, вул. Рудиківська, 49, код ЄДРПОУ 22927045) належним чином завірені копії наступних документів:

1. Статут публічного акціонерного товариства «Центренерго».

2. Наказ (рішення) про призначення ОСОБА_3 на посаду в.о. генерального директора публічного акціонерного товариства «Центренерго».

3. Інструкція про проведення службових розслідувань в публічному акціонерному товаристві «Центренерго», затверджена рішенням Дирекції (протокол засідання № 50/2021 від 02.07.2021 року.

4. Порядок підготовки та погодження розпорядчих документів з кадрових питань (особового складу) в апараті управління публічного акціонерного товариства «Центренерго», затверджений 22 червня 2023 року.

5. Документи, що стали підставою для винесення наказу публічного акціонерного товариства «Центренерго» № 174-к від 23 червня 2023 року.

6. Документи, що стали підставою для винесення наказу публічного акціонерного товариства «Центренерго» № 178-к від 26 червня 2023 року.

7. Документи, що стали підставою для винесення наказу публічного акціонерного товариства «Центренерго» № 200-к від 05 липня 2023 року.

8. Матеріали службового розслідування, висновок якого затверджений 26 квітня 2023 року ОСОБА_2 .

Витребувати від комунального некомерційного підприємства «Ружинська центральна районна лікарня» Ружинської селищної ради (13600, Житомирська обл., Бердичівський р-н, смт Ружин, вул. Київська, 30, код ЄДРПОУ 01991932) належним чином завірені копії медичної документації щодо перебування ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на стаціонарному лікуванні в період з 26.06.2023 року по 30.06.2023 року.

В задоволенні інших вимог клопотань представників сторін відмовити.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Попередити особу, у якої витребовуються докази, про кримінальну відповідальність за умисне невиконання службовою особою цієї ухвали суду або перешкоджання її виконанню за ст.382 КК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя М.В.Кравченко

Дата ухвалення рішення01.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115164338
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання наказів протиправними, поновлення на робот

Судовий реєстр по справі —372/3914/23

Постанова від 30.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Рішення від 18.04.2024

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Рішення від 18.04.2024

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні