Ухвала
від 07.03.2024 по справі 317/2521/14-ц
ЗАПОРІЗЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Дата документу 07.03.2024 Справа № 317/2521/14-ц

Запорізький апеляційний суд

Єдиний унікальний № 317/2521/14-ц Головуючий у 1 інстанції: Громова І.Б.

Провадження № 22-ц/807/474/24

У Х В А Л А

07 березня 2024 року м. Запоріжжя

Запорізький апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

Головуючого: Маловічко С.В., суддів: Дашковської А.В., Подліянової Г.С.

при вирішенні питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Запорізького відділудержавної виконавчоїслужби уЗапорізькому районіЗапорізької областіПівденного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Одеса) на ухвалу Запорізького районного суду Запорізької області від 15 грудня 2023 року у справі за поданням Запорізького відділу Державної виконавчої служби у Запорізькому районі Запорізької області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), боржник- ОСОБА_1 , стягувач -Запорізька обласна державна адміністрація, заінтересована особа: Запорізька окружна прокуратура Запорізької області, про примусове проникнення на територію земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Запорізького районного суду Запорізької області перебувала на розгляді цивільна справа ЄУН № 317/2521/14-ц за поданням Запорізького відділу Державної виконавчої служби у Запорізькому районі Запорізької області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), боржник- ОСОБА_1 , стягувач -Запорізька обласна державна адміністрація, заінтересована особа: Запорізька окружна прокуратура Запорізької області, про примусове проникнення на територію земельної ділянки.

Ухвалою Запорізького районного суду Запорізької області від 15 грудня 2023 року у задоволенні подання відмовлено.

Не погоджуючисьізухвалоюсуду першоїінстанції,Запорізькийвідділдержавної виконавчоїслужбиуЗапорізькому районі Запорізької області Південного міжрегіонального управління Міністерстваюстиції(м.Одеса) подав апеляційну скаргу.

Ухвалами Запорізького апеляційного суду від 23 лютого 2024 року відкрито провадження у справі за апеляційною скаргою та справу призначено до розгляду в судовому засіданні на 13 березня 2024 року на 14-20 год.

У зв`язку із введеним в Україні воєнним станом, який на теперішній час триває, та можливим виїзду громадян України за кордон, а також те, що боржник по справі ОСОБА_1 не отримує поштову кореспонденцію за місцем проживання, у якій поштовий працівник зазначає про «відсутність адресата», є необхідність встановити актуальне місцезнаходження учасника справи для продовження її розгляду.

З матеріалів справи вбачається, що місце реєстрації боржника

ОСОБА_1 зазначено за адресою:

АДРЕСА_1 .

Відтак, учасник справи не отримує судову кореспонденцію із апеляційного суду на вказану адресу, а сама боржник не повідомляє апеляційний суд на теперішній час про зміну свого місцезнаходження та актуальні засоби зв`язку (електронну пошту, номер мобільного телефону тощо).

Вказані обставини перешкоджають апеляційному суду розглянути апеляційну скаргу Запорізького відділу державної виконавчої служби у Запорізькому районі Запорізької області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Відтак, є необхідність у отриманні інформації, чи знаходиться учасник по справі в Україні або перебуває за її межами, для чого слід направити ухвалу про відповідний запит до Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України.

Відповідно до ст. 258 ч. 1 п. 1 ЦПК України ухвала суду є судовим рішенням. Ухвала апеляційного суду набирає законної сили негайно з дня її прийняття.

Згідно із ст. 18 ч. 1 ЦПК України судові рішення, що набрали законної сили,

обов`язкові для всіх …підприємств, установ, організацій. Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом (ч. 2 ст. 18 ЦПК України).

За аналогієюіз положеннямист.84ЦПК Українина підставіухвали-запитупро місцезнаходженняучасників справисуду маєбути наданазапитувана інформаціяабо повідомленопротягом п`ятиднів пронеможливість надатизапитувану інформаціюі пропричини; у разі неповідомлення суду про неможливість надати інформацію, витребувану судом, а також за її ненадання з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Таким чином,з метоюз`ясуваннямісцяперебування осіб,забезпечення їхпроцесуальних праву цивільномупровадженні,зурахуваннямвведення вУкраїні з24лютого 2022року воєнногостану узв`язкуз військовоюагресією РосійськоїФедерації протиУкраїни і масовим виїздомосіб замежі України, керуючись ст. ст. 12 ч. 5, 18, 81 ч. 7, 84, 258, 381 ч. 2 ЦПК України, апеляційний суд

У Х В А Л И В:

Витребувати терміново у Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України інформацію про перетинання державного кордону, починаючи з 24 лютого 2022 року, громадянкою:

1. ОСОБА_1 ( ОСОБА_2 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , громадянка України, місце реєстрації: АДРЕСА_1 .

Копію цієї ухвали надіслати Головному центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України для виконання.

Встановити строк для виконання цієї ухвали апеляційного суду - 15 днів з дня отримання її копії.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: С.В. Маловічко

Судді: А.В. Дашковська

Г.С.Подліянова

СудЗапорізький апеляційний суд
Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117505045
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Інші справи позовного провадження

Судовий реєстр по справі —317/2521/14-ц

Ухвала від 07.10.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

Ухвала від 07.10.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

Ухвала від 07.08.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

Постанова від 01.05.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Крилова О. В.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Нікітін В. В.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Крилова О. В.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні