Ухвала
від 07.08.2024 по справі 317/2521/14-ц
ЗАПОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 317/2521/14-ц

Номер провадження 6/317/290/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 серпня 2024 року м. Запоріжжя

Суддя Запорізького районного суду Запорізької області Громова І.Б., розглянувши клопотання представника заявника ОСОБА_1 адвоката Лелікова Сергія Олеговича про зупинення виконання за виконавчим листом,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні судді Запорізького районного суду Запорізької області Громової І.Б. перебуває цивільна справа за заявою заявника/боржника ОСОБА_1 , інтереси якої представляє представник адвокат Леліков Сергій Олегович, особи, дії яких оскаржуються: заступник начальника Запорізького відділу державної виконавчої служби у Запорізькому районі Запорізької області Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса) Гінатуліна А.Р., головний державний виконавець Запорізького відділу державної виконавчої служби у Запорізькому районі Запорізької області Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса) Штепа К.Д., інші учасники справи: стягувач Запорізька обласна державна адміністрація, Запорізька обласна прокуратура, Долинська сільська рада Запорізького району Запорізької області, Департамент реєстраційних послуг Запорізької міської ради, Державна інспекція сільського господарства про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню.

06.08.2024 до суду від представника заявника ОСОБА_1 адвоката Лелікова С.О. надійшло клопотання про зупинення виконання за виконавчим листом по вказаній справі.

Згідно з ч. 1 ст. 432 ЦПК України, суд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню.

Відповідно до ч. 3 ст. 432 ЦПК України, до розгляду заяви суд має право своєю ухвалою зупинити виконання за виконавчим документом або заборонити приймати виконавчий документ до виконання.

Згідно з ч. 2 ст. 183 ЦПК України, до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Питання щодо визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню, а відповідно й питання щодо зупинення виконання за виконавчим документом за правилами ст. 432 ЦПК України відноситься до Розділу VI ЦПК України Процесуальні питання, пов`язані з виконанням судових рішень у цивільних справах та рішень інших органів (посадових осіб).

Відтак у даному випадку застосовуються вимоги, передбачені ч. 2 ст. 183 ЦПК України.

Серед учасників справи у клопотанні про зупинення виконання за виконавчим листом вказані: заступник начальника Запорізького ВДВС у Запорізькому районі Запорізької області Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса) Гінатуліна А.Р., головний державний виконавець Запорізького ВДВС у Запорізькому районі Запорізької області Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса) Штепа К.Д., Запорізька обласна державна адміністрація, Запорізька обласна прокуратура, Долинська сільська рада Запорізького району Запорізької області, Департамент реєстраційних послуг Запорізької міської ради, Державна інспекція сільського господарства, проте, жодних доказів надіслання їм клопотання суду не надано.

Окремо слід зазначити, що до клопотання про зупинення виконання за виконавчим листом не додані й його копії.

Враховуючи вищевикладене, клопотання підлягає поверненню заявнику без розгляду.

Згідно з ч. 4 ст. 183 ЦПК України, суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Керуючись ст.ст. 183, 258-261, 352-354, 432 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника заявника ОСОБА_1 адвоката Лелікова Сергія Олеговича про зупинення виконання за виконавчим листом повернути заявнику без розгляду.

Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя І.Б. Громова

СудЗапорізький районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення07.08.2024
Оприлюднено09.08.2024
Номер документу120875351
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —317/2521/14-ц

Ухвала від 07.10.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

Ухвала від 07.10.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

Ухвала від 07.08.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

Постанова від 01.05.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Крилова О. В.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Нікітін В. В.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Крилова О. В.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні