Ухвала
від 13.03.2024 по справі 308/10054/23
ЗАКАРПАТСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 308/10054/23

У Х В А Л А

13.03.2024 м. Ужгород

Суддя Закарпатськогоапеляційного суду ОСОБА_1 ,розглянувши клопотаннязахисника адвоката ОСОБА_2 ,який дієв інтересах ОСОБА_3 про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Закарпатського апеляційного суду перебувають матеріали провадження за апеляційною скаргою захисника - адвоката ОСОБА_2 в інтересах ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 16.02.2024 про арешт майна.

Апеляційний розгляд вказаної апеляційної скарги призначено на 11:00 год. 13 березня 2024 року.

Представник заявника - адвокат ОСОБА_2 направив до Закарпатського апеляційного суду через систему «Електронний суд» клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у зв`язку з територіальною віддаленістю від Закарпатського апеляційного суду та завантаженістю справами, що унеможливлює прибуття для участі у судовому засіданні.

Розглянувши клопотання адвоката про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, апеляційний суд приходить до наступного висновку.

За приписами статті 336КПК України судове провадженняможе здійснюватисяу режимівідеоконференції підчас трансляціїз іншогоприміщення,у томучислі якезнаходиться позамежами приміщеннясуду (дистанційнесудове провадження),у разі: 1)неможливості безпосередньоїучасті учасникакримінального провадженняв судовомупровадженні застаном здоров`яабо зінших поважнихпричин; 2)необхідності забезпеченнябезпеки осіб; 3)проведення допитумалолітнього абонеповнолітнього свідка,потерпілого; 4)необхідності вжиттятаких заходівдля забезпеченняоперативності судовогопровадження; 5) наявності інших підстав, визначених судом достатніми.

Застосовувані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку. Учасникам кримінального провадження має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені цим Кодексом.

Звертаючись із клопотанням про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, адвокат ОСОБА_2 не навів жодних обґрунтованих обставин, які б узгоджувалися із вимогами ст.336 КПК України, та які б дали підстави проводити дане судове засідання в режимі відеоконференції поза межами суду. Посилаючись на неможливість прибуття в судове засідання, адвокат не підтвердив своєї неможливості з`явитися в призначений час до суду апеляційної інстанції.

Апеляційний суд зважає на те, що віддаленість учасників судового розгляду від місцезнаходження суду чи перебування їх в іншому населеному пункті, не є підставою для підтвердження необхідності участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції та не позбавляє можливості особи з`явитись у судове засідання.

Разом з тим, беручи до уваги велику кількість справ, що перебувають у провадженні Закарпатського апеляційного суду та кількість раніше призначених до розгляду кримінальних та цивільних справ, а також справ про адміністративні правопорушення, у залах судових засідань, що обладнані для проведення відеоконференцій, у суді обмежена технічна можливість для забезпечення проведення судового засідання у цьому кримінальному провадженні в режимі відеоконференції у визначений день та час (13.03.2024 о 11:00).

При цьому, береться до уваги й те, що на території Закарпатської області не проходять бойові дії і розгляд справ у судах проводяться у звичайному режимі.

Отже, приймаючи рішення та враховуючи те, що адвокат ОСОБА_2 бажає взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, тобто у спосіб, не передбачений КПК України, та не зазначає суд, якому слід доручити проведення судового засідання в режимі відеоконференції, в порядку, передбаченому ст.336 КПК України, що унеможливлює призначення дистанційного судового засідання, тому у задоволенні клопотання слід відмовити.

Керуючись ст. 336 КПК України, апеляційний суд

П О С Т А Н О В И В:

У задоволенніклопотання захисника адвоката ОСОБА_2 ,який дієв інтересах ОСОБА_3 про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, під час розгляду його апеляційної скарги в інтересах ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 16.02.2024 про арешт майна, - відмовити.

Копію даної ухвали направити адвокату ОСОБА_2 .

Ухвала оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудЗакарпатський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117604682
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —308/10054/23

Ухвала від 30.09.2024

Кримінальне

Закарпатський апеляційний суд

Феєр І. С.

Ухвала від 09.04.2024

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Іванов А. П.

Ухвала від 09.04.2024

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Іванов А. П.

Ухвала від 02.04.2024

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Іванов А. П.

Ухвала від 02.04.2024

Кримінальне

Закарпатський апеляційний суд

Бисага Т. Ю.

Ухвала від 15.03.2024

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Іванов А. П.

Ухвала від 13.03.2024

Кримінальне

Закарпатський апеляційний суд

Бисага Т. Ю.

Ухвала від 11.03.2024

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Іванов А. П.

Ухвала від 06.03.2024

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Іванов А. П.

Ухвала від 06.03.2024

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Іванов А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні