Ухвала
від 18.04.2024 по справі 203/1016/21
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/1016/21

Провадження № 2/0203/75/2024

КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

18 квітня 2024 року Кіровський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді Колесніченко О.В.,

за участі секретаря Шаблі О.І.,

прокурора ОСОБА_1 ,

представника позивача (ДМР) Марінеска А.В.,

представника відповідача ОСОБА_2 ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Дніпрі в загальному провадженні клопотання представника відповідача ОСОБА_3 про залучення третіх осіб до тучасті у цивільній справі за позовом заступника керівника Дніпропетровської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Дніпровської міської ради до ОСОБА_4 , Комунального підприємства «Житлово-комунальна контора» Дніпропетровської обласної ради, ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог щодо предмета спора Дніпропетровська обласна рада, про скасування державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, визнання недійсним розпорядження органу приватизації, визнання права комунальної власності та витребування майна, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Кіровського районного суду м. Дніпропетровська перебуває зазначена цивільна справа.

18квітня 2024представник відповідача ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотала про залучення до участі у зазначеній цивільній справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору приватного нотаріуса ДМНО Зайченко І.А. та приватного нотаріуса ДМНОК Дажук М.В., оскільки справа стосується прийнятих ними рішень про реєстрацію прав власності, а тому, на думку представника відповідача, рішення у зазначеній справі може вплинути на їх права та обов`язки.

Прокурор та представник позивача ДМР Марінеску А.В. в судовому засіданні заперечували проти клопотання представника відповідача, оскільки вважають, що рішення суду у зазначеній цивільній справі жодним чином не вплине на права та обов`язки цих осіб.

Представник відповідача ОСОБА_2 ОСОБА_3 в судовому засіданні підтримала клопотання про залучення в якості третіх осіб приватного нотаріуса ДМНО Зайченко І.А. та приватного нотаріуса ДМНОК Дажук М.В. та наполягала на його задоволенні.

Представник відповідача КП «Житлово-комунальна контора» Дніпровської міської ради, будучи належним чином повідомленим, у судове засідання не з`явився. Будь-яких заяв або клопотань від нього не надходило.

Представник третьої особи Дніпровської обласної ради, у судове засідання також не з`явився, від уповноваженого представника ОСОБА_5 через канцелярію суду надійшло клопотання про розгляд справи за відсутності представника Дніпровської обласної ради.

Вислухавши клопотання представника відповідача, а також думку сторін, а також дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

За таких обставин, приймаючи до уваги, що предметом спору є в тому числі оскарження реєстрації права власності на квартиру АДРЕСА_1 , а також враховуючи, що приватними нотаріусами ДМНО Зайченко І.А. та ОСОБА_6 вчинялася державна реєстрація права власності на спірний об`єкт нерухомості, а тому рішення суду у вказаній справі може вплинути на права та обов`язки цих осіб, з огляду на що суд вважає за необхідне залучити до участі у зазначеній цивільній справі вказаних приватних нотаріусів, як третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, з підстав чого клопотання представника позивача підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 53, 55, 260 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Залучити третіми особами, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору у цивільній справі за позовом заступника керівника Дніпропетровської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Дніпровської міської ради до ОСОБА_4 , Комунального підприємства «Житлово-комунальна контора» Дніпропетровської обласної ради, ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог щодо предмета спора Дніпропетровська обласна рада, про скасування державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, визнання недійсним розпорядження органу приватизації, визнання права комунальної власності та витребування майна:

-приватного нотаріусаДніпровського міськогонотаріального округуЗайченко ІринуАнатоліївну (місцезнаходження: АДРЕСА_2 );

- приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу Дажук Марину В`ячеславівну (місцезнаходження: АДРЕСА_3 ).

Копію ухвали разом з примірником позовної заяви з додатками до неї надіслати на адресу приватних нотаріусів ДМНО Зайченко І.А. та Дажук М.В.

приватним нотаріусам ДМНО Зайченко І.А. та Дажук М.В. надати свої письмові пояснення щодо предмету позову та його обґрунтування або відзиву відповідача на позов у десятиденний строк з дня вручення їм копії позовної заяви або відзиву на неї, відповідно.

Інформацію щодо цієї цивільної справи невідкладно оприлюднити з наданням учасникам справи можливості доступу до неї в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України з режимом доступу URL:http://kr.dp.court.gov.ua/.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Колесніченко

СудКіровський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118531943
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про комунальну власність

Судовий реєстр по справі —203/1016/21

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 29.05.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Постанова від 03.03.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 01.11.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні