Постанова
від 26.10.2010 по справі 12/92-б-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


ПО СТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"26" жовтня 2010 р. Справа № 12/92-Б-10

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді Пінтеліна Т.Г., при секретарі Чернявській О.П., розглянувши справу

за заявою: Каховської об'єднаної державної податк ової інспекції м. Каховка Хер сонської області

до: Товариства з обмеже ною відповідальністю "Ренесс анс" вул. Леніна, 1 -А, с.Чорномор івка, Каховського району, Хер сонської області код ЄДРПУ 3084 1737

про визнання банкрутом

за участю представників:

від кредитора: - Кубатко Ю.В. д ов. № 7114/10/10 від 13.10.2010р.

від боржника: - Кочерга А.В., К очерга Т.А.

в с т а н о в и в:

Кредитор звернувся до го сподарського суду із заявою про визнання боржника банкру том з урахуванням особливос тей, встановлених статтею 52 З акону України “Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом”, оскільки боржник має заб оргованість перед державним бюджетом ( орган стягнення ДП І ) загальною сумою 12303,63грн. До заяви додано копії наступни х: документів статуту, довідк и статуправління про включен ня боржника до Єдиного держа вного реєстру, свідоцтва про державну реєстрацію, інших д окументів, що підтверджують наявність заборгованості бо ржника, про відсутність будь -якої господарської та підпр иємницької діяльності боржн ика.

У судове засідання прибув б оржник та надав усні пояснен ня по суті позову. Суму заборг ованості перед кредитором ви знає, проти позову не запереч ує, підприємницьку діяльніс ть не веде, просить суд визнат и підприємство банкрутом та відкрити щодо нього ліквідац ійну процедуру.

На вимогу суду надійшли до відки стосовно документів та активів боржника - від кред итора супровідний лист з дод атком, від ВДВС Каховського М РУЮ лист з інформацією про ви конавчі провадження, від Оде ської ОФ ПАТ "Укрсоцбанк" та Хе рсонської ОД АТ "Райффайзен Б анк Аваль" листи з інформаціє ю про рух коштів на рахунках б оржника, від Херсонського об ласного сектора з питань бан крутства лист з кандидатурою арбітражного керуючого, зая ва від арбітражного керуючог о Глуховського О.Ю. про участь у справі.

Товариство з обмеженою від повідальністю "Ренесанс" зар еєстровано як юридична особа Каховською районною державн ою адміністрацією 04.12.2000 року та занесено до Єдиного державн ого реєстру підприємств та о рганізацій України в якості суб'єкта підприємницької дія льності. Як платника податкі в товариство взято на податк овий облік до Каховської ОДП І.

За результатами здійсненн я фінансово-господарської ді яльності ТОВ «Ренесанс" стан ом на 21.07.2010 року має податковий борг по податкам (зборам) та об ов'язковим платежам до бюдже ту в сумі 12874,36 грн., що складаєть ся: податок з власників назем них транспортних засобів в с умі 71,09 грн.; фіксований сільськ огосподарський податок в сум і 2538,92 грн.; орендна плата з юриди чних осіб в сумі 10263,29 грн.; інші з бори за забруднення навколиш нього природного середовища в сумі 1,06 грн.

Зазначені вище суми боргу п ідтверджуються довідкою про суми податкового боргу, розд руківкою особового рахунку Б оржника, податковими деклара ціями, корінцями податкових повідомлень-рішень, виконавч им листом.

Відповідно ч.3 п.1. ст.9 Закону У країни "Про систему оподатку вання" від 25.06.1991 року № 1251-XII платни к податків зобов'язаний спла чувати належні суми податків та зборів (обов'язкових плате жів) в становленні законом ст роки.

Фактично даний обов'язок ві дповідач не виконує. У відпов ідності до ст. 8 Закону України від 21.12.2000 року №2181-111 "Про порядок п огашення зобов'язань платник ів податків перед бюджетами та державними цільовими фонд ами", яка набрала чинності з 01.10 .2001 року, активи платника подат ків, що має податковий борг та кож передаються в податкову заставу. Право податкової за стави поширюється на будь-як і види активів платника пода тків, які перебували в його вл асності (повному господарськ ому віданні) у день виникненн я такого права. 20.12.2005 року б оржник отримав першу податко ву вимогу від 20.12.2005р., 20.01.2005 року бо ржник отримав другу податков у вимогу від 19.01,2006р. Каховською ОДПІ прийнято рішення про ст ягнення коштів та продаж акт ивів платників податків в ра хунок його податкового боргу , яке залишилось не виконаним .

Постановою Херсонського о кружного адміністративного суду у справі задоволено поз овні вимоги Каховської ОДПІ та стягнуто з ТОВ «Ренесанс» 2263,33 грн. заборгованості по спл аті фіксованого сільськогос подарського податку; 9253,32 грн. з аборгованості по сплаті орен дної плати з юридичних осіб; 68 ,25 грн. заборгованості по пода тку з власників наземних тра нспортних засобів.

29.03.2010р. виконавчий лист перед ано до ВДВС Каховського МРУЮ з метою виконання постанови суду. ВДВС Каховського МРУЮ п овідомлено Каховську ОДПІ пр о те, що на все майно боржника накладено арешт. В рамках зве деного виконавчого провадже ння перевірено майновий стан ТОВ «Ренесанс», за боржником виявлено та арештовано 15 розр ахункових рахунків, 11 одиниць автотранспорту та сільськог осподарської техніки, які ог олошено в розшук. Встановлен о, що ТОВ «Ренесанс" фактично н е функціоную.

Застосовані Кредитором за ходи щодо стягнення податков ого боргу з боржника на підст аві Закону України "Про поряд ок погашення зобов'язань пла тників податків перед бюджет ами та державними цільовими фондами" від 21.12.2000 року №2181-111 зали шилися без результату.

З метою виявлення майнових активів зареєстрованих за б оржником кредитором направл ено запити до державних орга нів та отримано відповіді: в Є диному реєстрі об'єктів неру хомого майна за Боржником ма йна не зареєстровано, відпов ідно до довідки Каховської Д БТІ, транспортні засоби за Бо ржником, згідно з даними ВДАІ УМВС України в Херсонській о бласті обліковуються в кільк ості 7 одиниць, сільськогоспо дарська техніка по реєстрац ії за ТОВ «Ренесанс" облікову ється в кількості 13 одиниць ві дповідно до довідки Держтехн агляду по Каховському району .

Відповідно до Витягу з Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців ТОВ «Ренесанс" не п ідтвердив статус відомостей про юридичну особу.

Матеріали справи та відомо сті про майновий стан борж ника свідчать про те, що підп риємницька діяльність боржн ика відсутня протягом тривал ого часу, боржник неспромож ний провести розрахунок з кр едиторами без визнання його банкрутом та відкриття лікв ідаційної процедури, відсутн і будь-які активи для відн овлення підприємницької д іяльності боржника .

Згідно статті 209 Господарсь кого кодексу України, у разі н ездатності суб'єкта підприєм ництва після настання встано вленого строку виконати свої грошові зобов'язання перед і ншими особами або державою і накше як через відновлення й ого платоспроможності, цей с уб'єкт відповідно до частини четвертої статті 205 цього Код ексу визнається неспроможни м. Нездатність боржника відн овити свою платоспроможніст ь та задовольнити визнані су дом вимоги кредиторів інакше як через застосування визна ченої судом ліквідаційної пр оцедури вважається банкрутс твом.

Відповідно ст. 23 Закону Укра їни “Про відновлення платос проможності боржника або ви знання його банкрутом ”, з дн я прийняття господарським су дом постанови про визнання б оржника банкрутом і відкритт я ліквідаційної процедури :

- підприємницька діяльніст ь банкрута завершується за к інченням технологічного цик лу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу ;

- строк виконання всіх грошо вих зобов'язань банкрута та з обов'язання щодо сплати стра хових внесків на загаль нооб ов'язкове державне пенсійне страхування та інші види заг альнообов'язкового державно го соціального страхуван ня, податків і зборів (обов'язков их платежів) вважається таки м, що настав;

- припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), проц ентів та інших економічних с анкцій по всіх видах за борго ваності банкрута;

- відомості про фінансове становище банкрута переста ють бути конфіденційними чи становити комерційну таєм ни цю;

- укладення угод, пов'язаних з відчуженням майна бан крут а чи передачею його майна тре тім особам, допускаєть ся в по рядку, передбаченому Законом ,

- скасовується арешт, накла дений на майно боржника, визн аного банкрутом, чи інші обме ження щодо розпоря дження ма йном такого боржника. Наклад ення нових аре штів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускає ться;

- вимоги за зобов'язаннями б оржника, визнаного банкру то м, що виникли під час проведен ня процедур банкрутства, мож уть пред'являтися тільки в ме жах ліквідаційної п ро цедури;

- виконання зобов'язань борж ника, визнаного банкрутом, зд ійснюється у випадках і поря дку, передбаченому цим розді лом.

3 дня прийняття господарськ им судом постанови про визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури припиняються повноважен ня органів управлін ня банкр ута щодо управління банкруто м та розпоряджен ня його майн ом, ке рівник банкрута звільн яється з роботи у зв'язку з бан крут ством підприємства, про що робиться запис у його труд овій книжці, а також припиняю ться повноваження власника ( власників) майна банкрута .

Опублікування відомостей про визнання боржника банкр утом і відкриття ліквідаційн ої процедури здійсню ється л іквідатором у офіційних друк ованих органах за рахунок ба нкрута у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови пр о визнання боржника банкруто м. Відомості про визнання бор жника банкрутом і про відкри ття ліквідаційної процедури повинні містити:

- найменування та інші рекві зити боржника, визнаного бан крутом;

- найменування господарськ ого суду, в провадженні яко го знаходиться справа про банк рутство;

- дату прийняття господарсь ким судом постанови про визн ання боржника банкрутом і ві дкриття ліквідаційної проце дури;

- відомості про ліквідатор а (ліквідаційну комісію)

Відповідно до ст. 25 Закону, п осадові особи банкрута зобов 'язані передати всі документ и, печатки, штампи, бланки банк рута і його активи ліквідато ру. Невиконання цієї вимоги Закону є складом злочину, згі дно ст. 221 Кримінального кодек су України - Незаконні дії у разі банкрутства.

Враховуючи викладене, керу ючись ст. ст. 22 - 34, 52 Закону Укра їни “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”, ст. 86 Господарсь кого процесуального кодексу України, ст.ст. 209 - 215 Господар ського кодексу України, суд -

п о с т а н о в и в:

1.Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "Ренессанс" вул. Леніна, 1-А, с.Чо рноморівка, Каховського райо ну, Херсонської області код Є ДРПОУ 30841737 банкрутом та відкр ити щодо нього ліквідаційну процедуру.

2. Призначити ліквідатором б анкрута арбітражного керуюч ого Кукурудзу Олександра Мик олайовича ( ліц. АВ № 499029 від 30.11.2009р ., адреса: АДРЕСА_1) та зобо в'язати його здійснити повн оваження ліквідатора згідно ст.ст. 25 - 34 Закону, щомісяця н адавати повні звіти суду та к редиторам, після закінчення ліквідаційної процедури над ати суду звіт та ліквідаційн ий баланс боржника згідно ст . 32 Закону.

3. Зобов'язати ліквідатора К укурудзу О.М. у 5-денний термін опублікувати у офіційних др укованих органах відомості про визнання боржника банкру том і відкриття ліквідаційно ї процедури. Примірник газет и надати до суду.

4. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном, припинити повноваження влас ників майна банкрута.

5. Зобов'язати керівника ТОВ "Ренесанс" Кочерга А.В. не пізн іше 10-денного строку передат и всі документи, печатки, штам пи банкрута і його активи лік відатору. Один примірник акт у надати до суду.

6. Зобов'язати ліквідатора К укурудзу О.М. разі невиконанн я посадовими особами боржни ка - банкрута вимоги Закону і с уду про передачу всіх докуме нтів та активів, звернутись д о правоохоронних органів із заявою про притягнення зазн ачених осіб до встановленої кримінальної відповідально сті за незаконні дії у разі ба нкрутства. Копію заяви надат и до суду.

7. Постанову надіслати: кред итору, боржнику, ВДВС Каховсь кого МРУЮ, Херсонському обла сному сектору з питань банкр утства, Каховській міськвико нком (державному реєстратору ), засновнику : Кочерга Т.О. (АД РЕСА_2 ), ліквідатору Кукуруд зі О.М.

Суддя Т.Г. Пінтеліна

9 екз.

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення26.10.2010
Оприлюднено13.11.2010
Номер документу12182907
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/92-б-10

Ухвала від 05.07.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 24.01.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 24.01.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 13.12.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 24.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 01.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 11.10.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 11.10.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 23.08.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 11.08.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні