Вирок
від 07.09.2010 по справі 1-73
ВІЛЬШАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Справа № 1-73

2010 року

07 вересня 2010 року

Вільшанський районний суд

Кіровоградської області

в складі:

головуючого судді: Гольші О.А.

при секретарі: Сачко О.С.

з участю прокурора: Топона р Н.С.

Чернишенка В.П.

представника потерпілого,

представника цивільного п озивача: ОСОБА_2

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в смт. Віль шанка кримінальну справу по обвинуваченню:

- ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Дорожинка Віл ьшанського району Кіровогра дської області, українця, г ромадянина України, ІНФОРМ АЦІЯ_3, неодруженого, пенсіо нера, невійськовозобов' яза ного, жителя АДРЕСА_1, рані ше несудимого,

- у скоєні злочинів, передба чених ч. 1, ч. 2 ст. 185 КК України,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_3 , вчинив крадіжку ч ужого майна та таємне викрад ення чужого майна, вчинене по вторно.

Злочини скоєнні за такими о бставинами.

ОСОБА_3 08 травня 2010 року з 22 го д. 00 хв. до 23 год. 30 хв., на 278 км заліз ничної колії Одеської залізн иці, біля станції Йосипівка В ільшанського району Кіровог радської області, з метою кра діжки чужого майна, шляхом де монтажу, таємно від оточуючи х умисно викрав 301 старопридат ний протиугон типу Р-65 на зага льну суму 608,02 грн., після чого з м ісця вчинення злочину зник, а викраденим розпорядився на власний розсуд як своїм.

Крім, того ОСОБА_3, 14 травн я 2010 року з 22 год. 30 хв. до 23 год. 00 хв. , на 276 км залізничної колії пер егону Ємилівка-Йосипівка Віл ьшанського району Кіровогра дської області, Одеської зал ізниці, з метою крадіжки чужо го майна, шляхом демонтажу, п овторно таємно від оточуючи х умисно викрав 51 старопридат ний протиугон типу Р-65 на зага льну суму 103,02 грн., після чого з м ісця вчинення злочину зник, а викраденим розпорядився на власний розсуд як своїм.

В судовому засіданні підсу дний ОСОБА_3 свою вину у в чинені інкримінованого йому злочину визнав повністю та щ иро розкаявся у скоєному. Суд у показав, що дійсно злочин ск оїв при вищевказаних обстави нах. Так, 08 травня 2010 року, з мето ю викрасти та здати на метало брухт старопридатні протиуг они, взявши з дому ліхтарик та молоток, він пішов у напрямку залізничної колії біля стан ції Йосипівка Вільшанського району Кіровоградської обла сті Одеської залізниці, де та ємно від оточуючих, за допомо гою молотка вибив 301 протиугон , які в подальшому переніс до с вого домоволодіння та здав ї х як металобрухт невідомому чоловікові . Крім того, ОСОБ А_3 14 травня 2010 року, з метою пов торно викрасти та здати на ме талобрухт старопридатні про тиугони, знову взяв з дому ліх тарик та молоток і пішов у нап рямку залізничної колії біля с танції Йосипівка Вільшанс ького району Кіровоградсько ї області Одеської залізниці , де таємно від оточуючих, за д опомогою молотка вибив 51 прот иугон, які в подальшому також переніс до свого домоволоді ння та здав їх як металобрухт невідомому чоловікові

Крім повного визнання підс удним своєї вини у вчиненому , його вина в повному обсязі пр ед' явленого обвинувачення підтверджується зібраними п о справі, перевіреними у судо вому засіданні доказами, об' єктивність і достовірність я ких у суду не викликає сумнів ів.

Висновки суду про винність підсудного ОСОБА_3 у вчи ненні злочинів, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 185 КК України, ґрунтуют ься на доказах, безпосереднь о досліджених судом при розг ляді даної справи.

Допитаний в судовому засід анні свідок ОСОБА_4 , суду показав, що він працює бригад иром колії дистанції колії с танції Гайворон. 09 травня 2010 ро ку він отримав від ОСОБА_5 повідомлення про відсутніст ь на 278 км станції Йосипівка Ві льшанського району Кіровогр адської області, 301 староприда тного протиугону . Крім того, 2 6 травня 2010 року, на 276 км 5 пікет пе регону Ємилівка-Йосипівка в залізничній колії, ним було в иявлено відсутність іще 51 ста ропридатного протиугону, про що він відразу повідомив май стру колії ОСОБА_6.

Допитаний в судовому засід анні свідок ОСОБА_5 , суду п оказав, що він працює старшим монтером колії дистанції ко лії станції Гайворон. 09 травня 2010 року він, під час обходу тер иторії обслуговування на 278 км 1-4, 10 пікет станції Йосипівка В ільшанського району Кіровог радської області, виявив від сутність 301 старопридатного п ротиугону типу Р-65, про що відр азу повідомив бригадира колі ї ОСОБА_4 .

Допитані на досудовому слі дстві свідки ОСОБА_7 та О СОБА_8, показали, що 09 травня 20 10 року при огляді 278 км залізнич ної колії Одеської залізниці , біля станції Йосипівка Віль шанського району Кіровоград ської області, та 26 травня 2010 ро ку при огляді 276 км залізнично ї колії перегону Ємилівка-Йо сипівка Вільшанського район у Кіровоградської області, О деської залізниці, вони були запрошені в якості понятих. П ри огляді зазначених колій, б ули встановлені факти крадіж ки старопридатних протиугон ів в кількості відповідно 301 т а 51 штуки.

Дослідивши матеріали крим інальної справи, суд вважає д оведеною вину ОСОБА_3, яка підтверджується сукупністю зібраних в матеріалах справ и та досліджених безпосередн ьо в ході судового розгляду д оказів.

Згідно протоколу огляду мі сця події від 09.05.2010 року та від 26. 05.2010 року, було встановлено міс це вчинення злочину та оглян уто 276 і 278 кілометри залізнично ї колії Одеської залізниці, б іля станції Йосипівка Вільша нського району Кіровоградсь кої області (а.с. 8, 9, 29, 30).

Згідно постанови про визна ння та приєднання до справи р ечових доказів від 25.06.2010 року, б уло визнано та приєднано до с прави молоток та ліхтарик, як і знаходились у ОСОБА_3, та передані на зберігання речо вих доказів ЛВ на ст. Христині вка (а.с. 39).

Аналізуючи та оцінюючи док ази в їх сукупності, суд прихо дить до висновку, що підсудни й ОСОБА_3 вчинив таємне ви крадення чужого майна (краді жку) та таємне викрадення чуж ого майна, вчинене повторно, а тому його дії слід кваліфіку вати за ч. 1 та ч. 2 ст. 185 КК Україн и.

Злочин вчинено умисно, оскі льки підсудний передбачав на стання суспільно-небезпечни х наслідків від своїх дій та б ажав їх настання, про що свідч ать його показання в ході дос удового та судового слідства .

Призначаючи покарання під судному у відповідності до в имог ст. 65 КК України, суд врахо вує характер і ступінь тяжко сті та суспільну небезпеку в чиненого ним злочину, особу в инного, обставини, що обтяжую ть та пом' якшують покарання .

За ступенем тяжкості вчине ного злочину, ст. 12 КК України в ідносить злочини, кваліфіков ані за ч. 1, ч. 2 ст. 185 КК України, до категорії злочинів середньо ї тяжкості.

Обставинами, що пом' якшую ть покарання є: щире каяття, ак тивне сприяння розкриттю зло чину.

Обставин, що обтяжують пока рання у справі суд не знаходи ть.

За місцем проживання підсу дний характеризується посер едньо, ніде не працює, зловжив ає спиртними напоями, скарг н а його поведінку не надходил о (а.с. 69).

Відповідно до довідки Віль шанської центральної районн ої лікарні Кіровоградської о бласті, ОСОБА_3 не перебув ає на обліку у лікаря-психіат ра та у лікаря-нарколога (а.с. 74) .

Згідно довідок ВІТ УМВС Укр аїни в Кіровоградській облас ті та ДІБ МВС України, ОСОБА _3 до кримінальної відповід альності не притягувався (а.с . 71, 72).

Враховуючи наведені обста вини, що пом' якшують покара ння та знижують ступінь тяжк ості вчиненого злочину, з ура хуванням особи підсудного, я кий вперше притягується до к римінальної відповідальнос ті та щиро кається в скоєному , суд вважає за можливе призна чити покарання підсудному ОСОБА_3 у вигляді позбавле ння волі, однак від призначен ого покарання звільнити з ви пробуванням, застосувавши ст . 75 КК України.

Дана міра покарання буде не обхідною і достатньою для йо го виправлення та попереджен ня нових злочинів.

Цивільний позов потерпіло го про стягнення 711,04 грн. матер іальної шкоди підлягає задов оленню. ОСОБА_3, демонтува вши 352 старопридатні угони на 276 та 278 кілометрах залізнично ї колії Одеської залізниці, б іля станції Йосипівка Вільша нського району Кіровоградсь кої області, завдав збитків н а загальну суму 711 грн. 04 коп., що підтверджується технічними висновками від 21.06.2010 року № 367, № 36 8 (а.с. 23, 36) .

Судових витрат по справі не має.

Речові докази по справі під лягають знищенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 323-324, 335 КПК Украї ни, суд

З А С У Д И В:

ОСОБА_3 визнати винним за ч. 1, ч. 2 ст. 185 КК України та при значити йому покарання:

- за ч. 1 ст. 185 КК України у вигл яді одного року позбавлення волі;

- за ч. 2 ст. 185 КК України у вигл яді одного року і шість місяц ів позбавлення волі.

На підставі ч. 1 ст. 70 КК Україн и за сукупністю злочинів, шля хом часткового складання при значених покарань, визначити остаточне покарання два рок и позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК Україн и, звільнити засудженого від відбування покарання з випр обуванням, встановивши трива лість іспитового строку два роки.

Стягнути з ОСОБА_3 на користь Одеської залізниці, яка знаходиться в м. Одеса, ву л. Пантелеймонівська, 19, р/р 2600100029 6 в Одеській філії АБ «Експрес -Банк», МФО 328801, код ЄРДПОУ 01072059, - 711 (с імсот одинадцять) грн. 04 (чотир и) коп. матеріальних збитків.

У відповідності до ст. 76 КК Ук раїни, покласти на засуджено го такі обов' язки:

- не виїжджати за межі Украї ни на постійне проживання бе з дозволу органу кримінально -виконавчої системи;

- повідомляти органи кримі нально-виконавчої системи пр о зміну місця проживання, роб оти або навчання.

Міру запобіжного заходу за судженому ОСОБА_3, до всту пу вироку в законну силу, зали шити попередню - підписку п ро невиїзд.

Речові докази по справі, а саме: молоток та ліхтарик, які знаходяться на зберіганні в камері для зберігання речов их доказів ЛВ на ст. Христинів ка - знищити, як такі що не яв ляють собою ніякої цінності (а.с.40).

Апеляція на вирок може бути подана до апеляційного суду Кіровоградської області чер ез Вільшанський районний суд Кіровоградської області про тягом 15 діб з моменту його про голошення.

Суддя

Дата ухвалення рішення07.09.2010
Оприлюднено21.12.2010
Номер документу12879794
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-73

Постанова від 07.06.2010

Кримінальне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Дармограй І. І.

Вирок від 19.03.2010

Кримінальне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Фісун Н. В.

Постанова від 16.11.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Вінницької області

Олексієнко Ю. Г.

Вирок від 17.06.2011

Кримінальне

Новоселицький районний суд Чернівецької області

Ляху Г. О.

Вирок від 24.06.2009

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Єременко В. М.

Вирок від 06.05.2009

Кримінальне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Божко Л.А.

Вирок від 24.06.2009

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Єременко В. М.

Вирок від 19.05.2009

Кримінальне

Військовий місцевий суд Київського гарнізону

Верланов С.М.

Вирок від 06.05.2009

Кримінальне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Божко Л.А.

Вирок від 07.04.2011

Кримінальне

Сватівський районний суд Луганської області

Пчолкін С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні