Ухвала
від 28.09.2010 по справі 2-908
БЕРЕЖАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справ а № 2-908/2010

У Х В А Л А

28 вересня 2010 року Бережанський районний су д Тернопільської області

в складі:

головуючої- судді Данилів О.М.

при секретарі Уляшевій М.М.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Бережа ни справу за позовом ОСОБА_ 2 до Управління Пенсійного Фонду України в Бережансько му районі про стягнення нед оплаченої щомісячної надба вки до пенсії як «дитині війн и» ,-

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_2 звернувся до суду із позовом до Управління Пен сійного Фонду України в Бере жанському районі про стягн ення недоплаченої щомісячно ї державної соціальної допом оги відповідно до вимог Зако ну України «Про соціальний з ахист дітей війни».

Суд, ознайомившись із матер іалами справи, вважає, що пров адження у справі слід закрит и, виходячи з таких підстав.

Відповідно до рішення Конс титуційного суду України №19-р п/2010 від 09 вересня 2010 року визнан о такими, що не відповідають К онституції України (є неконс титуційними), положення Зако ну України ?ро внесення змін д о деяких законодавчих актів України щодо підвідомчості с прав, пов'язаних із соціальни ми виплатами" від 18 лютого 2010 ро ку № 1691-VI, а саме:

- пункт 2 розділу І: «Пункт 3 ча стини першої статті 18 Кодексу адміністративного судочинс тва України виключити»;

- пункт 2 частини першої стат ті 15 Цивільного процесуально го

кодексу України в реда кції Закону України ?ро внесе ння змін до деяких законодав чих

актів України щодо пі двідомчості справ, пов'язани х із соціальними виплатами” від

18 лютого 2010 року № 1691-VІ.

Згідно ч. 2 ст.152 Конституції У країни закони та інші правов і акти або їх окремі положенн я, що визнані неконституційн ими, втрачають чинність з дня ухвалення Конституційним су дом України рішення про їх не конституційність.

Таким чином, враховуючи змі ст рішення Конституційного с уду у справі № 1-40/2010 від 09 вересня 2010 року, у відповідності до ст .15 ЦПК України, суди розглядаю ть в порядку цивільного судо чинства справи щодо захисту порушених, невизнаних або ос порюваних прав, свобод чи інт ересів, що виникають із циві льних, житлових, земельних, сі мейних, трудових відносин, а т акож з інших правовідносин, к рім випадків, коли розгляд та ких справ проводиться за пра вилами іншого судочинства.

Згідно ст. 18 КАС України, який діяв до моменту прийняття За кону України ?ро внесення змі н до деяких законодавчих акт ів України щодо підвідомчост і справ, пов'язаних із соціаль ними виплатами" від 18 лютого 2010 року, місцевим загальним суд ам, як адміністративним суда м, підсудні адміністративні справи, у яких однією зі сторі н є орган чи посадова особа мі сцевого самоврядування, поса дова чи службова особа орган у місцевого самоврядування, усі адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездія льності суб'єктів владних по вноважень у справах про прит ягнення до адміністративної відповідальності; усі адмін істративні справи щодо спорі в фізичних осіб з суб'єктами в ладних повноважень з приводу обчислення, призначення, пер ерахунку, здійснення, наданн я, одержання пенсійних випла т, соціальних виплат непраце здатним громадянам, виплат з а загальнообов'язковим держа вним соціальним страхування м, виплат та пільг дітям війни , інших соціальних виплат, доп лат, соціальних послуг, допом оги, захисту, пільг.

Таким чином, спори з приводу обчислення, призначення, пер ерахунку, здійснення, наданн я, одержання пенсійних випла т та інших соціальних виплат , доплат, соціальних послуг, до помоги, захисту, пільг розгля даються в порядку адміністра тивного, а не цивільного судо чинства.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 205 ЦПК У країни, суд закриває провадж ення у справі, якщо справа не п ідлягає розгляду в порядку ц ивільного судочинства.

Виходячи з вищенаведеного , керуючись ст. ст. 15, ч.1 п.1 ст. 205, 206, 208 -210, ч.2 ст. 294, ЦПК України, су д,-

У Х В А Л И В:

Цивільну справу за позо вом ОСОБА_2 до Управління Пенсійного Фонду України в Б ережанському районі про стя гнення недоплаченої щомісяч ної державної соціальної доп омоги відповідно до вимог За кону України «Про соціальний захист дітей війни» провадж енням закрити.

Ухвала набирає законної си ли після закінчення строку н а її оскарження.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Терноп ільської області через Береж анський районний суд шляхом подачі апеляційної скарги пр отягом п'яти днів з дня її прог олошення. У разі якщо ухвалу б уло постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляц ійна скарга подається протяг ом п' яти днів з дня отриманн я копії ухвали.

Суддя Бережанського

районного суду Тернопільс ької області Данилів О.М.

СудБережанський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення28.09.2010
Оприлюднено15.01.2011
Номер документу13007178
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-908

Рішення від 19.01.2012

Цивільне

Апеляційний суд Сумської області

Лузан Л. В.

Рішення від 09.12.2011

Цивільне

Новоселицький районний суд Чернівецької області

Вівчар Г. А.

Рішення від 29.03.2011

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Горощук О. В.

Рішення від 24.12.2010

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Черненко Володимир Олександрович

Ухвала від 20.12.2010

Цивільне

Любашівський районний суд Одеської області

Споришева Надія Іванівна

Ухвала від 28.09.2010

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Данилів Олена Миронівна

Ухвала від 25.11.2010

Цивільне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Гавриленко Віктор Григорович

Рішення від 07.09.2010

Цивільне

Великобілозерський районний суд Запорізької області

Яцун Оксана Олександрівна

Рішення від 30.11.2010

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Бойко Іван Іванович

Рішення від 22.11.2010

Цивільне

Оржицький районний суд Полтавської області

Грузман Тетяна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні