Постанова
від 17.01.2011 по справі 19/39-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путя тинський, 3/65

ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

Від "17" січня 2011 р. Справа № 19/39-Б.

Суддя Макаревич В.А.

Розглянув заяву Радоми шльського районного центру з айнятості (м.Радомишль)

про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відп овідальністю "Селекційно-нас інневий центр "Поліський" (с.Ле ніне, Радомишльського району , Житомирської області)

Присутні:

від ініціюючого кредитора : Яковенко Т.М., дор. № 57 від 14.01.20 11р.

від боржника: не з'явився

прийняли участь: арбітр ажний керуючий Терещук О.В., лі цензія серії НОМЕР_1

Розглянувши матеріали сп рави про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відпо відальністю "Селекційно-насі нневий центр "Поліський" (с.Лен іне, Радомишльського району, Житомирської області), заслу хавши представника ініціююч ого кредитора, господарський суд

ВСТАНОВИВ

02.08.2010 р. за заявою Радомишл ьського районного центру зай нятості ( м. Радомишль, Житомир ської області) господарський суд порушив провадження у сп раві про банкрутство Товарис тва з обмеженою відповідальн істю "Селекційно-насінневий центр "Поліський" (с.Леніне, Ра домишльського району, Житоми рської області), у зв'язку з не спроможністю боржника погас ити заборгованість.

За результатами розгляду с прави в засіданні суду, госпо дарський суд встановив наявн ість та неоплатність заборго ваності боржника перед ініці юючим кредитором на суму 27877,99 г рн., з яких: 26533,39 грн. - недоїмка по сплаті страхових внесків, 1344,60 грн. - пеня.

Товариство з обмеженою від повідальністю "Селекційно-на сінневий центр "Поліський" (с.Л еніне, Радомишльського район у, Житомирської області) заре єстровано Радомишльською ра йонною державною адміністра цією Житомирської області 23. 07.1999р. за № 17 ( а.с. 12).

Згідно довідки з Єдиного де ржавного реєстру юридичних т а фізичних осіб - підприємців станом на 14.07.2010 р. щодо Товарист ва з обмеженою відповідальні стю "Селекційно-насінневий ц ентр "Поліський" (с.Леніне, Рад омишльського району, Житомир ської області, вул. Леніна, ід ентифікаційний код 03744304) внесе но запис №8 у рядку " Дата прове дення, номер запису та назва р еєстраційної дії" записано: " В несення інформації щодо відс утності юридичної особи за в казаною адресою" ( а.с. 26 -28).

Згідно із ст. 52 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом" визначено особливості банкрутства від сутнього боржника.

Ухвалою суду про порушення провадження у справі про бан крутство від 02.08.2010р. та ухвалами суду від 13.08.2010р., від 12.10.2010р., від 11.11.201 0р. та від 13.12.2010р. боржника було п овідомлено про час, місце та дату судового засідання, а також про необхідність под ання заперечень щодо вимог заявника.

Як свідчать матеріали спра ви, боржник відзиву на заяву і ніціюючого кредитора не пода в, на виклик суду не з'явився.

Надіслані на адресу боржни ка ухвали, повернулись до суд у з відміткою поштового відд ілення " підприємства не існу є".

Подані ініціюючим кредито ром докази, а саме: довідка ДПІ у Радомишльському районі № 286 3/18-010 від 11.05.2010р. про те, що боржник н е подає звітність до податко вої інспекції з липня 2006р. (а.с.8), довідка Комунального підпр иємства " Житомирське обласн е міжміське бюро технічної і нвентаризації" № 1187 від 12.04.2010р. пр о відсутність за боржником п рава власності на нерухоме м айно (а.с.10), довідка Державног о підприємства " Центр держав ного земельного кадастру" № 893 від 07.06.2010р. про відсутність за б оржником на праві власності земельних ділянок ( а.с. 31), дові дка Радомишльського ВРЕР УДА І УМВС України № 42 від 07.04.2010р. про відсутність транспортних за собів за боржником ( а.с. 11), дові дка Інспекції Держтехнагляд у № 467/09 від 27.09.2010р. про відсутність транспортних засобів за бор жником ( а.с. 65), довідка Ленінсь кої сільської ради Радомишль ського району Житомирської о бласті № 14 від 12.01.2011р. про те, що на території сільської ради за боржником немає у приватній власності та у користуванні земельних ділянок свідчать про відсутність підприємниц ької діяльності боржника, а т акож про неспроможність бор жника відновити свою платосп роможність та задовольнити в изнані судом вимоги ініціююч ого кредитора не інакше як че рез застосування ліквідацій ної процедури.

Оскільки боржник неспромо жний ліквідувати заборгован ість перед ініціюючим кредит ором, господарський суд вваж ає за необхідне визнати борж ника банкрутом та відкрити л іквідаційну процедуру.

Представник ініціюючого к редитора подав клопотання № 911 від 11.102010р. ( а.с. 67) про призначенн я ліквідатором по справі арб ітражного керуючого Терещук а Олександра Володимировича . Заява арбітражного керуючо го Терещука О.В. та копія ліцен зії НОМЕР_1 від 27.11.2006р. на пра во зайняття діяльністю арбіт ражного керуючого долучені д о матеріалів справи ( а.с. 88-90).

Враховуючи ст.ст. 22, 23 Закону т а особливості провадження у справі про банкрутство відсу тнього боржника, визначені с таттею 52 Закону, господарськи й суд приймає постанову про в изнання боржника банкрутом т а відкриття ліквідаційної пр оцедури за відсутності остан нього.

Відповідно до статті 23 Зако ну з дня прийняття господарс ьким судом постанови про виз нання боржника банкрутом і в ідкриття ліквідаційної проц едури скасовується арешт, на кладений на майно боржника, ч и інші обмеження щодо розпор ядження майном такого боржн ика.

Відповідно до п.7 ст.37 Закону України "Про виконавче прова дження" визнання господарськ им судом боржника банкрутом є підставою для закінчення виконавчого провадження та п ередачі виконавчого докуме нта (документів) ліквідацій ній комісії чи арбітражному керуючому.

Враховуючи викладене, керу ючись ст.ст. 22-25, 52 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом", ст. 39 Закону У країни "Про державну реєстр ацію юридичних та фізичних осіб - підприємців", ст. 86 ГПК Ук раїни, господарський суд,

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкрутом То вариство з обмеженою відпові дальністю "Селекційно-насінн евий центр "Поліський" (260367, Жито мирська область, Радомишльсь кого району, с. Леніне, вул. Лен іна), яке зареєстровано Радом ишльською районною державно ю адміністрацією Житомирськ ої області 23.07.1999р. за № 17, ідентиф ікаційний код 03744304).

2. Відкрити ліквідаційну про цедуру Товариства з обмежено ю відповідальністю "Селекцій но-насінневий центр "Поліськ ий" ( с. Леніне, Радомишльськог о району, Житомирської облас ті).

3. Призначити ліквідатором Т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Селекційно-насін невий центр "Поліський" ( с. Лен іне, Радомишльського району, Житомирської області) арбіт ражного керуючого Терещука О лександра Володимировича ( і дентифікаційний код НОМЕР _2), який має ліцензію на прав о провадження діяльності арб ітражного керуючого серії НОМЕР_1 від 27.11.2006р. та мешкає з а адресою: 10005, АДРЕСА_1.

4. Зобов'язати ліквідатора Т ерещука О.В. забезпечити вико нання повноважень ліквідато ра Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Селекційно-н асінневий центр "Поліський" ( с . Леніне, Радомишльського рай ону, Житомирської області) в п орядку, визначеному ст. 25 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” та належне виконання заход ів, передбачених ст. 29- 31 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, спрямованих на задоволення вимог кредиторів, а саме:

- повідомити усіх відомих кр едиторів відсутнього боржни ка шляхом опублікування огол ошення у засобах масової інф ормації та надіслання письмо вого повідомлення;

- надати реєстр вимог креди торів, складений з врахуванн ям вимог ст. 31 Закону України " П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом" та відповідн о до методичних рекомендацій щодо заповнення реєстру вим ог кредиторів, затверджених наказом Міністерства економ іки України № 788 від 02.07.2010 р.;

- довести через засоби масо вої інформації повідомлення про втрату дійсності печатк ою та штампом банкрута у разі наявності доказів їх вигото влення та за відсутності їх н а підприємстві;

- виявити додаткові докази про наявність/відсутність у банкрута майна на праві влас ності/користування;

- здійснити інвентаризацію майнових активів та заборго ваності банкрута, в тому числ і, перед найманими працівник ами;

- припинити трудові відноси ни підприємства-банкрута з н айманими працівниками відпо відно до законодавства Украї ни про працю;

- виявити документи банкрут а, які відповідно до норматив но-правових документів підля гають обов'язковому зберіган ню;

- закрити рахунки банкрута у банківських установах, вияв лені при проведенні ліквідац ійної процедури за винятком основного рахунку боржника.

- надіслати копію постанови керівнику боржника для вико нання її вимог, докази надати суду;

- за результатами проведено ї роботи, згідно зі ст. 32 зазнач еного Закону, подати ліквіда ційний баланс, звіт про прове дену роботу та інші матеріал и, що свідчать про виконання л іквідатором покладених на нь ого обов' язків (докази, що с відчать про відсутність лікв ідаційної маси; реєстр вимог кредиторів з зазначенням су м, які є неможливими до погаше ння).

5. Керівнику Товариства з об меженою відповідальністю "Се лекційно-насінневий центр "П оліський" протягом 15 днів з дн я прийняття постанови про ви знання боржника банкрутом пе редати ліквідатору Терещуку О.В. бухгалтерську та іншу до кументацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута.

Попередити про відповідал ьність за ухилення від викон ання зазначених обов'язків.

6. Скасувати арешт накладени й на майно та грошові кошти бо ржника, а також інші обмежен ня щодо розпорядження його майном.

7. Призначити засідання госп одарського суду для звіту лі квідатора на "22" березня 2011 р. о 11:0 0 в кім.№ 409.

8. Ліквідатору Терещуку О.В. п одати суду звіт про проведен у роботу з підтверджуючими д окументами.

9. Зазначити, що арбітражний керуючий - ліквідатор є особ ою, яка має право вчиняти юрид ичні дії від імені юридичної особи - Товариства з обмежено ю відповідальністю "Селекцій но-насінневий центр "Поліськ ий" без довіреності, у тому чи слі підписувати договори.

10. В засідання суду викликат и уповноваженого представни ка ініціюючого кредитора та ліквідатора Терещука О.В.

11. Копію постанови надіслат и боржнику, ініціюючому кред итору, державному реєстратор у Радомишльської районної де ржавної адміністрації, Секто ру з питань банкрутства у Жит омирській області Державног о департаменту з питань банк рутства, ВДВС Радомишльсько го РУЮ та арбітражному керую чому (ліквідатору) Терещуку О .В.

Суддя Мака ревич В.А.

Віддрукувати:

1 - в справу

2 - заявнику

4 - ВДВС Радомишльського РУЮ ( рек.)

5 - Житомирському обласному сектору з питань банкрутс тва

6 - державному реєстратору Радомишльської РДА ( рек. з пов . про вруч.)

7 - боржнику

8 - ліквідатору Терещуку О.В. ( рек. з пов. про вруч.)

9 - Ленінській сільські раді

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення17.01.2011
Оприлюднено26.01.2011
Номер документу13489803
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/39-б

Ухвала від 02.08.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 14.02.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 21.03.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 11.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 28.08.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 28.08.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 12.06.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 17.05.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 15.03.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Постанова від 17.01.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні