Ухвала
від 28.08.2012 по справі 19/39-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

Від "28" серпня 2012 р. Справа № 19/39-Б

За заявою: Радомишльського районного центру зайнятості (м.Радомишль)

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю "Селекційно-насінневий центр "Поліський" (с.Леніне Радомишльського району)

про визнання банкрутом

Суддя Макаревич В.А.

Присутні:

- від кредиторів: Дяченко Г.С., начальник ВВДФССНВ у Радомишльському районі, посв № 337 від 09.06.2006р.

- від боржника: Терещук О.В. - ліквідатор

В провадженні господарського суду Житомирської області знаходиться справа № 19/39-Б за заявою Радомишльського районного центру зайнятості про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Селекційно-насінневий центр "Поліський".

Ухвалою господарського суду від 02.08.2010 р. порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ "Селекційно-насінневий центр "Поліський" за правилами ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою господарського суду від 17.01.2011р. ТОВ "Селекційно-насінневий центр "Поліський" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Терещука О.В.

Ухвалою суду від 01.09.2011р. ліквідатора було зобов"язано вчинити певні дії по справі.

02.07.2012р. до суду від Радомишльського районного суду Житомирської області надійшли копії заочного рішення та судового наказу про стягнення з боржника на користь фізичної особи заборгованості по заробітній платі в сумі 1905,48 грн.

12.07.2012р. до суду від Ленінської сільської ради Радомишльського району надійшов лист №187 від 25.06.2012р., у якому повідомляється про те, що майно за ТОВ СНЦ "Поліський", а саме, зерносховище (АВМ), склад міндобрив, два жилих будинки не рахується. Дане майно знаходиться у приватній власності громадянина Шереметьєва О.Є. (договір купівлі-продажу від 25.10.2008р.).

У судовому засіданні ліквідатор повідомив про вчинені дії. На виконання вимог попередньої ухвали надав: проміжний звіт про здійснення ліквідаційної процедури, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, копію листа Радомишльського РВ УМВС в Житомирській області №3930 від 15.05.2012р., копію постанови про відмову в порушенні кримінальної справи від 15.03.2012р., реєстр вимог кредиторів.

У своєму звіті ліквідатор повідомив, що ним була проведена певна робота у ліквідаційній процедурі, а саме:

- від Радомишльського РВ УМВС України в Житомирській області надійшов лист від 15.05.2012р., яким повідомляється про відмову в порушенні кримінальної справи відносно Ляшевського А.І. за ст.ст.357,382 КК України за результатами додаткової перевірки;

- від Ленінської селищної ради отримано листа від 16.05.2012р., яким повідомляється, що зерносховище, два жилих будинки, склад міндобрив знаходяться у приватній власності громадянина Шереметьєва О.Є.;

- від ВДВС Радомишльського РУЮ наручно отримано фотокопії книги протоколів загальних зборів співвласників майна колишніх членів КСП "Заповіт" Радомишльського району Житомирської обалсті;

- внесено зміни до ЄДР юридичних осіб та отримано витяг.

Крім того, у судовому засіданні ліквідатор подав клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури на два місяці.

Господарський суд, розглянувши подане клопотання, оцінивши всі докази в сукупності у відповідності до ст. 43 ГПК України, вважає за необхідне зазначити наступне.

За змістом ч. 2 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" загальний строк ліквідаційної процедури боржника не може перевищувати 18 місяців.

У ст. 86 Постанови ВСУ № 15 від 18.12.2009 р. "Про судову практику в справах про банкрутство" (далі - Постанова № 15) зазначено, що ліквідатор зобов'язаний вчинити ліквідаційні заходи і передати на затвердження господарському суду звіт та ліквідаційний баланс у встановлений строк, проте, невиконання ліквідатором цих дій у граничні строки, визначені Законом, не є підставою для припинення провадження у справі.

Наслідків перевищення строку ліквідаційної процедури, як зазначає Верховний Суд України у Постанові Пленуму № 15, Закон № 2343 не містить.

В свою чергу, у ч. 3 статті 24 Закону № 2343 зазначено, що ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Законом та іншими нормативно-правовими актами.

Таким чином, оскільки всі необхідні заходи, що є обов'язковими для здійснення в ліквідаційній процедурі банкрута ліквідатором Терещуком О.В. в межах строку ліквідпроцедури в повному обсязі не виконано, господарський суд визнає клопотання ліквідатора обґрунтованим та продовжує строк ліквідаційної процедури та строк повноважень ліквідатора Терещука О.В. на два місяці до 16.11.2012р. згідно резолютивної частини ухвали суду.

Крім того, на виконання вимог ухвали господарського суду Житомирської області від 12.06.2012. (направленої на адресу Радомишльського РВ УМВС України в Житомирській області рекомендованим з повідомленням) на запит суду не надійшла відповідь від Радомишльського РВ УМВС України в Житомирській області про результати перевірки заяви ліквідатора боржника Терещука О.В. №281/39 від 06.07.2011р. про вчинення незаконних дій колишнім керівником боржника ТОВ "Селекційно-насінневий центр "Поліський" Ляшевським О.І.

Таким чином, суд вважає за необхідне повторно направити запит до Радомишльського РВ УМВС України в Житомирській області про надання інформації щодо результатів перевірки заяви ліквідатора боржника Терещука О.В. №281/39 від 06.07.2011р. про вчинення незаконних дій колишнім керівником боржника ТОВ "Селекційно-насінневий центр "Поліський" Ляшевським О.І.

Представник ВВДФССНВ у Радомишльському районі заявлені вимоги до боржника підтримав у повному обсязі.

Ліквідатор надав клопотання про затвердження реєстру вимог кредиторів.

Розглянувши поданий реєстр вимог кредиторів, заслухавши пояснення представника кредитора, ліквідатора, господарський суд

ВСТАНОВИВ

У газеті "Голос України" № 19(5019) від 02.02.2011р. було опубліковано оголошення про те, що постановою Господарського суду Житомирської області від 17.01.2011р. Товариство з обмеженою відповідальнястю "Селекційно-насінневий центр "Поліський" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру ( а.с. 160,т.1).

Після опублікування зазначеного оголошення до господарського суду звернулись кредитори.

Ліквідатором складено і подано до господарського суду реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальнястю "Селекційно-насінневий центр "Поліський" (с. Леніне, Радомишльського району, Житомирської області) .

До реєстру вимог кредиторів включено вимоги наступних кредиторів:

1. Виконавчої дирекції Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на суму 3541,15 грн. основного боргу, який віднесено до другої черги;

2. Управління Пенсійного фонду України в Радомишльському районі на суму 37746,39 грн. основного боргу, який віднесено до другої черги, 12088,57 грн. неустойки (пеня, штраф), яку віднесено до шостої черги;

3. Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Радомишльському районі на суму 153069,46 грн. основного боргу, який віднесено до другої черги;

4. Радомишльського районного центру зайнятості на суму 26533,39 грн. основного боргу, який віднесено до другої черги, 1344,60 грн. неустойки (пеня, штраф), які віднесено до шостої черги.

5. Заборгованість по заробітній платі на суму 1905,48 грн., яка віднесена до другої черги.

Згідно абзацу 7 ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон) до складу грошових зобов'язань боржника не зараховуються недоїмка (пеня, штраф), визнана на дату подання заяви до господарського суду.

Згідно ч. 2 ст. 15 Закону у реєстрі вимог кредиторів повинні міститися відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов'язаннями чи зобов'язаннями щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), черговість задоволення кожної вимоги, окремо розмір неустойки (штрафу, пені).

Черговість задоволення вимог кредиторів визначена у ст. 31 Закону, у зв'язку з чим неустойка (пеня, штраф) відображаються у реєстрі окремим рядком та підлягає задоволенню у шосту чергу.

Суми неустойки (штрафу, пені) включаються в реєстр вимог кредиторів окремим рядком і не можуть бути підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному кредитору при прийнятті рішення на зборах кредиторів та на засіданні комітету кредиторів.

У ст. 16 Закону передбачається на час дії процедур банкрутства утворення представницького органу кредиторів - комітету кредиторів, який обирається зборами кредиторів, у складі не більше семи осіб.

Відповідно до ч. 6 ст. 16 Закону, вибори комітету кредиторів проводяться за списком відкритим голосуванням більшістю голосів присутніх на зборах кредиторів, визначених пропорційно сумі вимог кредиторів, включених до реєстру вимог кредиторів, кратній тисячі гривень.

Порядок та черговість задоволення вимог кредиторів визначений в статті 31 Закону застосовується також у разі здійснення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника за правилами статті 52 Закону.

У своєму звіті ліквідатор повідомив, що доказів про існування в обліку боржника боргу із заробітної плати перед працівниками боржника на дату порушення провадження у справі не має.

Проте, на запит суду надійшов судовий наказ Радомишльського районного суду Житомирської області від 26.06.2008р., яким стягнуто з боржника на користь фізичної особи 1905,48 грн. нарахованої та невиплаченої заробітної плати в сумі 1905,48 грн. При цьому, в матеріалах справи відсутні будь-які докази проведення розрахунку невиплаченої заробітної плати в сумі 1905,48 грн. Як вбачається з наданого до суду реєстру ліквідатором включено заборгованість з невиплаченої заробітної плати в сумі 1905,48 грн. до реєстру вимог кредиторів до другої черги.

Дослідивши матеріали справи та надані докази, суд приходить до висновку про обгрунтованість включення в реєстр вимог кредиторів заборгованості по заробітній платі в сумі 1905,48 грн.

Обґрунтованість включення до реєстру вимог вищезазначених кредиторів підтверджується доданими до заяв кредиторів документами та іншими матеріалами справи, які оглянуті та досліджені в судовому засіданні.

Враховуючи викладене, господарський суд, вважає за необхідне затвердити реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальнястю "Селекційно-насінневий центр "Поліський" (с. Леніне, Радомишльського району, Житомирської області), долучити до матеріалів справи звіт ліквідатора, повторно направити запит до Радомишльського РВ УМВС України в Житомирській області про надання інформації щодо результатів перевірки заяви ліквідатора боржника Терещука О.В. №281/39 від 06.07.2011р. про вчинення незаконних дій колишнім керівником боржника ТОВ "Селекційно-насінневий центр "Поліський" Ляшевським О.І. та призначити наступне засідання суду для з'ясування стану здійснення ліквідаційної процедури.

Керуючись ст. 86 ГПК України, ст.ст. 1, 16, 22-32, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд,-

УХВАЛИВ

1. Звіт ліквідатора прийняти до відома та долучити до матеріалів справи.

2. Продовжити строк ліквідаційної процедури та строк повноважень ліквідатора Терещука О.В. на два місяці до 16.11.2012р.

3. Затвердити реєстр вимог кредиторів ТОВ "Селекційно-насінневий центр "Поліський" (с. Леніне, Радомишльського району, Житомирської області) у складі кредиторів:

1). Виконавчої дирекції Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на суму 3541,15 грн. основного боргу, яку віднести до другої черги;

2). Управління Пенсійного фонду України в Радомишльському районі на суму 37746,39 грн. основного боргу, яку віднести до другої черги, 12088,57 грн. неустойки (пеня, штраф), яку віднесено до шостої черги;

3). Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Радомишльському районі на суму 153069,46 грн. основного боргу, яку віднести до другої черги;

4). Радомишльського районного центру зайнятості на суму 26533,39 грн. основного боргу, яку віднести до другої черги, 1344,60 грн. неустойки (пеня, штраф), яку віднести до шостої черги.

5). Заборгованість по заробітній платі на суму 1905,48 грн., яку віднести до другої черги.

4. Вважати погашеними вимоги конкурсних кредиторів ТОВ "Селекційно-насінневий центр "Поліський" (с. Леніне, Радомишльського району, Житомирської області), які виникли до порушення провадження у справі по банкрутству та не заявлені в господарський суд у встановлений для їх подання строк .

5. Перші загальні збори кредиторів ТОВ "Селекційно-насінневий центр "Поліський" (с. Леніне, Радомишльського району, Житомирської області) провести за місцезнаходженням боржника за адресою: с. Леніне, Радомишльського району, вул. Леніна, Житомирської області.

6. Обов'язки по організації проведення зборів кредиторів покласти на ліквідатора боржника Терещука О.В.

7. Призначити наступне засідання на "11" жовтня 2012 р. о 10:00 в приміщенні господарського суду Житомирської області за адресою: м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, кім. № 409.

8. Зобов'язати ліквідатора:

- надати проміжний звіт про хід ліквідаційної процедури з підтверджуючими документами;

- надати протокол зборів кредиторів та протокол засідання комітету кредиторів;

- надати докази закриття рахунків банкрута у банківських установах, виявлених при проведенні ліквідаційної процедури за винятком основного рахунку боржника;

- виявити документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових актів підлягають обов'язковому зберіганню;

- надати докази про вжиті заходи та результати розшуку майна банкрута (згідно довідки УДАІ 15 одиниць техніки знято з реєстрації умовно);

- за результатами проведеної роботи, згідно зі ст. 32 зазначеного Закону, подати ліквідаційний баланс, звіт про проведену роботу та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього обов'язків (докази, що свідчать про відсутність ліквідаційної маси; реєстр вимог кредиторів з зазначенням сум, які є неможливими до погашення).

9. Повторно направити запит до Радомишльського РВ УМВС України в Житомирській області стосовно повідомлення інформації про результати перевірки фактів, викладених у заяві ліквідатора боржника Терещука О.В. №281/39 від 06.07.2011р. про вчинення незаконних дії колишнім керівником боржника ТОВ "Селекційно-насінневий центр "Поліський" Ляшевським О.І.

Попередити Радомишльський РВ УМВС України в Житомирській області про можливість винесення господарським судом окремої ухвали в порядку ст.90 ГПК України у зв'язку з повторним невиконанням ухвали суду та направлення її до УМВС України в Житомирській області для вжиття відповідних заходів реагування.

10. В судове засідання викликати ліквідатора та уповноважених представників кредиторів.

Суддя Макаревич В.А.

Друк. :

1 - до справи,

2 - ініціюючому кредитору,

3 - ліквідатору,- реком. або наручно з підписом в журналі

4 - ВВД ФСС від НВВ та ПЗУ в Радомишльському районі (рек. з пов.)

5 - ВД ЖОВ ФСС з ТВП (рек. з пов.)

6 - УПФУ в Радомишльському районі - рек. з пов.

7 - Радомишльський РЦЗ (рек. з пов.)

8 .Радомишльський РВ УМВС України в Житомир. області разом з запитом (реком. з повід.)

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення28.08.2012
Оприлюднено05.09.2012
Номер документу25848347
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/39-б

Ухвала від 02.08.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 14.02.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 21.03.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 11.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 28.08.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 28.08.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 12.06.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 17.05.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 15.03.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Постанова від 17.01.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні