Ухвала
від 17.05.2012 по справі 19/39-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

Від "17" травня 2012 р. Справа № 19/39-Б

За заявою Радомишльського районного центру зайнятості (м.Радомишль)

До боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Селекційно-насінневий центр "Поліський" (с.Леніне Радомишльського району)

про визнання банкрутом

Суддя Макаревич В.А.

В засіданні суду прийняли участь:

-від кредиторів: не з'явився

-від боржника: Терещук О.В. - ліквідатор

В провадженні господарського суду Житомирської області знаходиться справа № 19/39-Б за заявою Радомишльського районного центру зайнятості про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Селекційно-насінневий центр "Поліський".

Ухвалою господарського суду від 02.08.2010 р. порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ "Селекційно-насінневий центр "Поліський" за правилами ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою господарського суду від 17.01.2011 р. ТОВ "Селекційно-насінневий центр "Поліський" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Терещука О.В.

Ухвалою господарського суду від 15.03.2012 р. ліквідатора зобов'язано вчинити певні дії по справі.

В судовому засіданні ліквідатор Терещук О.В. повідомив про вчинені дії та надав проміжний звіт станом на 15.03.2012 р. з додатками.

У своєму звіті ліквідатор повідомив про наступне:

- від Прокуратури Радомишльського району Житомирської області отримано лист, з якого вбачається про скасування постанови старшого о/у СДСБЕЗ Радомишльського РВ УМВС України в Житомирській області Зіневича М.Л. від 14 липня 2011 року про відмову в порушенні кримінальної справи відносно ОСОБА_4 за ст.357 та ст. 382 КК України, у зв'язку з неповнотою досліджень обставин справи;

- у зв'язку з проведенням перевірки , додатково направлено лист з копією листа Державної виконавчої служби у Радомишльському районі Житомирської області від 05.12.2005року №11552, у якому зазначається, що під кредиторську заборгованість виділено слідкуюче майно: зерносховище ( АВМ) -18800грн., Хмелесушка-25000грн., трактор ДТ-75-8200грн., автобус КАВЗ-9000грн., два жилих будинки(54000х2)-108000грн., м/причіп до автомобіля ЗІЛ -5000грн., причіп-гноєрозкидач ПТР-10-10000грн., склад міндобрив-20000грн., автомобіль ГАЗ -52(2шт.) - 6200грн.; направлено запит до сільської ради с.Леніне, щодо надання відомостей про наявність нерухомого майна, у вищезазначеному списку;

- щодо відсутності автотранспорту, зареєстровано боржником, ліквідатором будуть вжиті заходи після отримання результатів проведення повторної перевірки від Радомишльського РВ УМВС України в Житомирській області фактів незаконних дій керівника боржника ОСОБА_4 зазначених у заяві, у порядку передбаченому ст.97 КПК України;

- до Радомишльського РВ УМВС України в Житомирській області направлено лист з проханням повідомити про результати перевірки звернення щодо незаконних дій керівника боржника ОСОБА_4, у тому числі відсутність автотранспорту;

- подано запит до ГУДКУ у Житомирській області МФО 31103 про видачу довідки про закриття рахунків боржника у цій установі. Щодо закриття рахунків в комерційних банках печатка боржника та необхідні кошти на цей час відсутні.

- до Управління агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації подано запит про надання копії документів, що стосуються розпаювання майна Приватного колективного підприємства «Заповіт» та колгоспу «Заповіт» с.Леніне Радомишльського району Житомирської області;

- щодо заборгованості із заробітної плати перед працівниками боржника на дату порушення провадження у справі про банкрутство документів, які могли бути доказами у ліквідатора відсутні.

У судовому засіданні була розглянута заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Хліб України-Полісся" (м. Житомир) про визнання грошових вимог до боржника на суму 134 053, 75 грн.

Представник Товариства з обмеженою відповідальністю "Хліб України-Полісся" (м. Житомир) у судове засідання не з"явився, хоча про час та місце розгляду справи був повідомлений вчасно та належним чином, про що свідчить підпис про отримання ухвали суду уповноваженою особою ТОВ "Хліб України-Полісся" на повідомленні про вручення поштового відправлення.

В реєстрі вимог кредиторів, наданих ліквідатором до справи( том 3 а.с.19 - 21), включені вимоги ТОВ "Хліб України-Полісся" (м. Житомир) на суму 134053,75 грн.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення ліквідатора, суд встановив наступне.

Після визнання Товариства з обмеженою відповідальністю "Селекційно-насіннєвий цент "Поліський" банкрутом, до господарського суду Житомирської області звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю "Хліб України-Полісся" (м. Житомир) про визнання грошових вимог до боржника на суму 134 053, 75 грн.

Згідно акту передачі - приймання від 31.07.2003р., на виконання п.3 постанови Кабінету Міністрів України від 15.05.2003р. №690, Державна акціонерна компанія "Хліб України" передало Державному підприємству "Агенство з реструктуризації заборгованості підприємств агропромислового комплексу" дебіторську заборгованість.

Як вбачається з договору -доручення №1-п від 04.01.2005р., укладеного між Житомирським обласним підприємством Державної акціонерної компанії "Хліб України" - Довіритель та Товариством з обмеженою відповідальністю "Хліб України - Полісся" - Повірений, Довіритель доручає Повіреному, а Повірений зобов"язується виконати від імені та за рахунок Довірителя дії щодо стягнення з боржників на користь Довірителя дебіторської заборгованості відповідно до розпорядження голови Житомирської обласної державної адміністрації від 30.03.2004р. №98 "Про регіональне замовлення на закупівлю продовольчого зерна з урожаю 2004р.". Надано відповідну довіреність №1д від 18.10.2010р., якою уповноважено ОСОБА_5 на ведення справ Житомирського ОДП ДАК "Хліб України", у тому числі, в господарських судах.

16.02.2005р. між Державним підприємством "Агенство з реструктуризації заборгованості підприємств агропромислового комплексу" - Довіритель та Товариством з обмеженою відповідальністю "Хліб України -Полісся" -Повірений був укладений договір доручення №84, згідно якого Довіритель доручає Повіреному, а Повірений зобов"язується виконати від імені Довірителя дії щодо стягнення з боржників на користь довірителя дебіторської заборгованості. Надано відповідну довіреність №369 від 11.01.2011р., якою уповноважено ОСОБА_5 на представництво інтересів Державного підприємства "Агенство з реструктуризації заборгованості підприємств агропромислового комплексу".

Проте, Товариство з обмеженою відповідальністю "Хліб України-Полісся" звернулось із заявою про визнання грошових вимог не в інтересах Державної акціонерної компанії "Хліб України" та не в інтересах Державного підприємства "Агенство з реструктуризації заборгованості підприємств агропромислового комплексу", а просило визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "Хліб України-Полісся" кредитором у справі №19/39-Б на суму 133928,75 грн.

При цьому, слід зазначити, що ухвалами господарського суду від 07.07.11 р., 01.09.11 р., 15.11.11 р. та 15.03.2012р. було зобов'язано ТОВ "Хліб України-Полісся" надати докази повноважень від Житомирського обласного ДП "ДАК "Хліб України" для звернення до господарського суду для стягнення боргу на користь Житомирського обласного ДП "ДАК "Хліб України", тобто, що ТОВ "Хліб України-Полісся"(м.Житомир) є належним кредитором для звернення з вимогами до боржника у даній справі. Однак, на день розгляду справи, вимоги суду не виконані.

Враховуючи вищевикладене, господарський суд вважає, що грошові вимоги на суму 134 053, 75 грн. заявлені ТОВ "Хліб України-Полісся"(м.Житомир) безпідставно, а тому, відмовляє у їх задоволенні та включенні до реєстру вимог кредиторів.

Крім того, на вимогу суду, від УПФУ в Радомишльському районі Житомирської області не надійшла інформація щодо наявності/відсутності заборгованості по заробітній платі у боржника за останній звітний період та не надано завіреної належним чином копії звітних даних ТОВ "Селекційно-насінневий центр "Поліський" за вересень 2009 року.

Також, на вимогу суду від ДПІ в Радомишльському районі не надійшов витяг з Єдиного реєстру заборон відчуження об"єктів нерухомого майна, у якому було зазначено про звільнення майнових активів ТОВ "Селекційно-насінневий центр "Поліський" (с. Леніне Радомишльського району) .

Дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне зобов'язати державного реєстратора Радомишльської районної державної адміністрації внести відомості про ліквідатора Терещука О.В. як особу, яка має право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю "Селекційно-насінневий центр "Поліський" без довіреності, у тому числі підписувати договори та надіслати на адресу господарського суду не пізніше дати судового засідання довідку з ЄДР.

Крім того, суд вважає за необхідне направити запит до Радомишльського районного суду Житомирської області про надання інформації стосовно наявності/відсутності судових рішень або проваджень за позовами працівників до Товариства з обмеженою відповідальністю "Селекційно-насінневий центр "Поліський" (с. Леніне Радомишльського району) про стягнення заборгованості по заробітній платі, аліментам, відшкодуванню шкоди, заподіяної здоров"ю та життю громадян, авторської винагороди, моральної шкоди.

З врахуванням викладеного, господарський суд призначає наступне засідання суду для з'ясування стану здійснення ліквідаційної процедури.

Керуючись ст. ст. 22-32, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Проміжний звіт ліквідатора прийняти до відома та долучити до матеріалів справи.

2. Відмовити Товариству з обмеженою відповідальністю "Хліб України-Полісся"(м.Житомир) про визнання грошових вимог до боржника на суму 134 053, 75 грн. та їх включенні до реєстру вимог кредиторів.

3. Призначити наступне засідання суду на "12" червня 2012 р. о 15:00 год. в приміщенні господарського суду Житомирської області за адресою: м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, кім. № 409.

4. Зобов'язати ліквідатора:

- надати проміжний звіт про хід ліквідаційної процедури з підтверджуючими документами;

- надати реєстр вимог кредиторів, складений з врахуванням вимог ст. 31 Закону України " Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та відповідно до методичних рекомендацій щодо заповнення реєстру вимог кредиторів, затверджених наказом Міністерства економіки України № 788 від 02.07.2010 р.;

- надати докази наявності/відсутності у банкрута заборгованості по заробітній платі перед найманими працівниками (з зазначенням сум боргу в розрізі кожного працівника та документів, які їх підтверджують, в тому числі відповідно довідки про кредиторську заборгованість із заробітної плати на суму 37454,89 грн. за період 2004 року);

- надати докази припинення трудових відносин підприємства-банкрута з найманими працівниками відповідно до законодавства України про працю;

- надати докази закриття рахунків банкрута у банківських установах, виявлених при проведенні ліквідаційної процедури за винятком основного рахунку боржника;

- виявити документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових актів підлягають обов'язковому зберіганню;

- надати докази про вжиті заходи та результати розшуку майна банкрута (згідно довідки УДАІ 15 одиниць техніки знято з реєстрації умовно);

- за результатами проведеної роботи, згідно зі ст. 32 зазначеного Закону, подати ліквідаційний баланс, звіт про проведену роботу та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього обов'язків (докази, що свідчать про відсутність ліквідаційної маси; реєстр вимог кредиторів з зазначенням сум, які є неможливими до погашення).

5. Направити запит до Радомишльського районного суду про надання інформації стосовно наявності/відсутності судових рішень або проваджень за позовами працівників до Товариства з обмеженою відповідальністю "Селекційно-насінневий центр "Поліський" (с. Леніне Радомишльського району) про стягнення заборгованості по заробітній платі.

6. Повторно зобов'язати ДПІ в Радомишльському районі виконати вимоги ухвали господарського суду про порушення справи про банкрутство від 02.08.10 р., а саме, звільнити майнові активи ТОВ «Селекційно-насіннєвий центр «Поліський»з податкової застави, накладеної 20.06.2003 року, повідомлення про податкову заставу від 10.06.2002 року за №80 та надати відповідні докази (завірену належним чином копію Витягу з Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна).

7. Направити копію ухвали від 17.05.2012 р. державному реєстратору Радомишльської районної державної адміністрації та зобов'язати державного реєстратора Радомишльської районної державної адміністрації внести відомості про те, що арбітражний керуючий - ліквідатор Терещук Олександр Володимирович (ідентифікаційний код НОМЕР_1, ліцензія на право провадження діяльності арбітражного керуючого серії НОМЕР_2 від 27.11.2006р., адреса проживання: 10005, АДРЕСА_1) є особою, яка має право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю "Селекційно-насінневий центр "Поліський" без довіреності, у тому числі підписувати договори та надіслати на адресу господарського суду не пізніше дати судового засідання довідку з ЄДР.

8. Повторно зобов'язати УПФУ в Радомишльському районі Житомирської області надати інформацію щодо наявності/відсутності заборгованості по заробітній платі у боржника за останній звітний період та надати завірену належним чином копію звітних даних ТОВ "Селекційно-насінневий центр "Поліський" за вересень 2009 року.

9. Викликати у судове засідання ліквідатора та представників кредиторів.

Суддя Макаревич В.А.

1 - до справи,

2 - ініціюючому кредитору,

3 - ліквідатору,- реком. або наручно з підписом в журналі

4 - ВВД ФСС від НВВ та ПЗУ в Радомишльському районі

5 - ВД ЖОВ ФСС з ТВП,

6 - УПФУ в Радомишльському районі - рек. з пов.

7 - ТОВ "Хліб України-Полісся" - рек. з повідомленням

8 - ДПІ в Радомишльському районі (12202, м. Радомишль, вул. Мала Житомирська, 21) - рек. з пов.

9.- держ. реєстратору Радомишльської район. держ. адміністр. - рек. з пов .

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення17.05.2012
Оприлюднено01.06.2012
Номер документу24326816
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/39-б

Ухвала від 02.08.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 14.02.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 21.03.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 11.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 28.08.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 28.08.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 12.06.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 17.05.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 15.03.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Постанова від 17.01.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні