Ухвала
від 15.03.2012 по справі 19/39-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



10002, м. Житомир, майдан Путят инський, 3/65

УХВАЛА

Від "15" березня 2012 р. Спра ва № 19/39-Б

За заявою Радомишльськ ого районного центру зайнято сті (м.Радомишль)

До боржника Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Селекційно-насінневий цен тр "Поліський" (с.Леніне Радоми шльського району)

про визнання банкрутом

Суддя Макаревич В.А.

В засіданні суду прийня ли участь:

від кредиторів: не з'явився

від боржника: Терещук О.В. - лі квідатор

В провадженні господарськ ого суду Житомирської област і знаходиться справа № 19/39-Б за заявою Радомишльського райо нного центру зайнятості про визнання банкрутом Товарист ва з обмеженою відповідальні стю "Селекційно-насінневий ц ентр "Поліський".

Ухвалою господарського су ду від 02.08.2010 р. порушено провадж ення у справі про банкрутств о ТОВ "Селекційно-насінневий центр "Поліський" за правилам и ст. 52 Закону України "Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом".

Постановою господарського суду від 17.01.2011 р. ТОВ "Селекційн о-насінневий центр "Поліськи й" визнано банкрутом, відкрит о ліквідаційну процедуру, лі квідатором банкрута признач ено арбітражного керуючого Т ерещука О.В.

Ухвалою господарського су ду від 14.02.12 р. ліквідатора зобов 'язано вчинити певні дії по сп раві.

В судовому засіданні лікві датор Терещук О.В. надав промі жний звіт ліквідатора станом на 14.03.12 р., з якого вбачається, що ліквідатором виконано насту пну роботу:

- отримано витяг з ЄДР юриди чних осіб та фізичних осіб пі дприємців з якого вбачається , що державним реєстратором в несено відомості про комісію з припинення - Терещука О.В. Во дночас у витягу, в графі "Керів ник юридичної особи та наявн ість обмежень щодо його повн оважень", а також "Прізвище, ім 'я та по батькові осіб, які маю ть право вчиняти юридичні ді ї від імені юридичної особи б ез довіреності, у тому числі п ідписувати договори та наявн ість обмежень щодо представн ицтва від імені юридичної ос оби" зазначено Міцкевич Марі я Петрівна (копія витягу з ЄДР юридичних осіб та фізичних о сіб підприємців додається до матеріалів справи).

Разом з тим постановою госп одарського суду від 17.01.2011 р. ТОВ "Селекційно-насінневий цент р "Поліський" визнано банкрут ом, ліквідатором банкрута пр изначено арбітражного керую чого Терещука О.В.

У зв'язку з вищевикладеним, господарський суд приходить до висновку зобов'язати держ авного реєстратора Радомишл ьської районної державної ад міністрації внести відомост і про те, що арбітражний керую чий - ліквідатор є особою, яка має право вчиняти юридичні д ії від імені юридичної особи - Товариства з обмеженою відп овідальністю "Селекційно-нас інневий центр "Поліський" без довіреності, у тому числі під писувати договори.

- отримано витяг з Єдиного р еєстру заборон відчуження об 'єктів нерухомого майна, з яко го вбачається, що 28.09.05 р. на підс таві постанови державної вик онавчої служби Радомишльськ ого районного управління юст иції накладено арешт на все н ерухоме майно (копія витягу з Єдиного реєстру заборон від чуження об'єктів нерухомого майна за № 35026015 від 24.02.12 р. додаєть ся до матеріалів справи);

- отримано витяг з Єдиного р еєстру заборон відчуження об 'єктів рухомого майна, в якому зазначено, що у Державному ре єстрі інформація щодо рухомо го майна боржника відсутня (к опія витягу з Єдиного реєстр у заборон відчуження об'єкті в рухомого майна за №35026165 від 24.02. 12 р. додається до матеріалів с прави);

- отримано витяг з Державног о реєстру правочинів, з якого вбачається, що 06.06.2005 року відбу лися загальні збори учасникі в (засновників), згідно рішенн я яких укладені договори поз ики від 07.10.2006 року з ОСОБА_2 н а суму 500 000 грн., з ОСОБА_1 на с уму 20 000 грн., з ОСОБА_4 на су му 15 000 грн., з ОСОБА_3 на суму 5 000 грн. є нотаріально посвідче ними (копія витягу З Державно го реєстру правочинів за №11041826 від 24.02.12 р. додається до матеріа лів справи);

- підготовлено пояснення су ду щодо відсутності підстав включення до реєстру кредито рів заборгованості перед пра цівниками боржника (поясненн я №52/39 від 14.03.12 р. додається);

- у звітному періоді не вияв лено майна боржника.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідно до статут у Товариства з обмеженою від повідальністю "Селекційно-на сінневий центр "Поліський", то вариство створюється в проце сі реорганізації Приватно-ко лективного підприємства "Зап овіт" та є його юридичним прав онаступником частини майна, що перейшла до ТОВ "Селекційн о-насінневий центр "Поліськи й" внаслідок реорганізації д аного Приватно-колективного підприємства "Заповіт".

Листом №106 від 05.11.2010 р. Ленінськ а сільська рада Радомишльськ ого району Житомирської обла сті повідомила, що в неї відсу тня інформація стосовно пере ліку та наявності майна, пере даного від колгоспу "Заповіт Ілліча", Приватно-колек тивного підприємства "Запові т" правонаступнику ТОВ "Селек ційно-насінневий центр "Полі ський", а також відсутні будь-я кі дані стосовно акту прийом у-передачі майна колгоспу "За повіт Ілліча" до ТОВ "Селекцій но-насінневий центр "Поліськ ий", наявності книги реєстрац ії майнових паїв та розпаюва ння колгоспу "Заповіт Ілліча ".

В матеріалах справи містит ься довідка №42 від 09.03.11 р., якою Ра домишльське ВРЕР УДАІ УМВС У країни в Житомирській област і повідомляє, що згідно їх обл ікових даних за ТОВ "Селекцій но-насінневий центр "Поліськ ий" зареєстровано 15 транспорт них засобів, які умовно зняті з обліку в зв'язку з непроходж енням державного технічного огляду.

Разом з тим в матеріалах спр ави міститься постанова Радо мишльського РВ УМВС України в Житомирській області про в ідмову в порушенні криміналь ної справи від 14.07.11 р., з якої вба чається, що відповідно до сві дчень останнього керівника Т ОВ "Селекційно-насінневий це нтр "Поліський" ОСОБА_2, авт омобілі, які зареєстровані з а ТОВ "Селекційно-насінневий центр "Поліський" належать до пайового фонду колишнього К СП "Заповіт" і були виділені в натурі пайовикам, проте не бу ли перереєстровані на їх ім'я з різних причин.

З приводу викладеного, госп одарський суд вважає за необ хідне наголосити на тому, що п ервинна реєстрація транспор тних засобів, перереєстраці я та зняття з обліку здійснюю ться відповідно Порядку де ржавної реєстрації (перереєс трації), зняття з обліку автом обілів, автобусів, а також сам охідних машин, сконструйован их на шасі автомобілів, мотоц иклів усіх типів, марок і моде лей, причепів, напівпричепів , мотоколясок, інших прирівня них до них транспортних засо бів та мопедів, затвердженог о Постановою Кабінету Мініс трів України від 07.09.1998 № 1388 ( з нас тупними змінами та доповненн ями).

У зв'язку з вищевикладеним, суд приходить до висновку зо бов'язати ліквідатора Терещу ка О.В. звернутися до Управлін ня агропромислового розвитк у Радомишльського РДА (або за необхідності до Головного У правління агропромислового розвитку Житомирської облас ної державної адміністрації ) для отримання інформації що до розпаювання майна колгосп у "Заповіт Ілліча", Приватно-к олективного підприємства "За повіт", як правопопередника Т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Селекційно-насін невий центр "Поліський" про, що зазначити в резолютивній ча стині ухвали господарського суду.

Відповідно, потребують вст ановленню обставини державн ої реєстрації транспортних засобів на праві власності з а ТОВ "Селекційно-насінневий центр "Поліський" відповідно до вище наведених законодав чих актів.

Окрім того, оскільки відпов ідно до п.34 Порядку № 1388 перере єстрація транспортних засо бів, що у зв'язку з ліквід ацією юридичних осіб пере даються іншим юридичним аб о фізичним особам, проводит ься на підставі свідоцтва пр о реєстрацію та засвідчених в установленому порядку коп ій прийнятих власниками або судом рішень про ліквідацію , в разі встановлення факту пе редачі транспортних засобів , які рахуються за ТОВ "Селекці йно-насінневий центр "Полісь кий", господарський суд вважа є за необхідне до винесення р ішення про ліквідацію боржни ка та припинення провадження у справі, зобов'язати ліквіда тора боржника подати докази передачі транспортних засоб ів, зареєстрованих за боржни ком фізичним особам, як співв ласникам майнових паїв, або і нші докази на підтвердження обставин зняття транспортн их засобів з обліку як об'єкті в права власності боржника.

Стосовно ТОВ "Хліб України-П олісся" господарський суд вв ажає за необхідне зазначити наступне: ухвалами від 07.07.11 р., 01.0 9.11 р., 15.11.11 р. господарський суд зо бов'язував ТОВ "Хліб України-П олісся" надати докази повнов ажень від Житомирського обла сного ДП "ДАК "Хліб України" дл я звернення до господарськог о суду для стягнення боргу на користь Житомирського облас ного ДП "ДАК "Хліб України", тоб то, що ТОВ "Хліб України-Полісс я"(м.Житомир) є належним кредит ором для звернення з вимогам и до боржника у даній справі, о днак ці вимоги не були викона ні.

Із врахуванням викладеног о, необхідно попередити ТОВ "Х ліб України-Полісся"(м.Житоми р), що в разі ненадання зазначе них доказів у господарського суду відсутні підстави для в ключення вимог ТОВ "Хліб Укра їни-Полісся" до реєстру вимог кредиторів.

Керуючись ст. 86 ГПК України, с т.ст. 22-32, 52 Закону України "Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом", господарський су д, -

УХВАЛИВ:

1. Проміжний звіт лікв ідатора станом на 14.03.12 р. прийня ти до відома та долучити до ма теріалів справи.

2. Призначити наступне засі дання суду на "17" травня 2012 р. о 10:00 в приміщенні господарсь кого суду Житомирської облас ті за адресою: м. Житомир, майд ан Путятинський, 3/65, кім. № 409.

3. Зобов'язати ліквідатора:

- надати проміжний звіт про хід ліквідаційної процедури з підтверджуючими документа ми;

- звернутися із запитом до У правління агропромислового розвитку Радомишльського РД А (або за необхідності до Голо вного Управління агропромис лового розвитку Житомирсько ї обласної державної адмініс трації) для отримання інформ ації щодо розпаювання майна колгоспу "Заповіт Ілліча", При ватно-колективного підприєм ства "Заповіт", як правопопере дника Товариства з обмеженою відповідальністю "Селекційн о-насінневий центр "Поліськи й";

- надати докази наявності/ві дсутності у банкрута заборго ваності по заробітній платі перед найманими працівникам и (з зазначенням сум боргу в ро зрізі кожного працівника та документів, які їх підтвердж ують, в тому числі відповідно довідки про кредиторську за боргованість із заробітної п лати на суму 37454,89 грн. за період 2004 року);

- надати докази припинення т рудових відносин підприємст ва-банкрута з найманими прац івниками відповідно до закон одавства України про працю;

- надати докази закриття рах унків банкрута у банківських установах, виявлених при про веденні ліквідаційної проце дури за винятком основного р ахунку боржника;

- виявити документи банкрут а, які відповідно до норматив но-правових актів підлягають обов'язковому зберіганню;

- надати докази про вжиті за ходи стосовно розшуку майна банкрута (згідно довідки УДА І 15 одиниць техніки знято з ре єстрації умовно);

- за результатами проведено ї роботи, згідно зі ст. 32 зазнач еного Закону, подати ліквіда ційний баланс, звіт про прове дену роботу та інші матеріал и, що свідчать про виконання л іквідатором покладених на нь ого обов' язків (докази, що с відчать про відсутність лікв ідаційної маси; реєстр вимог кредиторів з зазначенням су м, які є неможливими до погаше ння).

4. УПФУ в Радомишльському ра йоні Житомирської області на дати інформацію щодо наявнос ті/відсутності заборгованос ті по заробітній платі у борж ника за останній звітний пер іод та надати завірену належ ним чином копію звітних дани х ТОВ "Селекційно-насінневий центр "Поліський" за вересень 2009 року.

5. Зобов'язати державного ре єстратора Радомишльської ра йонної державної адміністра ції внести відомості про те, щ о арбітражний керуючий - лікв ідатор Терещук Олександр Вол одимирович (ідентифікаційни й код НОМЕР_2, ліцензія на п раво провадження діяльності арбітражного керуючого сері ї НОМЕР_1 від 27.11.2006р., адреса п роживання: АДРЕСА_1) є особ ою, яка має право вчиняти юрид ичні дії від імені юридичної особи - Товариства з обмежено ю відповідальністю "Селекцій но-насінневий центр "Поліськ ий" без довіреності, у тому чис лі підписувати договори та н адіслати на адресу господарс ького суду не пізніше дати су дового засідання довідку з Є ДР.

6. ДПІ в Радомишльському рай оні на виконання вимог ухвал и господарського суду від 02.08.10 р. звільнити майнові активи Т ОВ «Селекційно-насіннєвий це нтр «Поліський»з податкової застави, накладеної 20.06.2003 року, повідомлення про податкову заставу від 10.06.2002 року за №80 та на дати відповідні докази (заві рену належним чином копію Ви тягу з Єдиного реєстру забор он відчуження об'єктів нерух омого майна).

7. Зобов'язати ТОВ "Хліб Украї ни-Полісся" надати господарс ькому суду докази повноважен ь від Житомирського обласног о ДП "ДАК "Хліб України" для зве рнення до господарського суд у для стягнення боргу на кори сть Житомирського обласного ДП "ДАК "Хліб України"(тобто, що ТОВ "Хліб України-Полісся"(м.Ж итомир) є належним кредиторо м для звернення з вимогами до боржника у даній справі).

Суддя Макаревич В.А.

1 - до справи,

2 - ініціюючому кредитору,

3 - ліквідатору,

4 - ВВД ФСС від НВВ та ПЗУ в Рад омишльському районі

5 - ВД ЖОВ ФСС з ТВП,

6 - УПФУ в Радомишльському ра йоні - рек.

7 - ТОВ "Хліб України-Полісся" - рек. з повідомленням

8 - ДПІ в Радомишльському рай оні (12202, м. Радомишль, вул. Мала Ж итомирська, 21) - рек. з повідомл. + ухвала від 02.08.10р.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення15.03.2012
Оприлюднено27.03.2012
Номер документу22036504
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/39-б

Ухвала від 02.08.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 14.02.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 21.03.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 11.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 28.08.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 28.08.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 12.06.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 17.05.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 15.03.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Постанова від 17.01.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні