Ухвала
від 28.01.2011 по справі 6/506
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ С УД УКРАЇНИ

УХВАЛА

28 січня 2011 р. № 6/506

Вищий господарський суд У країни у складі колегії судд ів:

головуючого Ткаченко Н.Г.,

суддів: Катеринчук Л.Й., Коробе нко Г.П.

розглянувши матеріали

касаційної скарги Закарпатської обласної ради

на постанову Київського апеляційного г осподарського суду від 19.10.2010р.

господарського суду м. Києва

за позовом закритого акціонерного то вариства лікувально-оздоров чих закладів профспілок Укра їни "Укрпрофоздоровниця"

до Закарпатської обласної ра ди

треті особи, які не заявляю ть самостійних вимог на пред мет спору на стороні позивач а

1) Дочірнє підпр иємство "Санаторій "Карпати" з акритого акціонерного товар иства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України "Укрпрофоздоровниця",

2) Дочірнє підпр иємство "Санаторій "Синяк" зак ритого акціонерного товарис тва лікувально-оздоровчих за кладів профспілок України "У крпрофоздоровниця",

3) Дочірнє підприє мство "Санаторій "Квітка поло нини" закритого акціонерного товариства лікувально-оздор овчих закладів профспілок Ук раїни "Укрпрофоздоровниця",

4) Дочірнє підприєм ство "Санаторій "Сонячне Зака рпаття" закритого акціонерно го товариства лікувально-озд оровчих закладів профспілок України "Укрпрофоздоровниця ",

5) Дочірнє підприєм ство "Санаторій "Поляна" закри того акціонерного товариств а лікувально-оздоровчих закл адів профспілок України "Укр профоздоровниця",

6) Дочірнє підприєм ство "Санаторій "Верховина" за критого акціонерного товари ства лікувально-оздоровчих з акладів профспілок України " Укрпрофоздоровниця",

7) Дочірнє підприєм ство "Санаторій "Шаян" закрито го акціонерного товариства л ікувально-оздоровчих заклад ів профспілок України "Укрпр офоздоровниця"

про визнання нечинним і скасу вання рішення четвертої сесі ї п' ятого скликання Закарпа тської обласної ради №141 від 16.1 1.2006р. в частині

Вст ановиВ:

Касаційна скарг а Закарпатської обласної рад и на постанову Київського ап еляційного господарського с уду від 19.10.2010р. у справі № 6/506, яка н адійшла до Вищого господарсь кого суду України 27.01.2011р., не мож е бути прийнята до розгляду В ищим господарським судом Укр аїни, оскільки вона не відпов ідає вимогам розділу ХІІ1 Гос подарського процесуального кодексу України з наступних підстав.

Відповідно до ст. 110 ГПК України касаційна скарга мо же бути подана протягом двад цяти днів з дня набрання ріше нням місцевого господарсько го суду чи постановою апеляц ійного господарського суду з аконної сили.

02.12.10р. Закарпатська об ласна рада звернулась з каса ційною скаргою у справі № 6/506 по за межами встановленого ст.110 ГПК України строку із клопот анням про його відновлення.

Частиною 1 ст. 53 ГПК Украї ни передбачено право господа рського суду за заявою сторо ни, прокурора чи зі своєї ініц іативи визнати причину пропу ску встановленого законом пр оцесуального строку поважно ю і відновити пропущений стр ок.

Клопотання чи заява ск аржника про відновлення проц есуального строку повинна мі стити роз' яснення причин пр опуску і підстави, з яких заяв ник вважає ці причини поважн ими.

В клопотанні чи заяві п овинні бути докази того, що зд ійснити відповідні процесуа льні дії у визначений строк у заявника не було можливості .

На підтвердження пова жності причин пропуску строк у подачі касаційної скарги, с каржник посилається на те, що оскаржувана постанова надій шла до представника обласної ради 23.11.2010р., на підтвердження ч ого посилається на відмітку на листі Закарпатської облас ної ради.

Вказана обставин а колегією суддів не визнают ься як поважна причина пропу ску процесуального строку, о скільки зазначений лист не є належним доказом отримання 23.11.10 саме оскаржуваної постано ви та являється внутрішнім д окументом заявника.

За таких обставин коле гія суду не вбачає підстав дл я задоволення клопотання ска ржника про поновлення строку подачі касаційної скарги в з в' язку з ненаданням останні м доказів на підтвердження п оважності причин такого проп уску та на підтвердження від сутності можливості у заявни ка касаційної скарги здійсни ти відповідні процесуальні д ії у визначений законом стро к.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.111 3 ГПК України касаційна скарг а не приймається до розгляду і повертається судом, якщо ск аргу подано після закінчення строку, встановленого для її подання, без клопотання або т аке клопотання відхилено про відновлення цього строку.

Керуючись ст.ст. 53, 86, 110 та п.5 ст.1113 ГПК України, Вищий госп одарський суд України, -

УХВАЛИВ:

Відмовити Закарп атській обласній раді в задо воленні клопотання про відно влення пропущеного процесуа льного строку для подання ка саційної скарги.

Касаційну скаргу Зака рпатської обласної ради на п останову Київського апеляці йного господарського суду ві д 19.10.2010р. у справі № 6/506 повернути с каржнику без розгляду.

Головуючий суддя Н.Г. Ткаченко

Судді: Л.Й . Катеринчук

Г.П. Коробенко

СудВищий господарський суд України
Дата ухвалення рішення28.01.2011
Оприлюднено08.02.2011
Номер документу13652299
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/506

Ухвала від 22.05.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Л.Д. Подколзіна

Ухвала від 23.01.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Шипуліна Т.М.

Ухвала від 28.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

Ухвала від 04.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

Постанова від 04.08.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Добролюбова Т.В.

Постанова від 19.05.2011

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Білецька Людмила Миколаївна

Рішення від 14.03.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Коваленко Олександр Олексійович

Ухвала від 28.01.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Коробенко Г.П.

Ухвала від 20.12.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Коваленко Олександр Олексійович

Рішення від 16.12.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні