Ухвала
від 19.04.2011 по справі 25/36
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міс та КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельниць кого,44-Б тел. 284-18-98

У Х В А Л А

справа № 25/36 19.04.11

За заявою Прокурора Д еснянського району міста Киє ва в інтересах держави

в особі 1. Київської міс ької ради

2. Головного упр авління Держкомзему у місті Києві

до Товариства з обмежен ою відповідальністю “Мазай”

третя особа 1. Комунальне підприємство “Деснянськпар ксервіс” Деснянської районн ої у м. Києві ради

третя особа 2. Акціонерне товариство «Холдингова комп анія «Київміськбуд»

про звільнення самовіл ьно зайнятої земельної ділян ки та стягнення шкоди, -

Суддя Морозов С.М.

Представники:

від прокуратури: Холяві нська І.В. (посвідчення № 70)

від позивача 1: Волошенюк О.М. (представник за довірені стю)

від позивача 2: не з' яви лись

від відповідача: Будик А .О. (представник за довіреніст ю)

від третьої особи 1: ОСО БА_1 (представник за довірен істю)

від третьої особи 2: не з ' явились

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до с уду з позовною заявою до відп овідача про звільнення земел ьної ділянки площею 1,5 га за ад ресою: м. Київ, вул. Електротех нічна, майданчик №1 та поверну ти Київській міській раді, зо бов' язання відповідача при вести земельну ділянку у поп ередній стан та стягнення шк оди в розмірі 795 155,13 грн.

Представники позивача-2 та т ретьої особи-2 в судове засіда ння не з' явились, вимог ухва ли суду не виконали.

Представником третьої осо би-1 до суду були надані поясне ння щодо предмета спору для д олучення до матеріалів справ и. Судом долучено до справи по дані третьою особою-1 докумен ти.

До суду через канцелярію ві д позивача-2 надійшло пояснен ня по справі для долучення до матеріалів справи в якому по зивач-2 також просив суд розгл янути справу за відсутності уповноваженого представник а. Судом долучено до матеріал ів справи подані позивача-2 по яснення по справі.

Представник відповідача п одав до суду клопотання про в итребування у третіх осіб до казів. При цьому, в поданому ни м клопотанні зазначив, що від повідні документи він не має можливості надати до суду са мостійно, оскільки відповіді на поданий за його ініціатив ою адвокатський запит з вимо гою надати документи від тре тьої особи-2 не надійшло, а зал учення до матеріалів справи таких документів, підтвердит ь факт облаштування та подал ьшу передачу автостоянки Тов ариству з обмеженою відповід альністю “Мазай” та є необхі дними для об' єктивного розг ляду спору.

Статтею 38 ГПК України перед бачено, що сторона або прокур ор у разі неможливості само стійно надати докази вправі подати клопотання про витр ебування господарським судо м доказів. У клопотанні повин но бути зазначено: 1) який дока з витребовується; 2) обставин и, що перешкоджають його нада нню; 3) підстави, з яких виплива є, що цей доказ має підприємс тво чи організація; 4) обставин и, які може підтвердити цей до каз.

Зважаючи на викладені відп овідачем в клопотанні обстав ини, враховуючи надане суду п раво на витребування доазів, з метою всебічного, повного т а об' єктивного розгляду спо ру, господарським судом задо волено клопотання відповіда ча про витребування у третіх осіб доказів.

Представником відповідача було заявлено клопотання пр о продовження строку вирішен ня спору.

Згідно з п. 3 ст. 69 ГПК України у виняткових випадках за клоп отанням сторони, з урахуванн ям особливостей розгляду спо ру, господарський суд ухвало ю може продовжити строк розг ляду спору, але не більш як на п'ятнадцять днів.

З огляду на те, що проваджен ня у справі було порушено 28.02.2011р ., а можливість призначення на ступного судового засідання в межах двохмісячного термі ну відсутня, суд вважає за доц ільне продовжити строк виріш ення спору на 15 днів строком д о 04.05.2011р. включно.

Відповідно до положень час тини першої статті 77 ГПК Украї ни господарський суд відклад ає в межах строків, встановле них статтею 69 цього Кодексу, р озгляд справи, коли за якихос ь обставин спір не може бути в ирішено в даному засіданні. Т акими обставинами, зокрема, є нез'явлення в засідання пред ставників сторін, інших учас ників судового процесу, непо дання витребуваних доказів, необхідністю витребування н ових доказів.

Таким чином, розгляд справ и підлягає відкладенню з при чин нез'явлення в засідання і нших учасників судового проц есу та необхідністю витребув ання нових доказів.

Керуючись ст. ст. 38, 69, 77, 86 Госп одарського процесуального к одексу України суд,-

У Х В А Л И В:

1.Розгляд справи відкласт и на 28.04.2011 о 12:45.

2. Викликати в судове засіда ння повноважних представник ів позивача, відповідача. Зас ідання відбудеться в приміще нні Господарського суду м. Ки єва, за адресою: м. Київ, вул. Хме льницького, 44В, зал судових за сідань № 45.

3. Зобов' язати позивачів на дати суду: докази на підтверд ження направлення копії позо вної заяви з додатками на адр есу третьої особи-2; на підтвер дження статусу юридичної осо би третьої особи-2 дові дку про знаходження в єдином у державному реєстрі юридичн их осіб та фізичних осіб - пі дприємців на час слухання сп рави.

4. Зобов' язати відповідача надати суду: докази направле ння/надання відзиву на позов ну заяву сторонам та іншим уч асникам судового процесу.

5. Зобов' язати третю особу- 1 надати до суду усі документи та матеріали, що підтверджую ть облаштування та передачу майданчика № 1 Товариству з об меженою відповідальністю “М азай” для надання послуг пар кування автотранспорту за ад ресою: м. Київ, вул. Електротех нічна (біля ГБК «Алмаз»), майда нчик № 1 у Деснянському районі м. Києва.

6. Зобов' язати третю особу- 2 надати суду: письмові поясне ння щодо предмету спору та ус і документи та матеріали, що п ідтверджують облаштування т а передачу майданчика № 1 Това риству з обмеженою відповіда льністю “Мазай” для надання послуг паркування автотранс порту за адресою: м. Київ, вул. Е лектротехнічна (біля ГБК «Ал маз»), майданчик №1 у Деснянськ ому районі м. Києва.

7. Продовжити строк вирішен ня спору на 15 днів тривалістю до 04.05.2011р. включно.

Явка уповноважених пре дставників сторін в судове з асідання є обов' язковою. У в ипадку неможливості з' явит ись в судове засідання сторо нам подати відповідне обґрун товане повідомлення про можл ивість розгляду справи за ві дсутності представника.

Попередити сторін, що у ви падку нез' явлення в судове засідання представників або ненадання витребуваних доку ментів, судом можуть бути зас тосовані наслідки, передбаче ні: п. 5 ч. 1 ст. 81, п. 5 ч. 1 статті 83 та ст . 90 ГПК України.

Суддя С.М. Мо розов

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення19.04.2011
Оприлюднено22.04.2011
Номер документу14975758
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —25/36

Ухвала від 04.03.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 29.01.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 18.01.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Валєєва Т. Е.

Ухвала від 29.01.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 25.10.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Пазичев В.М.

Ухвала від 14.10.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Пазичев В.М.

Ухвала від 06.07.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Подоляк О.А.

Ухвала від 26.04.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Мирошниченко C.B.

Рішення від 28.04.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 19.04.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні