Постанова
від 25.05.2009 по справі 2-а-79/2009
СЛАВУТИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-а-79/2009

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 травня 2009 року Славутиць кий міський суд Київської об ласті у складі судді Орла А.С., при секретарі Качан В.М., з уча стю позивача ОСОБА_1,

розглянувши у судовому за сіданні в м. Славутичі адміні стративну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до відділу державної автомобільної інс пекції управління внутрішні х справ МВС України у Чернігі вській області, третя особа -і нспектор дорожньо-патрульно ї служби відділу державної а втомобільної інспекції м. Че рнігова Гутніков Антон Сер гійович, про визнання проти правною та скасування постан ови про накладення штрафу за адміністративне правопоруш ення, -

УСТАНОВИВ:

У березні 2009 року до суду зв ернувся ОСОБА_1 з адмініст ративним позовом, у якому про сив визнати протиправною та скасувати постанову СВ 037563 від 11 березня 2009 року про притягне ння до адміністративної відп овідальності.. Свої вимоги об грунтовував тим, що рухався у лівій смузі вимушено через н езадовільний стан проїздної частини і нікому не заважав, п роте ці обставини не були взя ті до уваги при вирішення пит ання про накладення стягення .

У судовому засіданні позив ач просив задовольнити позов , посилаючись на зазначені об ставини.

Відповідач та третя особа п исьмових заперечень проти по зову не подали, у судове засід ання не з' явились, про причи ни неявки не повідомили, у зв' язку з чим за правилами ст. 128 КА С України справа розглянута на підставі наявних у ній док азів.

Дослідивши наявні у справі письмові докази та оглянувш и оригінал спірної справи пр о адміністративне правопору шення, суд дійшов висновку пр о відсутність підстав для за доволення адміністративног о позову.

З оригіналу спірної справи про адміністративне правопо рушення судом встановлено, щ о 11 березня 2009 року о 10 год. 10 хв. у м . Чернігові інспектор ДПС ВДА І м. Чернігова рядовий міліці ї Гутніков А.С., - третя особ а у справі, склав протокол сер ії АК № 034250 про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 122 КУпАП, про те, що ОСОБ А_1, - позивач у справі, керува в автомобілем «HYUNDAI», д.н.з. НОМ ЕР_1, на ділянці дороги з двом а смугами в одному напрямку, р ухаючись у лівій смузі, коли п рава була вільна, чим порушив вимоги п. 11.5. ПДР. За вказане пра вопорушення постановою від 1 1 березня 2009 року на місці вчине ння правопорушення інспекто р ДПС піддав водія штрафу у ро змірі 450 гривень.

Відповідно до п. 11.5. Правил до рожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністр ів України № 1306 від 10 жовтня 2001 ро ку (з наступними змінами і доп овненнями), який регулює розт ашування транспортних засоб ів на дорозі, на дорогах, які м ають дві і більше смуги для ру ху в одному напрямку, виїзд на крайню ліву смугу для руху в ц ьому ж напрямку дозволяється , якщо праві зайняті, а також д ля повороту ліворуч, розворо ту або для зупинки чи стоянки на лівому боці дороги з однос тороннім рухом у населених п унктах, коли це не суперечить правилам зупинки (стоянки).

Відповідно до ч. 2 ст. 122 КУпАП п орушення водіями транспортн их засобів, зокрема, правил ро зташування транспортних зас обів на проїздній частині тя гнуть за

собою накладення штрафу ві д двадцяти п' яти до тридцят и неоподатковуваних мінімум ів доходів громадян.

У судовому засіданні позив ач не заперечував ту обстави ну, що він рухався у лівій смуз і коли права була вільна, об' їжджаючи вибоїни на проїздні й частині правої смуги.

Як видно зі змісту протокол у про адміністративне правоп орушення, при ознайомленні з протоколом водій не запереч ував зміст протоколу, поясни вши свої дії тими ж обставина ми.

Зазначений протокол відпо відає вимогам ст. 256 КУпАП, скла дений посадовою особою в меж ах повноважень, передбачених ст. 255 цього Кодексу.

При розгляді справи додерж ано вимог ст. 280 цього Кодексу щ одо з' ясування необхідних о бставин справи.

Постанова за змістом відпо відає ст. 283 цього Кодексу, вине сена посадовою особою відпов ідно до повноважень, передба чених ст. 222 цього Кодексу, стяг нення накладено у межах санк ції частини першої статті 122 ц ього Кодексу за відсутності обставин, які відповідно до с т. 247 та ст. 17 цього Кодексу виклю чають провадження в справі п ро адміністративне правопор ушення та адміністративну ві дповідальність, з дотримання м положень ст. 33 цього Кодексу щодо врахування характеру п равопорушення, особи порушни ка, ступеню його вини, майново го стану, обставин, що пом' як шують і обтяжують відповідал ьність.

Посилання позивача на наяв ність перешкод та небезпеки для руху по правій смузі у роз умінні цих термінів, значенн я яких визначено у п. 1.10. ПДР не г рунтуються на доказах.

Позивач не довів обставин н еправомірності постанови, на які він посилається як на під ставу своїх вимог.

Оскільки спірна постанова відповідає вимогам закону і прийнята в межах повноважен ь та у спосіб, передбачений за коном, то підстав для визнанн я її неправомірною та скасув ання немає.

Керуючись ст. 160 КАС України , -

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні адміністр ативного позову відмовити.

Постанова може бути оскар жена до Київського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Славутицький міський су д. Заява про апеляційне оскар ження може бути подана протя гом десяти днів з дня складен ня постанови у повному обсяз і. Апеляційна скарга може бут и подана протягом двадцяти д нів після подання заяви.

Постанова у повному обсяз і складена 30 травня 2009 року.

СудСлавутицький міський суд Київської області
Дата ухвалення рішення25.05.2009
Оприлюднено03.06.2011
Номер документу15239764
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-79/2009

Ухвала від 14.06.2013

Адміністративне

Сакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Асанов Е. Н.

Ухвала від 14.06.2013

Адміністративне

Сакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Асанов Е. Н.

Постанова від 23.04.2012

Адміністративне

Апеляційний суд Черкаської області

Ювшин В. І.

Ухвала від 12.04.2012

Адміністративне

Апеляційний суд Черкаської області

Ювшин В. І.

Ухвала від 11.04.2012

Адміністративне

Апеляційний суд Черкаської області

Ювшин В. І.

Постанова від 02.06.2009

Адміністративне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Павлюченко B.C.

Постанова від 25.05.2009

Адміністративне

Славутицький міський суд Київської області

Орел А.С.

Постанова від 30.04.2009

Адміністративне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Труханович В.В.

Постанова від 24.02.2009

Адміністративне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Канурна О.Д.

Постанова від 01.04.2009

Адміністративне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Максимюк Р.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні