Ухвала
від 14.06.2013 по справі 2-а-79/2009
САКСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

Справа № 2-а-79/2009

Провадження № 6-а/115/31/2013

У Х В А Л А

про роз’яснення судового рішення

"14" червня 2013 р. м. Саки

Сакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим у складі: головуючого судді - Асанова Е.Н., при секретарі - Дубовській Г.А., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Управління Пенсійного фонду України у м. Саках та Сакському районі Автономної Республіки Крим про роз’яснення порядку виконання постанови від 23 жовтня 2009 року в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до УПФ України у Сакському районі про зобов’язання нарахування соціальної допомоги «Дітям війни»,-

ВСТАНОВИВ:

Постановою Сакського міськрайонного суду АР Крим від 23 жовтня 2009 року був частково задоволений позов ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Сакському районі Автономної Республіки Крим про стягнення недоплаченої та начислення щомісячної соціальної допомоги «Дітям війни».

Зобов’язано відповідача провести перерахунок та виплатити ОСОБА_1 невиплачену надбавку до пенсії із розрахунку її підвищення на 30 відсотків від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, за період з 22 травня 2008 року по 02 лютого 2009 року.

У задоволенні решти позовних вимог відмовлено, вірішено питання про розподіл судових витрат.

Начальник Управління Пенсійного фонду України у Сакському районі АР Крим звернувся до суду із заявою, в якій просить роз’яснити, порядок виконання постанови.

Позивач та представник відповідача, у судове засідання не з’явилися. На підставі ч.1 ст. 41 Кодексу адміністративного судочинства України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши доводи заявника, матеріали справи в межах вирішення питання, суд дійшов висновку про задоволення заяви.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст. 170 КАС України, якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою осіб, які беруть участь у справі, або державного виконавця ухвалою роз'яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його змісту. Подання заяви про роз'яснення судового рішення допускається, якщо воно ще не виконано або не закінчився строк, протягом якого судове рішення може бути подане для примусового виконання.

Із матеріалів справи вбачається, що частково задовольняючі позовні вимоги, суд виходив з того, що відповідач на підставі 6 Закону України «Про соціальній захист дітей війни» зобов’язаний нарахувати та виплатити позивачу пенсію з врахуванням її підвищення на 30% мінімальної пенсії за віком.

На цей час розмір мінімальної пенсії за віком визначено тільки ст. 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

За таких обставин, суд дійшов висновку про задоволення заяви про роз’яснення судового рішення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.41,160,165,169 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В :

Заяву Управління Пенсійного фонду України у місті Саках та Сакському районі АР Крим про роз’яснення судового рішення - задовольнити.

Роз’яснити, що постановою Сакського міськрайонного суду АР Крим від 23 жовтня 2009 року по справі № 2а-76/2009 відповідач зобов’язаний нарахувати та виплатити позивачу недоплачене підвищення до пенсії або щомісячного довічного грошового утримання чи державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії, передбаченого статтею 6 Закону України "Про соціальний захист дітей війни", у розмірі 30% мінімальної пенсії за віком, виходячи з розміру мінімальної пенсії за віком встановленого частиною першою статті 28 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання в п’ятиденний строк з дня її проголошення апеляційної скарги до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через Сакський міськрайонний суд АР Крим, з одночасним надсиланням її копії до суду апеляційної інстанції. Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Севастопольського апеляційного адміністративного суду протягом п’яти днів з моменту отримання її копії.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Е.Н.Асанов

СудСакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення14.06.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу36387242
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-79/2009

Ухвала від 14.06.2013

Адміністративне

Сакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Асанов Е. Н.

Ухвала від 14.06.2013

Адміністративне

Сакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Асанов Е. Н.

Постанова від 23.04.2012

Адміністративне

Апеляційний суд Черкаської області

Ювшин В. І.

Ухвала від 12.04.2012

Адміністративне

Апеляційний суд Черкаської області

Ювшин В. І.

Ухвала від 11.04.2012

Адміністративне

Апеляційний суд Черкаської області

Ювшин В. І.

Постанова від 02.06.2009

Адміністративне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Павлюченко B.C.

Постанова від 25.05.2009

Адміністративне

Славутицький міський суд Київської області

Орел А.С.

Постанова від 30.04.2009

Адміністративне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Труханович В.В.

Постанова від 24.02.2009

Адміністративне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Канурна О.Д.

Постанова від 01.04.2009

Адміністративне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Максимюк Р.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні