Ухвала
від 04.05.2011 по справі 10-235/11
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Україна

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ДНІПРОПЕ ТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10-235/11 Головуючий у 1 й інстанції - Татарчук Л.О.

Доповідач - Дрибас Л.І.

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 травня 2011 року м. Дніпропетровськ

Колегія суддів судової палати по кримінальним спра вам апеляційного суду Дніпро петровської області в складі :

головуючого : судді - Дрибаса Л.І.

суддів - Кузьменко В.М., Ал ькової С.М.

за участю прокурора - П ецькова С.С.

захисників, адвокатів - ОСОБА_2, ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі ап еляційного суду апеляцію адв оката ОСОБА_2 на постанову Бабушкінського районного су ду м. Дніпропетровська від 28 к вітня 2011 року відносно

ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1 , уроженця м. Дніпропетровськ а, освіта вища, одруженого , має на утриманні неповноліт ню дитину, мешкає в АДРЕСА_1 , раніше не судимого, -

обвинуваченого в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст .191, ч.3 ст.358 КК України,

У с т а н о в и л а :

Постановою Бабушкінсь кого районного суду м. Дніпро петровська від 28 квітня 2011 року , на підставі подання старшог о слідчого слідчого відділу військової прокуратури Півд енного регіону України ОСО БА_5 відносно ОСОБА_4 про довжено строк тримання під в артою до 4-х місяців, тобто до 03 липня 2011 року.

В обґрунтування прийнято го рішення суд послався на тя жкість скоєнного ОСОБА_4 з лочину, об`єм проведення необ хідних для закінчення досудо вого слідства слідчих дій, та на відсутність підстав для з міни запобіжного заходу.

В апелляції адвокат ОСОБ А_2, в інтересах обвинувачен ого ОСОБА_4 просить скасув ати постанову суду як незако нну та необґрунтовану внаслі док невідповідності висновк ів суду фактичним обставинам справи. При цьому посилаєтьс я на те, що тяжкість скоєнного злочину не є вичерпною підст авою для утримання особи під вартою, що висновки суду про н еможливість зміни запобіжно го заходу базуються лише на з агальних підставах для продо вження строку досудового слі дства та по суті не обґрунтов ують необхідність подальшог о утримання ОСОБА_4,. під ва ртою. Також посилається на те , що слідчі дії, на необхідніст ь проведення яких посилаєтьс я слідчий, могли бути проведе ні і раніше, ОСОБА_4 раніше не притягувався до кримінал ьної відповідальності, харак теризується позитивно, не ма є жодної підстави, яка б вказу вала на суспільну небезпечні сть його поведінки та наявні сть у нього наміру перешкодж ати встановленню істини по с праві.

Заслухавши доповідь судді , думку прокурора, який вважає , що апеляція задоволенню не п ідлягає, пояснення захисникі в які підтримали апеляцію та просили скасувати постанову суду, перевіривши матеріали справи, вивчивши та проаналі зувавши доводи, викладені в а пеляції та у судовому засіда нні, колегія суддів вважає, що апеляція захисника задоволе нню не підлягає з наступних п ідстав.

Згідно зі ст. 148 КПК України, з апобіжні заходи застосовуют ься до підозрюваного, обвину ваченого… з метою запобігти спробам ухилитися від слідст ва або суду, перешкодити вста новленню істини у кримінальн ій справі або продовжити зло чинну діяльність, а також для забезпечення виконання проц есуальних рішень.

Відповідно до ч.2 ст. 156 КПК Ук раїни, у випадках, коли у строк , передбачений частиною перш ою цієї статті розслідування справи закінчити неможливо, а підстав для скасування чи з міни запобіжного заходу на б ільш мякий немає, він може бут и продовжений… до 4-х місяців з а поданням, погодженим з прок урором… суддею того суду, яки й виніс постанову про застос ування запобіжного заходу.

З матеріалів кримінально ї справи вбачається, що ОСО БА_4 звинувачується в скоєн ні особливо тяжкого злочину, в группі осіб. По справі необх ідно провести ряд слідчих ді й для закінчення досудового слідства. Строк досудового с лідства по справі продовжено військовим прокурором Півде нного регіону України до 03 лип ня 2011 року.

За таких обставин висновки суду про необхідність продо вження строку тримання під в артою ОСОБА_4, а также про т е, що міру запобіжного заходу змінювати йому не варто з ура хуванням характеру предъявл енного йому обвинувачення, н а думку колегії суддів є обґр унтованими. Підстав для скас ування постанови суду колегі я суддів не вбачає.

Враховуючи викладене, керу ючись ст.ст. 365, 366, 382 КПК України, к олегія суддів апеляційного с уду, -

У х в а л и л а :

Постанову Бабушкінсько го районного суду м. Дніпропе тровська від 28 квітня 2011 року в ідносно ОСОБА_4 залишити б ез змін, а апеляцію адвоката ОСОБА_2 в інтересах обвинув аченого залишити без задовол ення.

Судді апеляційного суд у

Дніпропетровськ ої області

СудАпеляційний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення04.05.2011
Оприлюднено24.06.2011
Номер документу16293774
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —10-235/11

Ухвала від 09.03.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Грищенко Л.Д.

Ухвала від 09.03.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Грищенко Л.Д.

Ухвала від 23.09.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Миколаївської області

Рудяк А. В.

Ухвала від 28.07.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Рівненської області

Сачук В.І.

Ухвала від 04.05.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Черкаської області

Шкреба Р. Д.

Ухвала від 05.07.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Медведенко Ю.С.

Ухвала від 04.05.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Дрибас Л.І.

Ухвала від 09.06.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Сумської області

Забара І. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні