Ухвала
від 05.07.2011 по справі 10-235/11
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Апеляційний суд Кіро воградської області

Справа № 10-235/11 Голов уючий у суді І-ї інстанції По пович

Категорія - Допов ідач у суді ІІ-ї інстанції К адегроб А. І.

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05.07.2011 колегія суддів с удової палати з розгляду кр имінальних справ апеляційн ого суду Кіровоградської о бласті у складі :

головуючого судді Медвед енка Ю.С.,

суддів Широкоряда Р.В., Кад егроб А.І.,

за участі прокурора Чорноб ривця Д.В.,

захисника-адвоката ОСОБА _2,

обвинуваченого ОСОБА_3,

розглянула у відкритому судовому засіданні у м. Кіро вограді апеляцію обвинуваче ного ОСОБА_3 на постано ву Олександрійського міськр айонного суду Кіровоградськ ої області від 10 червня 2011 року , якою щодо

ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ _1, уродженця та жителя АДР ЕСА_1, зареєстрованого в А ДРЕСА_2,

Українця, громадянина Укра їни, освіта неповна вища, одруженого, на утриманні має двоє неповнолітніх дітей, пр ацюючого керівником фермерс ького господарства «Злагода », не судимого,

обрано запобіжний захід у виді взяття під варту строко м на два місяці.

Органами досудового слі дства ОСОБА_3 обвинува чується у вчиненні злочину, п ередбаченого ч. 2 ст. 121 КК Украї ни, а саме в тому, що він 11 берез ня 2011 року о 13-00 год., знаходячись на території ФГ «Злагода», що розташоване в АДРЕСА_2, пі д час сварки з працівником го сподарства ОСОБА_4, з непр иязні, наніс останньому удар и руками в ділянку голови та г рудної клітини, спричинивши потерпілому тілесні ушкодже ння, які відносяться до катег орії тяжких тілесних ушкодже нь, від яких останній помер 13 б ерезня 2011р.

Обираючи запобіжни й захід у виді взяття під варт у щодо обвинуваченого ОСОБ А_3 суд першої інстанції заз начив, що останній обвинувач ується у вчиненні тяжкого зл очину, єдині очевидці якого - с відки ОСОБА_5 і ОСОБА_6 знаходяться в службовому під порядкуванні у обвинувачено го, ОСОБА_3 відмовлявся да вати пояснення під час досуд ового слідства, що свідчить п ро можливість впливу обвинув аченого на свідків і тим сами м перешкоджати встановленню істини по справі.

В апеляції обвинув ачений ОСОБА_3 просить змі нити постанову суду та обрат и йому запобіжний захід - пі дписку про невиїзд. Свої вимо ги обґрунтовує тим, що він зац ікавлений в об'єктивному роз слідуванні справи, має сім'ю, п остійне місце проживання та на утриманні двох малолітніх дітей, за станом здоров'я потр ебує лікування, позбавлення його волі призведе в літній п еріод до повного занепаду йо го фермерського господарств а у вигляді худоби та посівів , яке потребує щоденного догл яду.

Заслухавши доповідача, у дебатах захисника-адвоката ОСОБА_7 в інтересах ОСОБ А_3 та обвинуваченого, які п ідтримали доводи апеляції і просять змінити міру запобіж ного заходу на підписку про н евиїзд, думку прокурора, який висловився про залишення по станови суду без зміни, перев іривши матеріали, зваживши д оводи апеляції, колегія судд ів вважає, що апеляцію необхі дно залишити без задоволення , а постанову суду першої інст анції - без зміни, виходячи з наступних підстав.

Відповідно до вимог ст.155 КПК України запобіжний з ахід у вигляді взяття під вар ту застосовується у випадку, коли нормою кримінального з акону, який інкримінується о собі, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі с троком більше трьох років. В д аному випадку ОСОБА_3 обви нувачується у вчиненні тяжко го злочину за який передбаче но покарання у виді позбавле ння волі на строк від 7 до 10 рокі в.

Колегія суддів апеля ційного суду вважає, що судом 1-ої інстанції правильно врах овано, на підставі ст.150 КПК Укр аїни, обставини, що характери зують особу обвинуваченого ОСОБА_3, який раніше не суд имий, постійне місце прожива ння, роботу, на утриманні має д вох неповнолітніх дітей, а та кож те, що єдині очевидці злоч ину - свідки ОСОБА_5 та О СОБА_6, знаходяться у службо вому підпорядкуванні у обвин уваченого і пояснювали, що ос танній намагався на них чини ти тиск, а тому обґрунтовано з роблено висновок, що належну поведінку обвинуваченого пі д час досудового слідства мо жливо забезпечити лише взятт ям під варту

Аргументи апеляції щ одо непричетності ОСОБА_3 до вчинення інкримінованог о злочину не можуть бути підс тавою для скасування постано ви суду першої інстанції, оск ільки вказані обставини підл ягають з' ясуванню в ході до судового слідства та перевір ці судом при розгляді справи по суті, а на даній стадії пер едбачено встановлення наявн ості достатніх підстав для в зяття під варту, які в даному в ипадку наявні. Крім того, заз начені вище аргументи спрост овуються матеріалами кримі нальної справи.

Таким чином, виходячи з по ложень ст.ст.148,150 КПК України, ст .ст. 5,6 Конвенції про захист пра в людини і основоположних св обод, колегія суддів апеляці йного суду дійшла висновку, щ о суд першої інстанції обґру нтовано обрав обвинуваченом у ОСОБА_3 запобіжний захід у виді взяття під варту, оскіл ьки останній може ухилитись від слідства та суду і перешк одити встановленню істини по справі. Підстав для зміни або скасування постанови суду 1-о ї інстанції не має.

Керуючись ст.ст.362, 366, 382 КПК Укр аїни, колегія суддів, -

УХВАЛИЛА:

Апеляцію обвинувачен ого ОСОБА_3 залишити без з адоволення, а постанову Олек сандрійського міськрайонно го суду Кіровоградської обла сті від 10 червня 2011 року, якою ві дносно останнього обрано мір у запобіжного заходу у виді в зяття під варту строком на дв а місяці - - без зміни.

Судді:

Медведенко Ю.С. Кадегроб А.І. Широкоряд Р.В.

СудАпеляційний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення05.07.2011
Оприлюднено27.07.2011
Номер документу17198505
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —10-235/11

Ухвала від 09.03.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Грищенко Л.Д.

Ухвала від 09.03.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Грищенко Л.Д.

Ухвала від 23.09.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Миколаївської області

Рудяк А. В.

Ухвала від 28.07.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Рівненської області

Сачук В.І.

Ухвала від 04.05.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Черкаської області

Шкреба Р. Д.

Ухвала від 05.07.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Медведенко Ю.С.

Ухвала від 04.05.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Дрибас Л.І.

Ухвала від 09.06.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Сумської області

Забара І. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні