Рішення
від 20.08.2009 по справі 2-284/2009
КОРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-284/2009р.

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМ' ЯМ УКРАЇНИ

20 серпня 2009 року Корюківсь кий районний суд Чернігівськ ої області у

складі:

головуючого - судді Чурупче нка М.І.,

при секретарі - Макуха О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Корюк івці у приміщенні суду цивіл ьну справу за позовом ОСОБА _1 до ОСОБА_2 про розірван ня шлюбу, -

встановив:

07 липня 2009 року позивачка зв ернулася до суду з даним позо вом посилаючись на те, що пере буває у зареєстрованому шлюб і з відповідачем з 15 жовтня 1988 р оку. Шлюб зареєстрований вик онавчим комітетом Козилівсь кою сільської ради Корюківсь кого району Чернігівської об ласті, актовий запис № 10. Від сп ільного шлюбу в них є двоє пов нолітніх дітей. Сімейне житт я подружжя не склалося через зловживання відповідача спи ртними напоями, порушення гр омадського порядку вдома, не одноразові спроби з боку поз ивачки налагодити нормальні стосунки у сім' ї ні до чого н е призвели, відповідач продо вжує зловживати спиртними на поями. На даний час вони прожи вають разом, але припинили сі мейно-шлюбні відносини та ве дення спільного господарств а, відповідач не бажає розірв ати шлюб у відділі РАЦС. В насл ідок цього позивачка звернул ась до суду з вимогою про розі рвання шлюбу.

Позивачка в судове засідан ні не з' явилась, надала пись мову заяву про розгляд справ и без її участі, позов підтрим ує повністю, строк на примире ння не потрібен, бо примиренн я між ними неможливе.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився з невідомих суду причин, хоча своєчасно т а в установлений законом стр ок був повідомлений про час т а місце розгляду справи. Врах овуючи позовні вимоги позива чки та беручи до уваги можлив ість розглянути справу без у часті відповідача, суд прихо дить до висновку про можливі сть заочно розглянути справу без його участі відповідно с т.224 ЦПК України.

По справі встановлено, що по зивачка перебуває у зареєстр ованому шлюбі з відповідачем з 15 жовтня 1988 року. Шлюб зареєст ровано виконавчим комітетом Козилівської сільської ради Корюківського району Черніг івської області, актовий зап ис № 10. Від спільного шлюбу у ст орін є двоє повнолітніх діте й. Сімейне життя подружжя не с клалося у зв' язку із зловжи ванням відповідачем спиртни ми напоями. Відповідач поруш ує вдома громадський порядок . Неодноразові спроби налаго дити нормальні сімейні стосу нку з боку позивачки ні до чог о не призвели, відповідач про довжує зловживати спиртними напоями, що призвело до припи нення сімейно-шлюбні відноси н та ведення спільного госпо дарства, на даний час сторони проживають разом.

Відповідно до вимог чинног о сімейного законодавства Ук раїни позов про розірвання ш любу може бути пред' явлений одним із подружжя. Суд вживає заходів щодо примирення под ружжя якщо, це не суперечить м оральним засадам суспільств а. Суд з' ясовує фактичні вза ємини подружжя, дійсні причи ни позову про розірвання шлю бу та інші обставини життя по дружжя і постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо бу де встановлено, що подальше с пільне життя подружжя і збер еження шлюбу суперечило б ін тересам одного з них або їх ді тям, що мають істотне значенн я.

За таких обставин, враховую чи заяву позивачки, що вона ка тегорично наполягає на розір ванні шлюбу і від строку на пр имирення відмовляється, досл ідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що под альше збереження шлюбу та сі м' ї неможливе, а тому позов є законним та обґрунтованим і підлягає задоволенню, а відп овідачу слід роз' яснити, що заочне рішення може бути пер еглянуте судом що його ухвал ив за його письмовою заявою, я ку може подати протягом деся ти днів з дня отримання його к опії.

Позивачка при зверненні з п озовом до суду сплатила на ко ристь державидержавне мита т а витрати на інформаційно-те хнічне забезпечення цивільн ого процесу, пов' язаного з р озглядом даної цивільної спр ави і не ставить вимог про стя гнення їх з відповідача, тому ці витрати слід залишити за н ею.

Оскільки позов задовольня ється і сторони пільг не мают ь відповідно поданих докумен тів, тому органу РАЦС при реєс трації розірвання шлюбу слід стягнути на користь держави з позивачки та відповідача п о 8.50 грн. з кожного.

Керуючись ст.ст.110-112 Сімейног о кодексу України, ст.ст.81, 88, 208-209, 2 12-215, 218, 224-228 ЦПК України, суд -

вирішив:

Позов задовольнити.

Розірвати шлюб між ОСОБА _1, ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБ А_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, уроженц ем с.Козилівка Корюківського району Чернігівської област і, зареєстрований 15 жовтня 1988 р оку у Козилівській сільській раді Корюківського району Ч ернігівської області, актови й запис №10.

Сплачені позивачкою витра ти при зверненні з позовом до суду залишити за нею.

Органу РАЦС при реєстраці ї розірвання шлюбу стягнути з ОСОБА_2 на корись держав и державне мито в розмірі - 8 (ві сім) гривень 50 копійок.

Органу РАЦС при реєстрації розірвання шлюбу стягнути з ОСОБА_1 на корись держави державне мито в розмірі - 8 (віс ім) гривень 50 копійок.

Копію рішення направити ві дповідачу ОСОБА_2 до відом у та роз»яснити, що заочне ріш ення може бути переглянуто с удом, що його ухвалив за його п исьмовою заявою, яка може бут и подана протягом десяти дні в з дня отримання його копії, я ка не пізніше п"яти днів з дня його проголошення направляє ться рекомендованим листом в ідповідачу.

На рішення суду протягом 10 д нів з часу його проголошення може бути подана заява про ап еляційне оскарження, а протя гом 20 днів після цього - апеляц ійна скарга.

СудКорюківський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення20.08.2009
Оприлюднено01.08.2011
Номер документу16571125
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-284/2009

Ухвала від 08.05.2020

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Ткаченко О. В.

Рішення від 09.06.2009

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Мельник І.І.

Рішення від 20.08.2009

Цивільне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Чурупченко М. І.

Рішення від 19.06.2009

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Ільченко Н. А.

Рішення від 26.05.2009

Цивільне

Володарський районний суд Донецької області

Подліпенець Є. О.

Рішення від 26.05.2009

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Дзюба Н.М.

Рішення від 25.01.2009

Цивільне

Білозерський районний суд Херсонської області

Сокирко Л.М.

Рішення від 23.09.2009

Цивільне

Армянський міський суд Автономної Республіки Крим

Шестаковська Л.П.

Рішення від 09.02.2009

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Кириченко О.Д.

Рішення від 19.01.2009

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Воробйова І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні