Вирок
від 22.06.2011 по справі 1-204/2011
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Київський районний суд м. П олтави

Справа № < 1-204/2011

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22.06.2011 року

22 червня 2011 року Київс ький районний суд м. Полтави в складі:

головуючого судді Антонов а А.В.,

при секретарі Шалковій І.В.,

за участю прокурора Чічіль М.В.

захисників ОСОБА_1, ОС ОБА_2,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Полтав і справу про обвинувачення

ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Донецьк, укр аїнця, громадянина України, освіта середня-спеціальна , не одруженого, має на утрима нні неповнолітню дитину, пра цюючого по найму на будівниц тві, не судимого, проживаючог о: АДРЕСА_1

у скоєнні злочину, передб аченого ст.186 ч. 2 КК України,

ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ _5, уродженця с.Климівка, Ка рлівського району, Полтавськ ої області, українця, грома дянина України, освіта вища , одруженого, має на утриман ні двох неповнолітніх дітей працюючого артистом обласно ї філармонії, раніше не судим ого, проживаючого: АДРЕСА_2

у скоєнні злочину, передб аченого ст.186 ч. 2 КК України,

В С Т А Н О В И В:

04.12.2010 року о 23 год. 00 хв. ОСО БА_3 за попередньою змовою з ОСОБА_4 перебуваючи в ста ні алкогольного сп»яніння, з находячись поблизу СШ №9, що по вул.Шведській,3 в м.Полтаві, ум исно, за попередньою змовою, з корисливою метою заволодінн я чужим майном з застосуванн ям насильства до потерпілої ОСОБА_5, яке не є небезпечн им для життя та здоров»я поте рпілої, відкрито заволоділи її жіночою сумкою вартістю 350 грн., в якій знаходилися мобіл ьний телефон «Нокіа»з сім-ка рткою оператора МТС вартістю 10 грн. та грошима на рахунку в с умі 40 грн., мобільний телефон « Самсунг Х-460»з сім-карткою опе ратора «Лайф»вартістю 25 грн. т а грошима на рахунку в сумі 25 г рн., футляр для двох мобільних телефонів вартістю 84 грн., гам анець жіночий вартістю 72 грн., флеш-картка вартістю 149 грн., та косметика, чим спричинили по терпілій ОСОБА_5 матеріал ьного збитку на суму 1681 грн.

В судовому засіданні підсу дний ОСОБА_3, свою вину у ск оєному злочині зі змінами, вн есеними прокурором визнав по вністю та показав, що 04.12.2010 р. від почивав разом зі своїм знайо мим ОСОБА_4 Потім, коли він проводив його через Павленк івський парк додому, то побач ив жінку, як йому здалося його знайому, підійшов і хотів пож артувати схопивши за шию, але жінка злякалася, кинула сумк у та втекла. Вони подивилися щ о було в сумці, гроші в сумі 1200 г рн. розділили пополам, а потім побачивши працівників міліц ії почали тікати і були ними з атримані. У скоєному щиро роз каюється, просить суд суворо не карати, оскільки повністю відшкодував потерпілій завд ані збитки.

В судовому засіданні підсу дний ОСОБА_4, свою вину у ск оєному злочині зі змінами, вн есеним прокурором визнав пов ністю та показав, що 04.12.2010 р. відп очивав разом зі своїм знайом им ОСОБА_3 та той запропон ував підти в Павленківський парк, на що він погодився. Вони пішли в парк до приміщення се редньої школи №9, територія не освітлювалася. Назустріч їм йшла якась жінка.

ОСОБА_3, підійшов до жінки та схопив її за шию. Вона зляка лася і втекла, кинувши сумку. В они підняли сумку і подивили ся що було в сумці. Гроші в сум і 1200 грн. розділили пополам, а п отім побачивши працівників м іліції почали тікати. У скоєн ому щиро розкаюється, просит ь суд суворо не карати, оскіль ки повністю відшкодував поте рпілій завдані збитки.

Потерпіла ОСОБА_5, в судо вому засіданні показала, що 04. 12.2010 р. відпочивала з подругами в кафе, близько 23-00 год. йшла дод ому по вул.Шведській правору ч Павленківського парку. Про ходячи поблизу СШ №9 зрівняла ся з двома хлопцями, один з яки х - ОСОБА_3 вхопив її за ши ю та щось сказав, вона злякала ся, кинула сумку та втекла, а п отім підійшла до чоловіків, я кі були в парку та попросила ї х викликати міліцію. На даний час завдана підсудними мате ріальна шкода відшкодована в повному обсязі, просить підс удних суворо не карати.

Визнані в суді підсудними фактичні обставини справи з і змінами внесеними прокурор ом у відповідності до ст. 299 КПК України судом не досліджува лися.

Суд кваліфікує дії ОСОБА _3, та ОСОБА_4 за ст.186 ч.2 КК Ук раїни як відкрите заволодінн я чужим майном (грабіж), поєдна не з насильством, яке не є небе зпечним для життя чи здоров» я потерпілої, вчинене за попе редньою змовою групою осіб.

При обранні міри покарання , суд враховує характер і ступ інь тяжкості та суспільної н ебезпеки вчиненого злочину, особи підсудних, які характе ризуються позитивно.

В силу ст. 66 КК України обстав ини, що пом' якшують покаран ня підсудного є щире каяття, а ктивне сприяння у розкритті злочину, добровільне відшкод ування завданої матеріально ї шкоди, знаходження на утрим анні неповнолітніх дітей.

В силу ст. 67 КК України обстав ини, що обтяжують покарання п ідсудних - вчинення злочину в стані алкогольного сп”яні ння.

Згідно медичного висновку підсудні здорові, не потребу ють примусового лікування ві д залежності до психотропних речовин.

Цивільний позов по справі н е заявлявся.

Враховуючи те, що ОСОБА_3 , та ОСОБА_4, щиро розкаюють ся у скоєному злочині, активн о сприяли у розкритті злочин у, характеризуються позитивн о, раніше не судимі, працюють, мають на утриманні неповнол ітніх дітей, добровільно від шкодували завдані потерпілі й матеріальні збитки, з ураху ванням думки потерпілої яка не наполягає на суворому пок аранні щодо підсудних, та про сить не позбавляти волі підс удних, надати можливість їм п рацювати, жити в своїх родина х та утримувати своїх дітей, с уд приходить до висновку про можливість виправлення підс удних без відбування покаран ня.

Керуючись ст. ст. 323, 324 КПК Укра їни, суд, -

З А С У Д И В:

ОСОБА_3 визнати винним у скоєнні злочину, передбаче ного ст. 186 ч. 2 КК України і призн ачити покарання у вигляді 4 ро ків позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України з вільнити ОСОБА_3, від відб ування призначеного покаран ня у вигляді позбавлення вол і, якщо він протягом 2 років не вчинить нового злочину.

Зобов”язати ОСОБА_3, про тягом іспитового строку пері одично з”являтися для реєстр ації в органи кримінально-ви конавчої системи і повідомля ти зазначені органи про змін у місця проживання та роботи .

Запобіжний захід ОСОБА_3 , до набрання вироком законно ї сили змінити з тримання під вартою на підписку про невиї зд, звільнивши його з-під варт и негайно, в залі суду.

В строк відбуття покарання зарахувати ОСОБА_3, переб ування його під вартою з 4.12.1010 ро ку по 22.06.2011 року включно.

ОСОБА_4 визнати винним у скоєнні злочину, передбачено го ст. 186 ч. 2 КК України і признач ити покарання у вигляді 4 рокі в позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України з вільнити ОСОБА_4, від відб ування призначеного покаран ня у вигляді позбавлення вол і, якщо він протягом 2 років не вчинить нового злочину.

Зобов”язати ОСОБА_4 про тягом іспитового строку пері одично з”являтися для реєстр ації в органи кримінально-ви конавчої системи і повідомля ти зазначені органи про змін у місця проживання та роботи .

Запобіжний захід ОСОБА_4 , до набрання вироком законно ї сили залишити попереднім - у вигляді підписки про невиї зд.

Речові докази по справі, заз начені в постанові від 21.12.2010 р. - повернути за належністю, заз начені в постанові від 12.11.2010 рок у у вигляді бритви - знищити .

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Полтав ської області протягом 15 діб з моменту його проголошення, а засудженими, які перебуваю ть під вартою - в той же строк з моменту отримання ними коп ії вироку.

Головуючий Антонов А.В .

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення22.06.2011
Оприлюднено28.10.2011
Номер документу17347805
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-204/2011

Вирок від 09.12.2011

Кримінальне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Керекеза Я. І.

Вирок від 10.02.2012

Кримінальне

Балаклавський районний суд міста Севастополя

Курнякова Т. А.

Вирок від 09.12.2011

Кримінальне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Керекеза Я. І.

Вирок від 22.05.2011

Кримінальне

Гірницький районний суд м.Макіївки

Супрун М. Ю.

Постанова від 05.12.2011

Кримінальне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Дічакова Т. І.

Вирок від 15.07.2011

Кримінальне

Авдіївський міський суд Донецької області

Панченко О. О.

Вирок від 23.08.2011

Кримінальне

Енергодарський міський суд Запорізької області

Ткаченко І. М.

Вирок від 22.06.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Антонов А. В.

Постанова від 08.07.2011

Кримінальне

Енергодарський міський суд Запорізької області

Ткаченко І. М.

Постанова від 30.06.2011

Кримінальне

Старобешівський районний суд Донецької області

Моцний В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні