Постанова
від 11.09.2009 по справі 4-99/09
ГЛУХІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Копія.

Справа № 4-99/ 09

ПОСТАНОВА

іменем України

11 вересня 2009 року м. Глухів

Глухівський міськрайонний суд Сумської області в склад і

головуючого судді Кривцов ої Г.В.,

при секретарі судового зас ідання Кабановій Л.О.

прокурора Новікова В.О.

захисника - адвоката ОСОБ А_1

слідчого Демченка О.А.

підозрюваного ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду в м. Глухів подання ст. слід чого Глухівського MB УМВС про о брання у відношенні ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1, вдівця, пе нсіонера, освіти не має, зі слі в раніше судимого, проживаюч ого: АДРЕСА_1,

- запобіжного заходу у вигл яді утримання під вартою, -

ВСТАНОВИВ:

09 вересня 2009 року слідчим Гл ухівського MB УМВС порушено кр имінальну справу відносно ОСОБА_2 за ч. 1 ст. 115 КК України.

Органами досудового слідс тва ОСОБА_2 підозрюється в тому, що 09 вересня 2009 року близь ко 6 години ранку в приміщенні літньої кухні в господарств і АДРЕСА_1 Глухівського ра йону, між рідними братом та се строю ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІ Я_1 р.н. та ОСОБА_3, ІНФОРМ АЦІЯ_4, на грунті тривалих не приязних стосунків виникла с варка. Під час сварки ОСОБА _2 схопив металевий прут, та м аючи намір негайно позбавити життя ОСОБА_3, навмисно на ніс останній тринадцять удар ів прутом по голові.

В результаті насильницьки х дій з боку ОСОБА_4 ОСОБ А_3 завдано смертельні тіле сні ушкодження у вигляді чис ельних забійних ран голови, к ровили вів у тканину та під об олонки головного мозку, пере лому зведення та основи чере пу, тупої травми голови, від як их ОСОБА_3 померла на місц і в короткий проміжок часу з м оменту отримання тілесних уш коджень.

Вивчивши матеріали справи , заслухавши думку прокурора , який просить обрати відноше нні ОСОБА_2 запобіжний зах ід у вигляді тримання під вар тою, так як він підозрюється в скоєнні особливо тяжкого зл очину, за який за законом пере дбачено покарання строком бі льше 3 років позбавлення волі , крім того, підозрюваний є сус пільно-небезпечною особою, д умку захисника ОСОБА_1, як ий не заперечує проти обранн я відносно підозрюваного зап обіжного заходу у вигляді тр имання під вартою, думку підо зрюваного ОСОБА_2, який за перечує проти обрання запобі жного заходу у вигляді трима ння під вартою, суд приходить до висновку, що подання слідч ого підлягає задоволенню з т аких підстав:

Так, з наданих суду матеріал ів справи та пояснень підозр юваного ОСОБА_2 вбачаєтьс я, що 9 вересня 2009 року вранці о 6 годині, між ОСОБА_2 та його рідною сестрою ОСОБА_3 на ґрунті давніх неприязних ст осунків з приводу віросповід ання та релігійних питань ви никла сварка, і розізлившись під час сварки, ОСОБА_2 вир ішив вбити ОСОБА_3, для цьо го взяв металічний прут та на ніс ОСОБА_3 декілька ударі в по голові.

Особа підозрюваного ОСОБ А_2 встановлена на підставі довідки Шевченківської сіль ської ради з фотокарткою під озрюваного, так як особистих документів: свідоцтва про на родження, паспорту, тощо - ОС ОБА_2 не має, по причині його релігійних переконань, що ві н сам підтвердив у судовому з асіданні.

Кримінальна справа віднос но ОСОБА_2 за ст. 115 ч. 1 КК Укра їни порушена слідчим 09 вересн я 2009 року.

ОСОБА_2 був затриманий 09 в ересня 2009 року о 19 год. 20 хв.

Під час розгляду в суді под ання слідчого, допитаний суд ом підозрюваний ОСОБА_2 по яснив, що він вбив сестру, так як вона не слухала його поясн ень з приводу правильного ві росповідання, і заявив, що мож е вбити будь-яку особу, яка буд е йому заперечувати по питан ням віри.

Зважаючи на те, що ОСОБА_2 підозрюється у скоєнні особ ливо тяжкого злочину, за який передбачено покарання у виг ляді позбавлення волі на стр ок більше трьох років, перебу ваючи на волі, може ухилитися від слідства і суду, крім того , він є особою суспільно-небез печною, а більш м' які процес уальні заходи можуть не забе зпечити належної процесуаль ної поведінки підозрюваного , тому для забезпечення його н алежної процесуальної повед інки у відношенні ОСОБА_2 необхідно обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Керуючись ст.ст. 165-1, 165-2, 273 КПК У країни, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Обрати у відношенні ОСОБ А_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, вдівця, п енсіонера, освіти не має, зі сл ів раніше судимого, проживаю чого: АДРЕСА_1, запобіжний захід у вигляді утримання пі д вартою.

На постанову може бути пода но апеляцію в апеляційний су д Сумської області протягом трьох діб з дня її винесення.

СудГлухівський міськрайонний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення11.09.2009
Оприлюднено23.08.2011
Номер документу17774183
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-99/09

Постанова від 11.09.2009

Кримінальне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Кривцова Г. В.

Постанова від 11.09.2009

Кримінальне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Кривцова Г. В.

Постанова від 04.02.2009

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Пислар В.П.

Постанова від 22.01.2009

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бисага Т.Ю.

Постанова від 24.04.2009

Кримінальне

Красногвардійський районний суд

Дегтярьова Вікторія Юріївна

Постанова від 16.07.2009

Кримінальне

Нижньогірський районний суд Автономної Республіки Крим

Петров М.О.

Постанова від 15.10.2009

Кримінальне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Мартинюк Анатолій Омельянович

Постанова від 15.10.2009

Кримінальне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Мартинюк Анатолій Омельянович

Постанова від 27.03.2009

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Нінель Валеріївна

Постанова від 05.06.2009

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Демиденко І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні