Постанова
від 11.09.2009 по справі 4-99/09
ГЛУХІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Копія.

Справа № 4-99/ 09

ПОСТАНОВА

іменем України

11 вересня 2009 року м. Глухів

Глухівський міськрайонний суд Сумської області в складі

головуючого судді Кривцової Г.В.,

при секретарі судового засідання Кабановій Л.О.

прокурора Новікова В.О.

захисника - адвоката ОСОБА_1

слідчого Демченка О.А.

підозрюваного ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Глухів подання ст. слідчого Глухівського MB УМВС про обрання у відношенні ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, вдівця, пенсіонера, освіти не має, зі слів раніше судимого, проживаючого: АДРЕСА_1,

- запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, -

ВСТАНОВИВ:

09 вересня 2009 року слідчим Глухівського MB УМВС порушено кримінальну справу відносно ОСОБА_2 за ч. 1 ст. 115 КК України.

Органами досудового слідства ОСОБА_2 підозрюється в тому, що 09 вересня 2009 року близько 6 години ранку в приміщенні літньої кухні в господарстві АДРЕСА_1 Глухівського району, між рідними братом та сестрою ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 р.н. та ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_4, на грунті тривалих неприязних стосунків виникла сварка. Під час сварки ОСОБА_2 схопив металевий прут, та маючи намір негайно позбавити життя ОСОБА_3, навмисно наніс останній тринадцять ударів прутом по голові.

В результаті насильницьких дій з боку ОСОБА_4 ОСОБА_3 завдано смертельні тілесні ушкодження у вигляді чисельних забійних ран голови, кровили вів у тканину та під оболонки головного мозку, перелому зведення та основи черепу, тупої травми голови, від яких ОСОБА_3 померла на місці в короткий проміжок часу з моменту отримання тілесних ушкоджень.

Вивчивши матеріали справи, заслухавши думку прокурора, який просить обрати відношенні ОСОБА_2 запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, так як він підозрюється в скоєнні особливо тяжкого злочину, за який за законом передбачено покарання строком більше 3 років позбавлення волі, крім того, підозрюваний є суспільно-небезпечною особою, думку захисника ОСОБА_1, який не заперечує проти обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, думку підозрюваного ОСОБА_2, який заперечує проти обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, суд приходить до висновку, що подання слідчого підлягає задоволенню з таких підстав:

Так, з наданих суду матеріалів справи та пояснень підозрюваного ОСОБА_2 вбачається, що 9 вересня 2009 року вранці о 6 годині, між ОСОБА_2 та його рідною сестрою ОСОБА_3 на ґрунті давніх неприязних стосунків з приводу віросповідання та релігійних питань виникла сварка, і розізлившись під час сварки, ОСОБА_2 вирішив вбити ОСОБА_3, для цього взяв металічний прут та наніс ОСОБА_3 декілька ударів по голові.

Особа підозрюваного ОСОБА_2 встановлена на підставі довідки Шевченківської сільської ради з фотокарткою підозрюваного, так як особистих документів: свідоцтва про народження, паспорту, тощо - ОСОБА_2 не має, по причині його релігійних переконань, що він сам підтвердив у судовому засіданні.

Кримінальна справа відносно ОСОБА_2 за ст. 115 ч. 1 КК України порушена слідчим 09 вересня 2009 року.

ОСОБА_2 був затриманий 09 вересня 2009 року о 19 год. 20 хв.

Під час розгляду в суді подання слідчого, допитаний судом підозрюваний ОСОБА_2 пояснив, що він вбив сестру, так як вона не слухала його пояснень з приводу правильного віросповідання, і заявив, що може вбити будь-яку особу, яка буде йому заперечувати по питанням віри.

Зважаючи на те, що ОСОБА_2 підозрюється у скоєнні особливо тяжкого злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк більше трьох років, перебуваючи на волі, може ухилитися від слідства і суду, крім того, він є особою суспільно-небезпечною, а більш мякі процесуальні заходи можуть не забезпечити належної процесуальної поведінки підозрюваного, тому для забезпечення його належної процесуальної поведінки у відношенні ОСОБА_2 необхідно обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Керуючись ст.ст. 165-1, 165-2, 273 КПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Обрати у відношенні ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, вдівця, пенсіонера, освіти не має, зі слів раніше судимого, проживаючого: АДРЕСА_1, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

На постанову може бути подано апеляцію в апеляційний суд Сумської області протягом трьох діб з дня її винесення.

СудГлухівський міськрайонний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення11.09.2009
Оприлюднено23.12.2022
Номер документу18636294
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-99/09

Постанова від 11.09.2009

Кримінальне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Кривцова Г. В.

Постанова від 11.09.2009

Кримінальне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Кривцова Г. В.

Постанова від 04.02.2009

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Пислар В.П.

Постанова від 22.01.2009

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бисага Т.Ю.

Постанова від 24.04.2009

Кримінальне

Красногвардійський районний суд

Дегтярьова Вікторія Юріївна

Постанова від 16.07.2009

Кримінальне

Нижньогірський районний суд Автономної Республіки Крим

Петров М.О.

Постанова від 15.10.2009

Кримінальне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Мартинюк Анатолій Омельянович

Постанова від 15.10.2009

Кримінальне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Мартинюк Анатолій Омельянович

Постанова від 27.03.2009

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Нінель Валеріївна

Постанова від 05.06.2009

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Демиденко І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні