Ухвала
від 31.08.2011 по справі 43/53
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 43/53 31.08.2011

За заявою (боржник) доч ірнього підприємства "135 Домоб удівельний комбінат"

тов ариства з обмеженою відповід альністю "Реноме"

про в изнання банкрутом

Суддя Пасько М.В.

Представники:

від заявника (боржника) О СОБА_1 - предст. за дов.,

В судовому засіданні прийм ав участь: Капелюшний І.В. - ро зпорядник майна боржника,

Радзівіл Б.В. - ст. пом. пр-ра Дарницького р-ну м. Києва,

ОСОБА_2 - предст. за дов. ПА Т “АК “Київводоканал”, ОСОБ А_3 - предст. за дов.

ТОВ компанія з управління а ктивами та адмініструванню н едержавних пенсійних фондів

Фінансова Компанія “Партн ер - Капітал”, ОСОБА_4 - пре дст. за дов. Центрального

територіального управлін ня капітального будівництва Міністерства оборони Україн и,

ОСОБА_5 - предст. за дов. Т ОВ “Геобуд Компані”

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до су ду з заявою про порушення спр ави про визнання боржника ба нкрутом.

Ухвалою господарського су ду міста Києва від 17.01.11р. поруше но провадження у справі про б анкрутство дочірнього підпр иємства "135 Домобудівельний ко мбінат" товариства з обмеженою відп овідальністю "Реноме" та введ ено мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника.

Ухвалою підготовчого засі дання від 10.03.11, розпорядником м айна боржника призначено арб ітражного керуючого Капелюш ного Ігоря Вікторовича (ліце нзія НОМЕР_1 від 01.03.2010р., вида ної Державним департаментом з питань банкрутства, іденти фікаційний номер НОМЕР_2), зобов'язано заявника пода ти за його рахунок у десятиде нний строк до офіційного дру кованого органу Верховної Р ади України чи Кабінету Міні стрів України оголошення про порушення справи про банкру тство боржника з метою виявл ення всіх кредиторів і можли вих санаторів та надати суду докази про надання вищевказ аного оголошення протягом дв ох тижнів з моменту опубліку вання, розпорядника майна бо ржника зобов'язано надати с уду на затвердження реєстр в имог кредиторів боржника та призначено наступне - попере днє засідання господарськог о суду у справі 43/53 на 27.04.11.

15.03.11 від директора боржника н адійшло клопотання про скасу вання арешту коштів боржника .

Ухвалою господарського су ду міста Києва від 23.03.2011 клопота ння дочірнього підприємства "135 Домобудівельний комбінат" товариства з обмеженою відп овідальністю "Реноме" (02093, м. Київ, вул. Бориспільська, 19, код ЄДРПОУ 34474732) про зняття ареш ту з рахунків було задоволен о.

26.04.11 від державної податково ї інспекції у Дарницькому ра йоні міста Києва надійшло кл опотання про відкладення роз гляду справи у зв'язку з тим , що нею було подано апеляційн у скаргу на ухвалу підготовч ого засідання.

Відповідно до п. 2 ст. 19 Консти туції України органи державн ої влади та органи місцевог о самоврядування, їх посадов і особи зобов'язані діяти лиш е на підставі, в межах повно важень та у спосіб, що передба чені Конституцією та закона ми України.

Відповідно до ст. 1 Закону Ук раїни „Про судоустрій Україн и” - органи судової влади зді йснюють свої повноваження ви ключно на підставах, у межах та порядку, передбачених Ко нституцією України.

Обставини зазначені у пода ному клопотанні не можуть ро зглядатись як підстава для в ідкладення розгляду справи.

Заявником надано оголошен ня про порушення провадження у справі про банкрутство бор жника, яке надруковано в газе ті „Голос України” № 51 (5051) від 22.03 .11.

Відповідно до ст. 14 Закону Ук раїни „Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” креди тори за вимогами, які виникли до дня порушення провадженн я у справі про банкрутство, зо бов`язані подати до господар ського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджую ть, протягом тридцяти днів ві д опублікування в офіційному друкованому органі оголошен ня про порушення провадження у справі.

Враховуючи, що публікацію о голошення було здійснено лиш е 22.03.11, з метою запобігання пору шення інтересів кредиторів, розгляд справи було відкладе но на 18.05.11.

10.05.11 від прокуратури Дарниць кого району міста Києва наді йшла заява про участь прокур ора у справі № 43/53.

Відповідно до ст. 29 ГПК Украї ни прокурор бере участь у роз гляді справ за його позовами , а також може вступити за своє ю ініціативою у справу, поруш ену за позовом інших осіб, на б удь-якій стадії її розгляду д ля представництва інтересів громадянина або держави.

З метою вступу у справу прок урор може подати апеляційну, касаційну скаргу, заяву про п ерегляд рішення Верховним Су дом України за нововиявленим и обставинами або повідомити суд і взяти участь у розгляді справи, порушеної за позовом інших осіб.

Про свою участь у вже поруше ній справі прокурор повідомл яє господарський суд письмов о, а в судовому засіданні - так ож і усно.

18.05.11 від розпорядника майна б оржника надійшло клопотання про відкладення розгляду сп рави № 43/53.

У зв'язку з заявленим клоп отанням розгляд справи було відкладено на 15.06.11.

У судовому засіданні предс тавник заявника (боржника) та розпорядника майна боржника заявили клопотання про відк ладення розгляду справи, у зв 'язку розглядом Апеляційни м судом міста Києва скарги Де ржавної податкової інспекці ї у Дарницькому районі міста Києва та компанії із управлі ння активами та адмініструва ння недержавних пенсійних фо ндів “Партнер - Капітал” на ух валу підготовчого засідання , що відбудеться 22.06.11.

У зв'язку із заявленими кл опотаннями, розгляд справи б уло відкладено на 06.07.11.

В судовому засіданні розпо рядник майна боржника надав суду на затвердження реєстр вимог кредиторів.

Відповідно до ст. 15 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” попер еднє засідання господарсько го суду проводиться не пізні ше трьох місяців після прове дення підготовчого засіданн я суду. Про попереднє засідан ня суду повідомляються сторо ни, а також інші учасники пров адження у справі про банкрут ство, визнані такими відпові дно до цього Закону.

У попередньому засіданні г осподарський суд розглядає р еєстр вимог кредиторів, вимо ги кредиторів, щодо яких були заперечення боржника і які н е були включені розпоряднико м майна до реєстру вимог кред иторів.

Враховуючи, що розпорядник ом майна боржника при розгля ді кредиторських вимог та фо рмування реєстру було встано влено факт відсутності забор гованості між ДП “135 ДБК ”ТОВ “ Реноме” та Міністерством обо рони України в особі Централ ьного територіального управ ління капітального будівниц тва, не включені вимоги прива тного підприємства “Юридичн а компанія “Гранд де Юре”, тов ариства з обмеженою відповід альністю “Геобуд Компані”, т овариства з обмеженою відпов ідальністю “Компанія з управ ління активами Фінансова ком панія “Партнер-Капітал” та ч астково визнано заборговані сть перед ПАТ “Акціонерна ко мпанія “Київводоканал”, ТОВ “Реноме” розгляд справи було відкладено на 27.07.11.

У зв'язку з необхідністю в несення уточнень до поданого реєстру вимог кредиторів, ро згляд справи неодноразово ві дкладався.

У встановлений Законом стр ок до суду надійшла заява при ватного підприємства “Юриди чна компанія “Гранд де Юре” п ро визнання грошових вимог д о боржника у розмірі на суму 2 350 000, 00 грн.

Заявлені вимоги обґрунтов уються наступним:

Відповідно до умов Договор у цесії від 21.03.11 до приватного п ідприємства “Юридична компа нія “Гранд де Юре” перейшло п раво вимоги з боржника за над ані юридичні послуги перед Ф ОП ОСОБА_6 у розмірі 2 350 000, 00 г рн.

Як зазначає підприємство, з азначена заборгованість під тверджується актами прийман ня - передачі робіт та самим договором цесії.

Боржник проти заявлених ви мог заперечує, обгрунтовуючи свою позицію тим, що заявнико м не надано жодних документі в на підтвердження заявлених вимог, а за наявними документ ами боржника та даними бухга лтерського обліку, зазначена заборгованість відсутня.

Згідно ст. 33 ГПК України кожн а сторона повинна довести ті обставини, на які вона посила ється як на підставу своїх ви мог та заперечень.

Згідно приписів ст.34 ГПК Укр аїни господарський суд прийм ає тільки ті докази, які мають значення для справи, а обстав ини, що відповідно до законод авства можуть бути підтвердж ені певними засобами доказув ання не можуть бути підтверд жені іншими засобами доказув ання.

Таким чином, заявником не на дано господарському суду дос татнього обґрунтування заяв лених вимог, оскільки, матері али справи суперечать обстав инам викладеним в заяві про в изнання кредиторських вимог та не підтверджуються жодни ми первісними документами.

Дослідивши наявні матеріа ли справи, заслухавши предст авників сторін та розпорядни ка майна боржника, господарс ький суд приходить до виснов ку, що заявлені вимоги приват ного підприємства “Юридична компанія “Гранд де Юре” у роз мірі 2 350 000, 00 грн. не обґрунтован і, не підлягають задоволенню та включенню до реєстру вимо г кредиторів.

У встановлений Законом стр ок до суду надійшла заява Мін істерства оборони України в особі Центрального територі ального управління капіталь ного будівництва про визнанн я грошових вимог до боржника у розмірі на суму 585 888, 00 грн.

Заявлені вимоги обґрунтов уються неналежним виконання боржником умов Договору № 227/ДБК-301ППЗ від 08.02.11.

Під час розгляду зазначени х кредиторських вимог та під час формування реєстру вимо г кредиторів, боржником та ро зпорядником майна боржника б уло встановлено факт погашен ня зазначеної заборгованост і.

Представник Міністерства оборони України в особі Цент рального територіального уп равління капітального будів ництва в судовому засіданні підтвердив, що станом на 31.08.11 за боргованість у розмірі 585 888, 00 г рн., яка виникла на підставі не належного виконання умов Дог овору № 227/ДБК-301ППЗ від 08.02.11 є пога шеною.

Таким чином, дослідивши ная вні матеріали справи, заслух авши представників сторін та розпорядника майна боржника , господарський суд приходит ь до висновку, що заявлені вим оги Міністерства оборони Укр аїни в особі Центрального те риторіального управління ка пітального будівництва у роз мірі 585 888, 00 грн. не обґрунтовані , не підлягають задоволенню т а включенню до реєстру вимог кредиторів.

08.07.11 від товариства з обмежен ою відповідальністю “Компан ія з управління активами Фін ансова компанія “Партнер-Кап італ” надійшла заява про виз нання грошових вимог до борж ника у розмірі на суму 15 484 424, 32 гр н.

Згідно ст. 1 Закону України « Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом»кредитор це - юридична або фізична особа, я ка має у встановленому поряд ку підтверджені документами вимоги щодо грошових зобов'я зань до боржника, щодо виплат и заборгованості із заробітн ої плати працівникам боржник а, а також органи державної по даткової служби та інші держ авні органи, які здійснюють к онтроль за правильністю та с воєчасністю справляння стра хових внесків на загальнообо в'язкове державне пенсійне с трахування та інші види зага льнообов'язкового державног о соціального страхування, п одатків і зборів (обов'язкови х платежів).

Конкурсні кредитори - креди тори за вимогами до боржника , які виникли до порушен ня провадження у справі про б анкрутство та вимоги яких не забезпечені заставою майна боржника. До конкурсних кред иторів відносяться також кре дитори, вимоги яких до боржни ка виникли внаслідок правона ступництва за умови виникнен ня таких вимог до порушення п ровадження у справі про банк рутство. Поточні кредитори - к редитори за вимогами до борж ника, які виникли після поруш ення провадження у справі пр о банкрутство.

Як вбачається з наявних в ма теріалів справи, заявлені ви моги товариства з обмеженою відповідальністю “Компанія з управління активами Фінан сова компанія “Партнер-Капіт ал” виникли після порушення провадження у справі № 43/53.

Таким чином, заявлені вимог и товариства з обмеженою від повідальністю “Компанія з уп равління активами Фінансова компанія “Партнер-Капітал” є поточними та не підлягають включенню до реєстру вимог к редиторів.

15.07.11 від державної податково ї інспекції у Дарницькому ра йоні міста Києва надійшла за ява про визнання грошових ви мог до боржника у розмірі на с уму 112, 12 грн.

Як вбачається з наявних в ма теріалів справи, заявлені ви моги державної податкової ін спекції у Дарницькому районі міста Києва виникли після по рушення провадження у справі № 43/53.

Отже, заявлені вимоги держа вної податкової інспекції у Дарницькому районі міста Киє ва є поточними та не підлягаю ть включенню до реєстру вимо г кредиторів.

18.05.11 до господарського суду м іста Києва надійшла заява то вариства з обмеженою відпові дальністю “Геобуд Компані” про визнання грошових вимог до боржника у розмірі на суму 106 865, 27 грн.

Заявлені вимоги обґрунтов уються неналежним виконання м боржником зобов'язань щод о оплати поставленого товару .

Зазначена заборгованість виникла за період з 01.01.08 по 31.12.08, б оржником не заперечується та підтверджується рішенням го сподарського суду міста Києв а від 08.12.10, залишеного без змін п остановою Київського апеляц ійного господарського суду в ід 16.02.11.

Згідно ст. 14 Закону України « Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом»конкурсні кр едитори за вимогами, які вини кли до дня порушення про вадження у справі про банкру тство, протягом тридцяти дні в від дня опублікування в офі ційному друкованому органі о голошення про порушення пров адження у справі про банкрут ство зобов'язані подати до го сподарського суду письмові з аяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтве рджують.

Оголошення про порушення с прави про банкрутство боржни ка надруковано в газеті „Гол ос України” № 51 (5051) від 22.03.11, о тже тридцятиденний термін вс тановлений ч. 1 ст. 14 Закону Укр аїни „Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом” для ви явлення кредиторів та осіб, я кі виявлять бажання взяти уч асть у санації боржника закі нчився 21.04.11.

Згідно із ч. 2 ст. 14 Закону Укр аїни „Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом” відпов ідно до якої вимоги конкурсн их кредиторів, що заявлені пі сля закінчення строку, встан овленого для їх подання, або н е заявлені взагалі, - не роз глядаються і вважаються пога шеними.

Представник товариства з обмеженою відповідальністю “Геобуд Компані” в судовому засіданні заперечував щодо не включення їх грошових вим ог до реєстру вимог кредитор ів, обґрунтовуючи свою позиц ію тим, що боржник був зобов' язаний з заяві про порушення провадження у справі про бан крутство зазначити про наявн ість заборгованості перед то вариством з обмеженою відпов ідальністю “Геобуд Компані” та самостійно навіть без зав и власне самого кредитора вк лючити їх вимоги до реєстру в имог кредиторів.

Подані заперечення не можу ть бути прийняті судом до ува ги з огляду на наступне.

Провадження у справі № 43/53 ві дбувається за загальними про цедурами Закону України «Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом», отже, вимоги ст . 14 Закону обов'язку конкурсн их кредиторів за вимогами, як і виникли до дня порушення пр овадження у справі про банкр утство, протягом тридцяти дн ів від дня опублікування в оф іційному друкованому органі оголошення про порушення пр овадження у справі про банкр утство подати до господарськ ого суду письмові заяви з вим огами до боржника, а також док ументи, що їх підтверджують є обов'язковими для всіх кон курсних кредиторів, в тому чи слі із безспірними вимогами.

Виключення у даному випадк у становлять лише вимоги кре диторів забезпечених застав ою майна боржника, вимоги щод о виплати заробітної плати, а вторської винагороди, алімен тів, а також про вимоги щодо ві дшкодування шкоди, заподіяно ї життю та здоров'ю громадян, з гідно із заявами таких креди торів та даними обліку боржн ика.

Крім того, слід зазначити, щ о на момент звернення до суду з заявою про порушення прова дження у справі вимоги товар иства з обмеженою відповідал ьністю “Геобуд Компані” не б ули безспірними, оскільки, рі шення господарського суду м іста Києва від 08.12.10, набрало зак онної сили з дня винесення по станови Київського апеляцій ного господарського суду від 16.02.11, а провадження у спра ві № 43/53 порушено ухвалою госпо дарського суду міста Києва в ід 17.01.11р.

Отже, заявлені вимоги товар иства з обмеженою відповідал ьністю “Геобуд Компані” у ро змірі 106 865, 27 грн. не підлягають р озгляду, а грошові вимоги вва жаються погашеними як такі, щ о заявлені після закінчення строку встановленого для їх заявлення.

Керуючись ст.ст. 1, 14 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”, ст. 86 Г осподарського процесуально го кодексу України, господар ський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

В задоволені заяви прив атного підприємства “Юридич на компанія “Гранд де Юре” (01042, м. Київ, вул. П.Лумумби, 15, код ЄДР ПОУ 33599517) про визнання грошових вимог до дочірнього підприє мства "135 Домобудівельний комб інат" товариства з обмеженою відповідальністю "Реноме" (02093, м. Київ, вул. Бориспільська, 19, к од ЄДРПОУ 34474732) у розмірі 2 350 000, 00 г рн. відмовити.

В задоволені заяви Міністе рства оборони України в особ і Центрального територіальн ого управління капітального будівництва (03049, м. Київ, пр-кт П овітрофлотський, 28А, поштова а дреса: 04053, м. Київ, вул. Артема, 59, к од ЄДРПОУ 34578571) про визнання гро шових вимог до дочірнього пі дприємства "135 Домобудівельни й комбінат" товариства з обме женою відповідальністю "Рено ме" (02093, м. Київ, вул. Бориспільсь ка, 19, код ЄДРПОУ 34474732) у розмірі 58 5 888, 00 грн. відмовити.

В задоволені заяви товарис тва з обмеженою відповідальн істю “Компанія з управління активами Фінансова компанія “Партнер-Капітал” (03013, м. Київ, вул. Промислова, 1, корп. «А», ко д ЄДРПОУ 32980775) про визнання грош ових вимог до дочірнього під приємства "135 Домобудівельний комбінат" товариства з обмеж еною відповідальністю "Реном е" (02093, м. Київ, вул. Бориспільськ а, 19, код ЄДРПОУ 34474732) у розмірі 15 48 4 424, 32 грн. відмовити.

В задоволені заяви державн ої податкової інспекції у Да рницькому районі міста Києва (02068, м. Київ, вул. Кошиця, 3, код ЄДР ПОУ 34474732) про визнання грошових вимог до дочірнього підприє мства "135 Домобудівельний комб інат" товариства з обмеженою відповідальністю "Реноме" (02093, м. Київ, вул. Бориспільська, 19, к од ЄДРПОУ 34474732) у розмірі 112, 12 грн . відмовити.

В задоволені заяви товарис тва з обмеженою відповідальн істю “Геобуд Компані” (02232, м. Київ, вул. Закревсь кого, 63, код ЄДРПОУ 36939898) про визна ння грошових вимог до дочірн ього підприємства "135 Домобуді вельний комбінат" товариства з обмеженою відповідальніст ю "Реноме" (02093, м. Київ, вул. Борисп ільська, 19, код ЄДРПОУ 34474732) у роз мірі 106 865, 27 грн. відмовити.

Копію ухвали направити сто ронам, приватному підприємст ву “Юридична компанія “Гранд де Юре”, Міністерству оборон и України в особі Центрально го територіального управлін ня капітального будівництва , товариству з обмеженою відп овідальністю “Компанія з упр авління активами Фінансова к омпанія “Партнер-Капітал”, д ержавній податковій інспекц ії у Дарницькому районі міст а Києва, товариству з обмежен ою відповідальністю “Геобуд Компані”, розпоряднику майн а боржника Капелюшному І.В. та прокурору Дарницького район у міста Києва.

Суддя М.В .Пасько

Дата ухвалення рішення31.08.2011
Оприлюднено19.09.2011
Номер документу18172780
СудочинствоГосподарське
Сутьв изнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —43/53

Ухвала від 22.03.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Сальнікова Г.І.

Постанова від 20.06.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Постанова від 26.04.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Постанова від 07.12.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Верховець А.А.

Ухвала від 14.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 31.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 31.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 17.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 27.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 06.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні