Постанова
від 19.09.2011 по справі 46/145-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банк рутом

19.09.2011 справа № 46/145-б

За заявою Фізичної особи - підприєм ця ОСОБА_2

До Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Івіс Авто” ( ідентифікаційний код 30676111)

Про банкрутство

Судд я Омельченко Л.В.

Представники:

Від заявника ОСОБА_1 - представник за д овіреністю від 08.10.2010 р.

Від боржника не з' явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Фізична особа - підпр иємець ОСОБА_2 (далі - за явник) звернувся до суду з зая вою про порушення провадженн я у справі про банкрутство ві дносно Товариства з обмежено ю відповідальністю “Івіс Авт о” у зв' язку з неспроможніс тю підприємства сплатити про строчену заборгованість у ро змірі 24 590,00 грн. та його відсутн істю за місцезнаходженням.

Провадження у справі за вка заною заявою порушено ухвало ю Господарського суду міста Києва № 46/145-б від 05.09.2011 р., яку призн ачено до розгляду на 19.09.2011 р.

У судове засідання, признач ене на 19.09.2011 р., боржник уповнова женого представника не напра вив, відзив на вищезазначену заяву і витребувані господа рським судом документи не по дав, а тому згідно з ст. 75 Господ арського процесуального код ексу України справа розгляда ється за наявними в ній матер іалами, оскільки боржник був у встановленому порядку пов ідомлений належним чином про дату, час та місце засідання с уду, а також зважаючи на строк и, встановлені ст. 52 Закону Укр аїни “Про відновлення платос проможності боржника або ви знання його банкрутом”.

У ході розгляду справи пред ставник фізичної особи - під приємця ОСОБА_2 надав пись мові та усні пояснення по сут і заяви про порушення провад ження у справі про банкрутст во Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Івіс Авто” т а, посилаючись на наявність б езспірної простроченої забо ргованості та неможливість с тягнення боргу через відсутн ість підприємства за місцезн аходженням та не виявлення й ого майна, просив визнати бор жника банкрутом, відкрити лі квідаційну процедуру щодо нь ого, ліквідатором призначити ініціюючого кредитора, який має ліцензію Державного деп артаменту з питань банкрутст ва на право діяльності арбіт ражних керуючих (розпорядник ів майна, керуючих санацією, л іквідаторів).

Розглянувши заяву фізично ї особи - підприємця ОСОБА _2 про визнання боржника - Т овариства з обмеженою відпов ідальністю “Івіс Авто” банкр утом, заслухавши представник а заявника, вивчивши додатко во подані документи, суд

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою в ідповідальністю “Івіс Авто” було зареєстровано Печерськ ою районною у м. Києві державн ою адміністрацією 14.01.2005 р. з при своєнням ідентифікаційного коду 30676111 за адресою: 01021, м. Київ, в ул. Липська, 19/7, кв. 50.

Згідно з даними Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб - підпри ємців основними видами діяль ності товариства є роздрібна торгівля автомобілями, опто ва торгівля офісною технікою та обладнанням, роздрібна та оптова торгівля автомобілям и, консультування з питань ко мерційної діяльності та упра вління.

За твердженнями фізичної о соби - підприємця ОСОБА_2 у Товариства з обмеженою від повідальністю “Івіс Авто” на явна прострочена заборгован ість у сумі 24 590,00 грн., що виникла через неоплату послуг, надан их йому за договором від 12.10.2009 р .

Дані твердження заявника з находять документальне підт вердження в матеріалах справ и, де міститься рішення Госпо дарського суду міста Києва в ід 20.12.2010 р. у справі № 53/389 за позово м фізичної особи - підприємц я ОСОБА_2 до Товариства з о бмеженою відповідальністю “ Івіс Авто”, яким з боржника на користь заявника було прису джено до стягнення 24 590,00 грн. ос новного боргу та 481,90 грн. судов их витрат.

Як слідує з матеріалів спра ви, при вирішенні спору у спра ві № 53/389 судом було встановлено , що Товариство з обмеженою ві дповідальністю “Івіс Авто” п рострочило виконання грошов ого зобов' язання щодо викон ання умов договору про надан ня експертних послуг від 12.10.2009 р ., а саме: не оплатило послуги з експертної оцінки майна вар тістю 24 590,00 грн., надання яких пі дтверджується актом прийман ня-передачі наданих послуг в ід 23.10.2009 р.

На виконання зазначеного р ішення Господарським судом м іста Києва 17.01.2011 р. видано відпо відний наказ, згідно з яким ві дділом Державної виконавчої служби Печерського районног о управління юстиції у м. Києв і було відкрито виконавче пр овадження ВП № 23981243 про стягнен ня 25 071,94 грн.

14.03.2011 р. за результатами прове дення перевірки майнового ст ану Товариства з обмеженою в ідповідальністю “Івіс Авто” державним виконавцем було с кладено акт про неможливість стягнення боргу.

07.04.2011 р. відділом Державної ви конавчої служби Печерського районного управління юстиці ї у м. Києві винесено постанов у про повернення виконавчого документу стягувачеві на пі дставі п. 2 ст. 47 Закону України “Про виконавче провадження” у зв' язку з не виявленням бо ржника та його майна, на яке мо жливо звернути стягнення.

За твердженнями заявника, о плата простроченої заборгов аності за договором та прису дженої до стягнення рішенням суду боржником не здійснена , у ході виконавчого провадже ння кошти не стягнуто, керівн і органи товариства за його м ісцезнаходженням відсутні, щ о зумовило звернення до суду з заявою про порушення прова дження у справі про банкрутс тво.

Виходячи з приписів Закону України “Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців” факт відсутності боржника повине н підтверджуватись витягом і довідкою із Єдиного державн ого реєстру юридичних осіб т а фізичних осіб - підприємці в.

Слід зазначити, що до матері алів справи заявником було п одано витяг з Єдиного держав ного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємц ів серії АЄ № 699076, згідно з яким с таном на 17.06.2011 р. у графі “статус відомостей про юридичну осо бу” вміщено запис про відсут ність юридичної особи - Това риства з обмеженою відповіда льністю “Івіс Авто” за місце знаходженням.

Ухвалою про порушення пров адження у справі про банкрут ство Товариства з обмеженою відповідальністю “Івіс Авто ” судом було зобов' язано по датковий орган за місцезнахо дженням боржника надати суду відомості про підприємницьк у діяльність боржника, зокре ма, щодо останньої дати подан ня боржником документів бухг алтерської звітності та пода ткових декларацій, а також ві домості щодо зміни адреси бо ржника; надати відомості про відкриття та закриття боржн иком рахунків у банківських установах; відомості щодо на явності/відсутності у боржни ка заборгованості з податків , зборів та обов'язкових плате жів.

Зазначена ухвала направля лася на адресу податкового о ргану рекомендованим листом з повідомленням про врученн я, але станом на час розгляду с прави витребувані судом доку менти ним подані не були, заяв чи клопотань з цього приводу до суду не надійшло.

Відповідно до ч. 1 ст. 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” (далі - Закон) у разі, якщо гро мадянин-підприємець - боржни к або керівні органи боржник а - юридичної особи відсутн і за її місцезнаходженням , або у разі ненадання боржник ом протягом року до органів д ержавної податкової служби з гідно із законодавством пода ткових декларацій, документі в бухгалтерської звітності, а також за наявності інших оз нак, що свідчать про відсутні сть підприємницької діяльно сті боржника, заява про поруш ення справи про банкрутство відсутнього боржника може бу ти подана кредитором незалеж но від розміру його вимог до б оржника та строку виконання зобов'язань.

Виходячи з ч. 1 ст. 22 Закону у ви падках, передбачених цим Зак оном, господарський суд прий має постанову про визнання б оржника банкрутом і відкрива є ліквідаційну процедуру.

Згідно з ч. 2 ст. 52 Закону Украї ни господарський суд у двоти жневий строк з дня винесення ухвали про порушення провад ження у справі про банкрутст во відсутнього боржника вино сить постанову про визнання відсутнього боржника банкру том, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквід атором ініціюючого кредитор а за згодою останнього.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення пре дставника заявника, враховую чи наявні у матеріалах справ и докази, встановлені в ході с удового розгляду обставини, суд приходить до висновку що до наявності всіх підстав дл я визнання боржника банкруто м та відкриття ліквідаційної процедури відповідно до осо бливостей, передбачених ст. 52 Закону.

Правова позиція суду щодо д остатності підстав для визна ння боржника банкрутом в пор ядку ст. 52 Закону при його відс утності за місцезнаходження м за наявності відповідного запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців ві дповідає правовій позиції Ви щого господарського суду Укр аїни (постанова від 07.12.2005 р. № Б 40/31 /05).

В порядку ч. 2 ст. 52 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або виз нання його банкрутом” предст авник заявника клопотав пере д судом про призначення лікв ідатором боржника ініціюючо го кредитора за згодою остан нього, який має ліцензію на пр аво діяльності арбітражних к еруючих (розпорядників майна , керуючих санацією, ліквідат орів) серії НОМЕР_1 від 14.05.2007 р. та надав суду копію такої лі цензії.

У ході судового засідання с удом не було встановлено обс тавин, з якими ч. 3 ст. 3-1 Закону по в' язує неможливість призна чення ОСОБА_2 ліквідаторо м боржника у даній справі.

На підставі вищевикладено го, керуючись статтями 22, 23, 25, 52 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”, ст. 86 Господарського проце суального кодексу України, с уд

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкру том Товариство з обмеженою в ідповідальністю “Івіс Авто” (01021, м. Київ, вул. Липська, 19/7, кв. 50, і дентифікаційний код 30676111).

2. Визнати кредиторсь кі вимоги ініціюючого кредит ора - фізичної особи - підпри ємця ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальніст ю “Івіс Авто” у сумі 24 590,00 грн.

3. Відкрити ліквідацій ну процедуру.

4. Призначити ліквідат ором банкрута Товариства з о бмеженою відповідальністю “ Івіс Авто” арбітражного керу ючого ОСОБА_2 (ліцензія се рії НОМЕР_1 від 14.05.2007 р., місце проживання: АДРЕСА_1, іден тифікаційний номер НОМЕР_2 ).

5. Зобов' язати ліквід атора у п' ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом подати до офіційного друков аного органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрі в України оголошення про виз нання боржника банкрутом і в ідкриття ліквідаційної проц едури з метою виявлення, вста новлення кредиторів відсутн ього боржника та повідомленн я їх (кредиторів) про визнання відсутнього боржника банкру том. Відомості про визнання б оржника банкрутом і про відк риття ліквідаційної процеду ри повинні містити: найменув ання та інші реквізити боржн ика, визнаного банкрутом, най менування господарського су ду, в провадженні якого знахо диться справа про банкрутств о, дату прийняття господарсь ким судом постанови про визн ання боржника банкрутом і ві дкриття ліквідаційної проце дури, відомості про ліквідат ора (ліквідаційну комісію).

6. Зобов' язати ліквід атора надати суду докази пуб лікації оголошення в офіційн ому друкованому органі про в изнання боржника банкрутом т а відкриття ліквідаційної пр оцедури протягом двох тижнів з моменту опублікування (ори гінал примірника газети).

7. Зобов' язати ліквід атора письмово повідомити пр о визнання господарським суд ом відсутнього боржника банк рутом усіх відомих йому кред иторів відсутнього боржника , які в місячний строк з дня од ержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута, зокре ма органи державної податков ої служби та інші державні ор гани, які здійснюють контрол ь за правильністю та своєчас ністю справляння страхових в несків на загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання та інші види зальнообо в' язкового держаного соціа льного страхування, податків і зборів (обов' язкових плат ежів).

8. Зобов' язати ліквід атора у разі отримання ним за яв з вимогами до банкрута пис ьмово повідомити про це суд, а також надати докази відпові дного реагування на такі зая ви.

9. Зобов'язати Державно го реєстратора за місцем зна ходження боржника внести до Єдиного державного реєстру ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців запис про в изнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної про цедури та відомості про лікв ідатора боржника.

10. Підприємницьку діял ьність банкрута завершити.

11. Строк виконання всіх грошових зобов' язань вважа ти таким, що настав з 19.09.2011 р.

12. Припинити нарахуван ня неустойки (штрафу, пені), пр оцентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборг ованості банкрута з 19.09.2011 р.

13. Припинити повноваже ння органів управління банкр ута щодо управління банкруто м та розпорядження його майн ом з 19.09.2011 р.

14. Зобов' язати ліквід атора надати суду ліквідацій ний баланс банкрута та звіт л іквідатора до 19.08.2012 р.

15. Копію постанови напр авити заявнику, боржнику та л іквідатору, а також для відом а до прокуратури Печерського району м. Києва, Державної под аткової адміністрації у м. Ки єві, державному реєстратору за місцем знаходження боржни ка для виконання.

Суддя Л.В. Омельченко

Суб"єкт підприємницьк ої діяльності - ОСОБА_2

Омельченко Л.В.

Дата ухвалення рішення19.09.2011
Оприлюднено28.09.2011
Номер документу18297656
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —46/145-б

Ухвала від 18.07.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 14.06.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 22.01.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Постанова від 28.11.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 12.11.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 15.10.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 14.09.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 06.12.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Дзюбко П.О.

Постанова від 19.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 05.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні