Ухвала
від 14.09.2012 по справі 46/145-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 46/145-б 14.09.2012

За заявоюФізичної особи -підприємця Архипова Віталія Вікторовича До Товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" (ідентифікаційний код 30676111) Пробанкрутство Суддя Омельченко Л.В.

Представники:

Від заявника (ліквідатора)Клечановський І.С. - представник за довіреністю від 08.10.2011 р. Від боржникане з'явився Від кредиторівАКБ "Європейський" - Мідляр В.В. (довіреність від 06.03.2012 р.)

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Фізична особа -підприємець Архипов Віталій Вікторович (далі -заявник) звернувся до суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство відносно Товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" у зв'язку з неспроможністю підприємства сплатити прострочену заборгованість у розмірі 24 590,00 грн. та його відсутністю за місцезнаходженням.

Провадження у справі за вказаною заявою порушено ухвалою Господарського суду міста Києва № 46/145-б від 05.09.2011 р., яку призначено до розгляду на 19.09.2011 р.

19.09.2011 р. у справі № 46/45-б винесено постанову про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто", відкрито його ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Архипова В.В. за згодою останнього, якого зобов'язано подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановлення кредиторів боржника, що ліквідується та повідомлення їх (кредиторів) про визнання зазначеного боржника банкрутом, надати докази такої публікації, а також у строк, встановлений Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" - ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора.

У зв'язку з надходженням до суду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто", ухвалою суду від 27.08.2012 р. справу № 46/145-б було призначено до розгляду в судовому засіданні на 14.09.2012 р.

В судове засідання 14.09.2012 р. з'явися ліквідатор банкрута, який частково виконав вимоги ухвали суду від 27.08.2012 р., заявивши клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури у зв'язку з необхідністю надання додаткових доказів.

Присутній в засіданні представник кредитора боржника не заперечив проти задоволення вказаного клопотання.

Згідно з ч. 1 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з дня свого призначення ліквідатор здійснює, зокрема, такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, вживає заходів по забезпеченню його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством; аналізує фінансове становище банкрута; пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення дебіторської заборгованості банкруту; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб тощо.

Відповідно до ч. 2 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців.

Розглянувши клопотання ліквідатора банкрута, заслухавши його обґрунтування та вивчивши матеріали справи, суд вважає за доцільне задовольнити його, продовживши строк ліквідаційної процедури, оскільки така процесуальна дія сприятиме ліквідатору у виявленні й встановленні майнових активів банкрута та спрямована на задоволення вимог кредиторів та відновлення платоспроможності боржника.

Зважаючи на необхідність отримання від ліквідатора додаткових документів, необхідних для розгляду та затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

На підставі викладеного, керуючись Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та ст.ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Продовжити строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" (01021, м. Київ, вул. Липська, 19/7, кв. 50, ідентифікаційний код 30676111) на три місяці.

2. Відкласти розгляд справи № 46/145-б на 15.10.2012 р. на 10:40. Засідання відбуватиметься в приміщенні Господарського суду міста Києва в залі судових засідань № 7 (корпус Б).

3. Викликати в судове засідання ліквідатора банкрута та особу, яка заявила грошові вимоги до боржника (Акціонерний комерційний банк "Європейський").

4. Повторно зобов'язати ліквідатора надати суду докази, необхідні для розгляду та затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, а саме:

- докази наявності або відсутності у боржника активів, реєстрація яких здійснюється:

· Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку;

· Інспекцією державного технічного нагляду Київської міської державної адміністрації;

· Головним управлінням земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації;

· Українським центром інноватики та патентно-інформаційних послуг;

· Державною інспекцією України з безпеки на морському та річковому транспорті;

· Державною авіаційною службою України;

· органами митної служби;

- докази наявності або відсутності заборгованості банкрута перед Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності;

- докази наявності або відсутності заборгованості банкрута перед Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України;

- докази наявності або відсутності заборгованості банкрута перед бюджетами різних рівнів;

- відомості з Єдиного державного реєстру судових рішень про можливі наявні судові рішення щодо присудження до стягнення активів на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто";

- відомості з податкової інспекції за місцезнаходженням боржника про банківські рахунки боржника;

- відомості з обслуговуючих боржника банківських установ, інформація про які подавалася до податкового органу, про рух коштів на рахунку за останній рік та залишок коштів;

- дані з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців про внесення запису про ліквідатора банкрута;

- відомості щодо фактів наявності порушених кримінальних справ щодо посадових осіб банкрута;

- пояснення щодо процедури знищення печатки підприємства та передачу його документації до архіву;

- докази повідомлення Акціонерного комерційного банку "Європейський" про результати розгляду його заяви з грошовими вимогами до боржника в розмірі 202 019 671,33 грн.;

- реєстр вимог кредиторів з включеними до нього витратами, пов'язаними з провадженням у справі про банкрутство (630,00 грн.).

Суддя Л.В. Омельченко

Дата ухвалення рішення14.09.2012
Оприлюднено19.09.2012
Номер документу26021917
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —46/145-б

Ухвала від 18.07.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 14.06.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 22.01.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Постанова від 28.11.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 12.11.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 15.10.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 14.09.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 06.12.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Дзюбко П.О.

Постанова від 19.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 05.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні