Ухвала
від 15.10.2012 по справі 46/145-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 46/145-б 15.10.12

За заявоюФізичної особи -підприємця Архипова Віталія Вікторовича До Товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" (ідентифікаційний код 30676111) Пробанкрутство Суддя Омельченко Л.В.

Представники:

Від ліквідатораКлечановський І.С. - представник за довіреністю від 08.10.2011 р. Від боржникане з'явився Від кредиторівне з'явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Фізична особа -підприємець Архипов Віталій Вікторович (далі -заявник) звернувся до суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство відносно Товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" у зв'язку з неспроможністю підприємства сплатити прострочену заборгованість у розмірі 24 590,00 грн. та його відсутністю за місцезнаходженням.

Провадження у справі за вказаною заявою порушено ухвалою Господарського суду міста Києва № 46/145-б від 05.09.2011 р., яку призначено до розгляду на 19.09.2011 р.

19.09.2011 р. у справі № 46/45-б винесено постанову про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто", відкрито його ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Архипова В.В. за згодою останнього, якого зобов'язано подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановлення кредиторів боржника, що ліквідується та повідомлення їх (кредиторів) про визнання зазначеного боржника банкрутом, надати докази такої публікації, а також у строк, встановлений Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" - ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора.

У зв'язку з надходженням до суду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто", ухвалою суду від 27.08.2012 р. справу № 46/145-б було призначено до розгляду в судовому засіданні на 14.09.2012 р.

Ухвалою суду від 14.09.2012 р. було продовжено строк ліквідаційної процедури та відкладено розгляд справи на 15.10.2012 р.

15.10.2012 р. в судове засідання з'явився представник ліквідатора банкрута.

Під час розгляду по суті звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу представник ліквідатора надав суду письмові пояснення з приєднаними до них додатковими документами, підтримав поданий на затвердження суду звіт ліквідатора та доповів суду про хід ліквідаційної процедури, вжиті заходи щодо виявлення дебіторської та кредиторської заборгованості банкрута, про відсутність у банкрута майна, за рахунок якого можливо б було задовольнити вимоги кредиторів, а також клопотав про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу та ліквідацію банкрута.

Станом на час розгляду справи від інших учасників провадження заперечень щодо затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута не надійшло.

Як вбачається зі звіту ліквідатора, поданих ним суду документів та наданих пояснень, відповідно до вимог ч. 1 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором, з метою розшуку, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб, вжиття заходів щодо захисту майна боржника, здійснення нагляду та контролю за управлінням і розпорядженням майном боржника, забезпечення збереження та ефективного використання майнових активів та формування ліквідаційної маси було направлено запити до Комунального підприємства "Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна", Управління Державної автомобільної інспекції м. Києва, Управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва, Печерського районного центру зайнятості, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Інспекції державного технічного нагляду, Головного управління земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації, Українського центру інноватики та патентно-інформаційних послуг, Державної інспекції з безпеки на морському та річковому транспорті, Державної авіаційної служби України, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Києві, Державної митної служби України, Державної податкової інспекції у Печерському районі м. Києва, Державної виконавчої служби України, Міністерства внутрішніх справ України.

На запити ліквідатором отримані наступні відповіді від:

- Управління Державної автомобільної інспекції м. Києва про відсутність зареєстрованих за Товариством з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" транспортних засобів (відмітка за підписом уповноваженої особи від 15.02.2011 р. вміщена на запиті ліквідатора);

- Комунального підприємства "Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна" №15381 (И-2011) від 22.03.2011 р. щодо відсутності станом на 31.03.2011 р. зареєстрованого за боржником на праві власності нерухомого майна;

- Управління Пенсійного фонду України у Печерському районі м. Києва № 8051/07 від 25.05.2012 р. про те, що у боржника станом на 24.05.2012 р. заборгованість перед фондом відсутня;

- Печерського районного центру зайнятості № 06-3384 від 22.05.2012 р. про відсутність заборгованості у боржника перед фондом;

- Державної авіаційної служби України № 20.19-10043 від 03.10.2012 р. про те, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" в Державному реєстрі серед власників цивільних повітряних суден України не зареєстроване;

- Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті № 3362-4/9.2.2/46-12 від 02.10.2012 р. про відсутність в Державному судовому реєстрі та Судновій книзі України, що ведеться по місту Києву записів щодо суден, власником або судновласником яких є боржник;

- Головного управління земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації № 07-387/26931 від 06.09.2012 р. про відсутність зареєстрованих за боржником земельних ділянок;

- Інспекції державного технічного нагляду Київської міської державної адміністрації № 078-3618 від 18.09.2012 р. про те, що товариство не реєструвало за собою тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів.

Публікація оголошення про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури відбулася 27.03.2012 р. в газеті "Урядовий курєр" № 55 (4699).

Після публікації вказаного оголошення на адресу суду та ліквідатора надійшла заява Акціонерного комерційного банку "Європейський" на суму 202 019 671,33 грн.

Як слідує з матеріалів справи, ліквідатором банкрута було визнано заборгованість Товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" перед вказаною особою у повному обсязі.

Інших заяв з грошовим вимогами до боржника на адресу суду або ж ліквідатора не надходило.

Згідно з даними ліквідаційного балансу підприємства загальна сума кредиторської заборгованості Товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" складається із суми, вказаної ініціюючим кредитором у заяві про порушення провадження у справі про банкрутство в розмірі 24 590,00 грн., 481,90 грн. судових витрат кредитора у справі про банкрутство, та кредиторських вимог Акціонерного комерційного банку "Європейський" в розмірі 202 019 671,33 грн., що разом становить 202 044 743,23 грн. Розмір виявленої та визнаної ліквідатором заборгованості перед вказаним кредитором відображено в реєстрі вимог кредиторів , поданому до суду 15.10.2012 р., правильність складання якого перевірена судом.

Як вбачається зі звіту ліквідатора та даних ліквідаційного балансу, у Товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" відсутні грошові кошти та майнові активи.

Судом встановлено, що у зв'язку з відсутністю коштів на рахунках банкрута та відсутністю у боржника будь-якого майна, тобто відсутністю ліквідаційної маси, визнана підприємством кредиторська заборгованість ліквідатором не погашалась.

Виходячи з пояснень ліквідатора, за весь час проведення ліквідаційної процедури керівник або ж учасники банкрута не передавали ліквідатору печатки і штампи, бухгалтерську та іншу документацію підприємства Товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто", а тому у разі самостійного їх виявлення ліквідатором, ним будуть вчинені дії по забезпеченню передачі в архів документації та знищення печатки після винесення ухвали про ліквідацію.

Матеріалами справи підтверджується, що за час роботи призначеного судом у справі № 46/145-б ліквідатора банкрута скарг на його дії не надходило.

Відповідно до ч. 6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно з ч. 5 ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність майна у банкрута.

У ч. 2 ст. 32 вказаного Закону передбачено, що якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи -банкрута.

Господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, як це передбачено в п. 6 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у разі затвердження звіту ліквідатора в порядку ст. 32 даного Закону.

Розглянувши матеріали справи, звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута, а також дослідивши додані до звіту документи та заслухавши пояснення ліквідатора, судом встановлено, що для виявлення майнових активів боржника з метою задоволення вимог кредиторів ліквідатором виконані всі необхідні дії та покладені на нього Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов'язки, в зв'язку з чим суд вважає за необхідне затвердити поданий звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто", а боржника, як юридичну особу - ліквідувати та припинити провадження у справі № 46/145-б.

За наведених обставин, керуючись ст.ст. 31, 32, 40, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" (01021, м. Київ, вул. Липська, 19/7, кв. 50, ідентифікаційний код 30676111) та поданий ліквідатором реєстр вимог кредиторів.

2. Ліквідувати банкрута -Товариство з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" (01021, м. Київ, вул. Липська, 19/7, кв. 50, ідентифікаційний код 30676111) як юридичну особу у зв'язку з банкрутством.

3. Обслуговуючим банківським установам закрити рахунки Товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто".

4. Державній податковій інспекції у Печерському районі м. Києва зняти Товариство з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" з податкового обліку.

5. Головному міжрегіональному управлінню статистики у м. Києві виключити Товариство з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.

6. Державному реєстратору Печерської районної у місті Києві державної адміністрації провести державну реєстрацію припинення Товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" як юридичної особи та внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення Товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" як юридичної особи не пізніше наступного робочого дня з дати надходження ухвали.

7. Провадження у справі № 46/145-б припинити.

8. Копію ухвали направити ліквідатору, кредиторам, податковому органу, державному реєстратору, прокуратурі та державній виконавчій службі за місцем знаходження боржника, Головному міжрегіональному управлінню статистики у м. Києві.

Суддя Л.В. Омельченко

Дата ухвалення рішення15.10.2012
Оприлюднено19.10.2012
Номер документу26460354
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —46/145-б

Ухвала від 18.07.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 14.06.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 22.01.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Постанова від 28.11.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 12.11.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 15.10.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 14.09.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 06.12.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Дзюбко П.О.

Постанова від 19.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 05.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні