Ухвала
від 18.07.2013 по справі 46/145-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

справа № 46/145-б 18.07.13

за заявоюфізичної особи - підприємця Архипова Віталія Вікторовича до товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" (ідентифікаційний код 30676111) пробанкрутство

Суддя Пасько М.В.

Представники:

від заявника не з'явились,

від боржника не з'явились

В судовому засіданні приймав участь: Посвистак С.М. - предст. за дов. ДПІ у Печерському районі м. Києва

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Фізична особа - підприємець Архипов Віталій Вікторович (далі - заявник) звернувся до суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство відносно товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" у зв'язку з неспроможністю підприємства сплатити прострочену заборгованість у розмірі 24 590,00 грн. та його відсутністю за місцезнаходженням.

Провадження у справі за вказаною заявою порушено ухвалою господарського суду міста Києва № 46/145-б від 05.09.11 (суддя Омельченко Л.В.), яку призначено до розгляду на 19.09.11.

19.09.11 у справі № 46/45-б винесено постанову (суддя Омельченко Л.В.) про визнання банкрутом товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто", відкрито його ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Архипова В.В. за згодою останнього, якого зобов'язано подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановлення кредиторів боржника, що ліквідується та повідомлення їх (кредиторів) про визнання зазначеного боржника банкрутом, надати докази такої публікації, а також у строк, встановлений Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" - ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора.

У зв'язку з надходженням до суду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто", ухвалою суду від 27.08.12 справу № 46/145-б було призначено до розгляду в судовому засіданні на 14.09.12.

Ухвалою суду від 14.09.12 (суддя Омельченко Л.В.) було продовжено строк ліквідаційної процедури та відкладено розгляд справи на 15.10.12.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 15.10.12 (суддя Омельченко Л.В.) затверджено звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута та припинено провадження у справі № 46/145-б.

Не погоджуючись з вищевказаною ухвалою Державна податкова інспекція у Печерському районі міста Києва ДПС звернулася до Київського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просила скасувати ухвалу господарського суду міста Києва від 15.10.12, а справу направити до суду першої інстанції.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 28.11.12 апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Печерському районі міста Києва ДПС задоволено, ухвалу господарського суду міста Києва від 15.10.12 скасовано, а справу № 46/145-б скеровано до господарського суду міста Києва для подальшого розгляду.

Відповідно до повторного автоматичного розподілу, справу № 46/145-б передано для розгляду судді Паську М.В.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 11.12.12 суддя Пасько М.В. прийняв справу № 46/145-б до свого провадження, призначив її розгляд на 22.01.13 та зобов'язав учасників провадження у справі надати суду письмові пояснення по суті справи з урахуванням постанови Київського апеляційного господарського суду від 28.11.12.

15.01.13 від ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Архипова В.В. надійшли письмові пояснення по суті справі.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 22.01.13 продовжено строк ліквідаційної процедури по справі № 46/145-б на шість місяців, тобто до 21.07.13, продовжено повноваження ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" арбітражного керуючого Архипова Віталія Вікторовича (ліцензія Серія АВ № 600785) на шість місяців, тобто до 21.07.13, відкладено розгляд справи на 05.03.13, зобов'язано ліквідатора - арбітражного керуючого Архипова В.В. виконати вимоги ухвали господарського суду від 14.09.12, в частині надання суду доказів, необхідних для розгляду та затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута.

04.03.13 від ліквідатора боржника - арбітражного керуючого Архипова В.В. надійшли додаткові документи по справі.

Належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи, ліквідатор боржника у судове засідання не з'явився, вимог ухвали суду від 22.01.13 не виконав.

Особи, які беруть участь у розгляді справи, вважаються повідомленими про час і місце її розгляду судом, якщо ухвалу про порушення провадження у справі надіслано за поштовою адресою, зазначеною в позовній заяві (див. Роз'яснення Президії ВАСУ від 18.09.97р. № 02-5/289 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України").

У зв'язку з нез'явленням в судове засідання лквідатора боржника та невиконанням ним вимог ухвали суду від 22.01.13, розгляд справи було відкладено на 23.04.2013, повторно зобов'язано ліквідатора - арбітражного керуючого Архипова В.В. виконати вимоги ухвали господарського суду від 14.09.12, в частині надання суду доказів, необхідних для розгляду та затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута та повторно зобов'язано Державну податкову інспекцію у Печерському районі міста Києва надати суду інформацію щодо наслідків проведення позапланової перевірки банкрута - товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто".

Належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи, ліквідатор боржника у судове засідання не з'явився, вимог ухвали суду від 22.01.13 не виконав.

Особи, які беруть участь у розгляді справи, вважаються повідомленими про час і місце її розгляду судом, якщо ухвалу про порушення провадження у справі надіслано за поштовою адресою, зазначеною в позовній заяві (див. Роз'яснення Президії ВАСУ від 18.09.97р. № 02-5/289 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України").

У зв'язку з нез'явленням в судове засідання ліквідатора боржника та невиконанням ним вимог ухвали суду від 22.01.13, розгляд справи було відкладено на 23.04.2013, повторно зобов'язано ліквідатора - арбітражного керуючого Архипова В.В. виконати вимоги ухвали господарського суду від 14.09.12, в частині надання суду доказів, необхідних для розгляду та затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута та повторно зобов'язано Державну податкову інспекцію у Печерському районі міста Києва надати суду інформацію щодо наслідків проведення позапланової перевірки банкрута - товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто".

У зв'язку з нез'явленням в судове засідання учасників провадження у справі та ліквідатора боржника та невиконанням ними вимог ухвали суду від 05.03.13, розгляд справи було відкладено на 21.05.13, втретє зобов'язано ліквідатора - арбітражного керуючого Архипова В.В. виконати вимоги ухвали господарського суду від 14.09.12, в частині надання суду доказів, необхідних для розгляду та затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, крім того, втретє зобов'язано Державну податкову інспекцію у Печерському районі міста Києва надати суду інформацію щодо наслідків проведення позапланової перевірки банкрута - товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" та зобов'язано арбітражного керуючого Архипова В.В. явкою у судове засідання.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 21.05.13 розгляд справи було відкладено на 02.07.13, зобов'язано ліквідатора - арбітражного керуючого Архипова В.В. виконати вимоги ухвали господарського суду від 21.04.13, в частині надання суду доказів, необхідних для розгляду та затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, зобов'язано Державну податкову інспекцію у Печерському районі міста Києва надати суду інформацію щодо наслідків проведення позапланової перевірки банкрута - товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" та направлено копію ухвали в Державну податкову адміністрацію України для вжиття відповідних заходів, до посадових осіб - Державної податкової інспекції у Печерському районі м. Києва за ухилення від виконання вимог ухвали господарського суду міста Києва від 21.04.13, щодо надання суду інформації про наслідки проведення позапланової перевірки банкрута - товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто".

26.06.13 від Державної податкової інспекції у Печерському районі міста Києва ДПС надійшли письмові пояснення по справі, з яких вбачається що перевірка товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" за період з 2011 по 2013 рік не здійснювалась.

Належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи, ліквідатор банкрута в судове засідання не з'явився, вимог ухвали суду від 21.05.13 не виконав.

Враховуючи викладене, розгляд справи було відкладено на 18.07.13, зобов'язано ліквідатора - арбітражного керуючого Архипова В.В. виконати вимоги ухвали господарського суду від 21.05.13, в частині надання суду доказів, необхідних для розгляду та затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута та зобов'язано явкою в судове засідання ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Архипова В.В.

15.07.13 від ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Архипова В.В. надійшло клопотання про розгляд справи № 46/145-б без участі ліквідатора банкрута, у зв'язку з неможливістю бути присутнім у судовому засіданні.

15.07.13 від ліквідатора банкрута надійшов звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс на затвердження.

У судовому засіданні представник Державної податкової інспекції у Печерському районі міста Києва не заперечував проти затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу товариства з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" та припинення провадження у справі № 46/145-б.

Як вбачається з поданого на затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, вимоги ініціюючого кредитора - фізичної особи - підприємця Архипова Віталія Вікторовича на суму 25 071,9 грн. та акціонерного комерційного банку "Європейський" на суму 202 019 671,33 грн., які включені ліквідатором до реєстру вимог кредиторів не задоволені, у зв'язку з тим, що ліквідатором не виявлено достатньо майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси для погашення кредиторських вимог.

Відповідно п. 2 ст. 14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги конкурсних кредиторів, що заявлені після закінчення тридцятиденного строку, встановленого для їх подання або не заявлені взагалі не розглядаються і вважаються погашеними.

Відповідно до п. 6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" всі кредиторські вимоги до банкрута, які не були задоволені за недостатністю майна банкрута, вважаються погашеними.

Суд на підставі викладеного, керуючись ст. 86 ГПК, ст. 32 п. 5, ст. 40 п. 6 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідатора.

2. Затвердити ліквідаційний баланс станом на 18.07.13.

3.Ліквідувати банкрута - товариство з обмеженою відповідальністю "Івіс Авто" (01021, м. Київ, вул. Липська, 19/7, к. 50; код ЄДРПОУ 30676111), як юридичну особу в зв'язку з банкрутством.

4.Копію ухвали направити банкруту, ліквідатору, державному реєстратору для внесення до Єдиного державного реєстру відповідного запису та повідомлення органів статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування про внесення до Єдиного державного реєстру запису про проведення державної реєстрації припинення для зняття юридичної особи з обліку, органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, а також органу державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

5. Провадження у справі № 46/145-б припинити.

Суддя М.В. Пасько

Дата ухвалення рішення18.07.2013
Оприлюднено26.07.2013
Номер документу32613758
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —46/145-б

Ухвала від 18.07.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 14.06.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 22.01.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Постанова від 28.11.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 12.11.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 15.10.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 14.09.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 06.12.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Дзюбко П.О.

Постанова від 19.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 05.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні