Ухвала
від 21.06.2011 по справі 10-163/2011
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРНІ ВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Чернівці «21»червня 20 11р. колегія суддів судової пал ати у кримінальних справах А пеляційного суду Чернівецьк ої області у складі:

Головуючого Кузняк В. О.

Суддів Кифлюка В.Ф., Давнього В.П.

за участю прокурора Хоміцької Т.Б.

розглянувши у відкр итому судовому засіданні кри мінальну справу за апеляцією адвокатів ОСОБА_1 та ОСО БА_2 в інтересах обвинуваче ного ОСОБА_3 на постанову Шевченківського районного с уду м. Чернівців від 14 червня 2 011р.,

в с т а н о в и л а:

Постановою Шевченків ського районного суду м. Черн івців від 14 червня 2011р, ОСОБА _3, ІНФОРМАЦІЯ_1, який обв инувачується у скоєнні злочи ну передбаченого ч.ч. 2,5 ст.27, ч.3 с т.368 КК України - продовжено с трок тримання під вартою до ч отирьох місяців, а саме до 16 се рпня 2011 року.

Обґрунтовуючи необх ідність продовження строку т римання під вартою ОСОБА_3 районний суд послався на те, що завершити досудове слідст во у даній справи наразі немо жливо, у зв' язку з необхідні стю проведення ряду слідчих дій та з' ясування інших обс тавин вчинення злочинів обви нуваченим, при цьому вказав н а те, що не має підстав для змі ни запобіжного заходу ОСОБ А_3

В своїй апеляційній с карзі адвокати ОСОБА_1 та ОСОБА_2 вказують на те, що п останова районного суду прий нята з порушенням вимог проц есуального законодавства, на ведені в постанові аргументи не є правовим обґрунтування м для продовженням ОСОБА_3 строку тримання під вартою, т ому просять постанову скасув ати та звільнити останнього з під варти застосувавши до н ього запобіжний захід у вигл яді застави.

Заслухавши доповідач а, міркування прокурора, яка вважає, що постанову суду, як з аконну слід залишити без змі ни, а апеляцію без задоволенн я, перевіривши матеріали спр ави та обговоривши наведені в апеляції доводи, колегія су ддів вважає, що вона не підляг ає задоволенню.

Справа №10-163/2011 р. Головуючий у І інст анції Волошин С.О.

Категорія ст.165-3 КПК України Доповідач Кузняк В.О.

З наданих суду матеріалів кримінальної справи вбачаєт ься, що органи досудового слі дства обвинувачують ОСОБА _3 у тому, що він 16.04.2011 року, спри яв в отриманні генеральним д иректором КП МТК «Калиновськ ий ринок»ОСОБА_4 хабара в сумі 200000 доларів США за підписа ння із підприємцем ОСОБА_5 договору про надання у корис тування торгівельного місця .

Тримання під вартою, як з апобіжний захід згідно з вим огами ст. 155 КПК України застос овується у справах про злочи ни, за які законом передбачен о покарання у виді позбавлен ня волі строком понад три рок и, при цьому ОСОБА_3 обвину вачується у вчиненні особлив о тяжкого злочину передбачен ого ч.ч. 2, 5 ст.27 ст. 368 ч.3 КК України за який передбачено покаранн я у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до двана дцяти років та в матеріалах к римінальної справи є достат ньо доказів для обґрунтовано го підозрювання його у вчине нні даного злочину.

Аналізуючи матеріали сп рави, беручи до уваги небезпе чність і тяжкість злочину в я кому обвинувачується ОСОБ А_3, його можливу причетніст ь до вчинення інших злочинів , колегія суддів вважає, що під став для зміни обраного ОСО БА_3 запобіжного заходу не м ає, оскільки, в даному випадку інші запобіжні заходи не змо жуть гарантувати належну про цесуальну поведінку обвинув аченого, та є підстави вважат и, що він може намагатись ухил ятися від слідства та суду аб о може перешкоджати встановл енню істини по справі, а тому р айонний суд обґрунтовано про довжив строк тримання під ва ртою останнього.

Таким чином, оскільки стр ок утримання під вартою ОСО БА_3 закінчується, а для всеб ічного та об' єктивного досл ідження всіх обставин, за яки х було скоєно злочин необхід но виконання ряду слідчих ді й, продовження строків трима ння під вартою обвинуваченог о ОСОБА_3 до чотирьох міся ців є законним і обґрунтован им.

Що стосується інших доводів, які наведені в апеля ції, колегія суддів вважає, що вони не дають підстав для змі ни чи скасування постанови с уду.

Керуючись ст.ст. 148, 150, 155, 165 , 365, 382 КПК України колегія судд ів судової палати у кримінал ьних справах апеляційного су ду Чернівецької області, -

У Х В А Л И Л А:

Апеляцію адвокатів ОСО БА_1 та ОСОБА_2 в інтереса х обвинуваченого ОСОБА_3 з алишити без задоволення, а по станову Шевченківського рай онного суду Чернівецької обл асті від 14 червня 2011 року про пр одовження строку тримання пі д вартою ОСОБА_3 до чотирь ох місяців - без зміни.

Головуючий В.О. Кузняк

Суддів В.Ф. Кифлю к

В.П. Д авній

СудАпеляційний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення21.06.2011
Оприлюднено21.10.2011
Номер документу18579501
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —10-163/2011

Ухвала від 21.06.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Чернівецької області

Кузняк В. О.

Ухвала від 08.04.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Галапац І. І.

Ухвала від 03.06.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Херсонської області

Годун В. А.

Ухвала від 03.06.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Херсонської області

Годун В. А.

Ухвала від 20.07.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Івано-Франківської області

Томенчук Б.М.

Ухвала від 11.07.2011

Кримінальне

Апеляційний суд міста Севастополя

Коваленко О. Ю.

Ухвала від 23.05.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Чернігівської області

Салай Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні